на колко време сменявам свещите polo1.0AER50к.с НОВ ВНОС Е
на колко време сменявам свещите polo1.0AER50к.с НОВ ВНОС Е
на колко време сменявам свещите polo1.0AER50к.с НОВ ВНОС Е може ли от тях да пуше като му дам гас бял пушек и мирише на бензин
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: на колко време сменявам свещите polo1.0AER50к.с НОВ ВНОС
nako82 написа:на колко време сменявам свещите polo1.0AER50к.с НОВ ВНОС Е може ли от тях да пуше като му дам гас бял пушек и мирише на бензин
Щом е нова, длъжен си да смениш и свещи и горивен филтър. Ако не се оправи, тогава пак ще говорим.
- kalioo
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: 1.9 131
...
моите бяха на около 30-35 хил. колата е карана само на бенз. и имаше доста нагар по свещите ,но много си зависи вече ма какво гориво се кара на Пропан бутана и особено на Метан колата е много чувствителна спрямо кабели свещи и токове
и м/у другото по моите свещи на самата резба имаще някакви песачинки и гадории та се наложи преди да навия новите да "играе" Прахосмукачката

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Абе тия свещи по-чест консуматив от маслото ги направихте
Хубаво било на всяка смяна на маслото. Дрън-дрън. На предишната ми кола (Форд) в книжката и пишеше че свещите изкарват 200 000. В момента свещите на колата ми са си оригиналните - не съм ги пипал от както съм си взел колата вече 40 хиляди км. и са перфектни - колата харчи перфектно, работи перфектно, пали перфектно. За какво да ги сменям? Да сложа някакви - индокитайско производство и да се чудя после какво стана с колата ми... Ако нямате някакви ядове със свещи, и са си оригиналните - въобще не ги пипайте... Поне аз напатих преди време така с форда от съвети на "майстори" да сменя свещи - които си бяха перфектни.

Хубаво било на всяка смяна на маслото. Дрън-дрън. На предишната ми кола (Форд) в книжката и пишеше че свещите изкарват 200 000. В момента свещите на колата ми са си оригиналните - не съм ги пипал от както съм си взел колата вече 40 хиляди км. и са перфектни - колата харчи перфектно, работи перфектно, пали перфектно. За какво да ги сменям? Да сложа някакви - индокитайско производство и да се чудя после какво стана с колата ми... Ако нямате някакви ядове със свещи, и са си оригиналните - въобще не ги пипайте... Поне аз напатих преди време така с форда от съвети на "майстори" да сменя свещи - които си бяха перфектни.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Uneek написа:......
Ако си вземеш от БГ BERU или БОШ - 20000 км са добре за смяна (Беруто е много хубава свещ ,ама бързо и се износва централният електрод). Не мога да споря ,че от оригиналните свещи по-оригинални няма ,ама ще ти дам един съвет ,ако караш полото с оригиналните си : Ако им е изяден централният електрод поне коригирай с "келпетена" разстоянията между електродите ,че това съкращава живота на кекавите ни бобини. А те са на 3-то място след скоростите и дросела при поло
п.п. Една хубава бобина е 220 лв
junakov написа:аз знам че е хубаво на всяка смяна на маслото а когато карах бензинов ги сменях на 20000 хиляди и нямах проблеми

Колега "Юнаков"-само пропусна да споменеш че си карал бензиновата си кола с масло пълна синтетика...
И че годишно си минавал 20к км...или над 20к км

Защото-предполагам знаеш че масло се сменя или на пробег...или на време-тоест на 12 месеца от датата на смяната

В контекста на твоя пост-аз трябва да сменям свещи всяка година и на около...1000 до 2хиляди километра пробег

Колега nako82-съвета на ANBUCH-послушай го и няма да сбъркаш

- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chy написа:junakov написа:аз знам че е хубаво на всяка смяна на маслото а когато карах бензинов ги сменях на 20000 хиляди и нямах проблеми
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега "Юнаков"-само пропусна да споменеш че си карал бензиновата си кола с масло пълна синтетика...
И че годишно си минавал 20к км...или над 20к км![]()
Защото-предполагам знаеш че масло се сменя или на пробег...или на време-тоест на 12 месеца от датата на смяната![]()
![]()
![]()
В контекста на твоя пост-аз трябва да сменям свещи всяка година и на около...1000 до 2хиляди километра пробег![]()
![]()
Колега nako82-съвета на ANBUCH-послушай го и няма да сбъркаш
позна клоега с пълна синтетика я карах и за 2.5 години минах 170 000 километра ти смятаи по колко на месец са и кога да си сменя свещите но проблеми нямах никакви всияко нещо все пак има някакъв живот съгласен съм с колегата за оригиналните свещи но като вземеш в предвид какво се предлага в бг и като добавиш качеството на горивото мисля че след като си смениш оригиналните 20000-30000 километра е редно да сменят и все пак нека се изкаже някой по компентентен и когато си вадиш хляба с колата си няма да правиш компромис НЕ СЪМ ТАКСИ за пояснение
Не е трудно - първо иди на диагностика, там ще ти кажат.
Иначе не сменям свещи хей така като консуматив - на предишната кола карах 60 000 с едни свещи NGK - никакви проблеми или забележки при диагностиката. Смених ги един път с менте и ги върнах отново.
Вярно е, че карам малко - 10К на година и то повече градско.
Вярно е, че карам малко - 10К на година и то повече градско.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”