Скоростна кутия-масло,теч!?!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия-масло,теч!?!

Мнениеот vankata_vd » Съб 03 май 2008 16:11

Здрасти на всички!
Вчера видях под Полото малко петънце от масло,преместих го и пак направи капчици масло!
Сигурно тече от семеринга на избирача и купих семеринг: син цвят 24х15х7 за 4 лв и нещо,взех и масло 3 л - ROWE 75W90 Synt по 14 лв/литър,добра цена и добро масло според Интернет!
Имам уговорка за понеделник за смяна на семеринга и маслото,ама се питам ако тече и от корпуса,дали ще може да се уплътни със силикон отвън и ако може с какъв точно силикон?

А и забелязах нещо мнооого странно!!!Според лепенката в багажника скоростната ми кутия е CWU, а гледам на самата кутия пише CWN!Сменявана е изглежда в Италия?Дали са съвместими,а?Става въпрос за предавателните числа?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 03 май 2008 16:27

CWU се монтира фабрично на 1.3 ADX ,а CWN на 1.05 (45 коня) АЕV. Тъй ,че ДА , сменяна ти е,но са съвместиме де (ти си живото доказателство за това :wink: ). Освен това съм 99% сигурен ,че има разлика в предавателните числа (не е кой знае каква ,но все пак ще има)

Малко вероятно е теча от скоростите да не е от прословутият семеринг или от семерингите на полуоските дето излизат от скоростната кутия (това вече ще е кофти). Всеки друг теч лесно се отстранява с нанасяне на силикон външно (след добо почистване с корселин). Аз моята съм я цапал с обикновен прозрачен силикон и 3 години не пропусна. Но по добре ако ти се намира червен или черен (той е за по-висока температура все пак -макар и скоростите да не загряват 100 градуса :wink: )

п.п. какво стана с другата тема за централното?

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Съб 03 май 2008 16:44

За модула,нали?
Еми колегата KombiTDI ми обясни точно как става,за което хиляди благодарности!Благодаря и на теб!
Иначе още не съм го вързал,че нямам време сега!То по принцип това е модул който командва централното,а моето е вакумно-оригиналното и то от там малкото ми неразбирателство със схемата!
Иначе виж го и ти и кажи нещо по въпроса със свързването му,че съм малко зле с електроника и ел.техника та всички съвети и препоръки ще са ми ценни!
А модула е това http://www.topspeed.bg/product.php?iid=1608
Тук има и схемите и как изглежда!Не е зле,а?

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Съб 03 май 2008 18:41

Anbuch,досега залягах отдолу под Полото и видях от къде тече!Като застанеш с лице към колата отпред се пада точно отляво на скоростната кутия,в най-лявата и част!Не откъм пробката а от другата страна на кутията се беше образувала голяма капка масло!
Там ли се пада този избирач и прословутият Поло семеринг?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 03 май 2008 19:14

vankata_vd написа:... се беше образувала голяма капка масло..
,увиснала на главата на един болт (нали)

Да, най-лявата от долу!

Номер 15 ти е семеринга

Изображение

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Съб 03 май 2008 19:57

Ами,това е!Или поне така ми се струва като легна отдолу,иначе две щангички ли има от скоростният лост до скоростната кутия?Ако са две то маслото е под тази на която има нещо като рамо или подобно?!?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 03 май 2008 20:28

Да , две са ,ама едната е нещо като стабилизираща само.

Изображение

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Съб 03 май 2008 20:42

Да!Точно от там,от това синьото рамо дето е на синята щанга!
Тази оранжавата за какво е?!
А да те питам при смяната,махаш синята щанга,а?След това рамото с лоста от скоростната го дърпаш или как?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 03 май 2008 21:35

На снимката по-горе се вижда за какво е :wink:

иначе за смяната има доста изписано във форума ,но това което съм писъл аз е :
Anbuch написа:Като махнеш семеринга и маслото започва да тече от там. Не е нужно да го вадиш цялото (ама ще се омажеш) източи поне литър да видиш какво му е състоянието- дали е бистро. Добре е да си направиш някакъв белег преди да откачиш избирача на скоростите . После ако не си го сложил(наврял) на същото положение може да имаш проблем с включването на скорост и трябва да го центриш наново. Абе що ще се цапаш изобщо,за 10 лв ще ти го сменят и ще ти върнат маслото обратно в скоростите.Може и доста зор да видиш с ваденето на старият - не всеки път излиза лесно

Потребителски аватар
vankata_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_vd » Съб 03 май 2008 22:27

Anbuch написа:Абе що ще се цапаш изобщо,за 10 лв ще ти го сменят и ще ти върнат маслото обратно в скоростите.

Ами аз точно това ще направя в понеделник,обаче ми беше интересно да знам как става!
Благодаря ти за мненията!!!
: само VW

А мисля и една добавчица да сложа вътре,ама се чудя STP или DURA LUBE?!?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”