Покупка Polo

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
dimkatas
Автомобил:
Двигател:

Покупка Polo

Мнениеот dimkatas » Съб 03 май 2008 22:20

Здравейте,

общо взето поредният който преди да си купи Поло би искал леко уточняване, всички ли Поло-та след 95-96-та година са със серво, не ми се вярва някои от тях да са на принципа, кой по-як в ръцете..
а в мобиле гледам че не на всичките са им драснали серво управление.
Иначе от към двигател май съм се насочил към 1.4 бензин, така или иначе икономията на 1.0 няма да е кой знае каква, та поне нещо маааалко по-мощно, ако може да се каже :lol:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Съб 03 май 2008 22:33

ФВ не е жигула...мойта като не е със серво,да не мислиш че съм заякнал на бицепс и трицепс?
А иначе-пробвай с търсачката-"скоростна кутия","дросел","AER"....
И още нещо-ако някога решиш да минаваш на газ-тея са с пластмасови колектори и ще трябва газов инжекцион....че колекторите им били скъпи.....

dimkatas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimkatas » Съб 03 май 2008 22:43

Да разбирам обаче все пак, че някои имат, някои нямат серво, както и АБС..
или просто всеки пише каквото му падне в екстрите на колата

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 03 май 2008 22:56

Моята е юли 96година

Има 2 аербега,АБС,ел.огледала,чуп волан - друго НЕТ!

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 03 май 2008 22:57

Серво имат всичките по нови,абс е въпрос на оборудване,но при първите полота са ми казвали за абс-а че е просто още едно нещо което може да създава ядове,нямам представа колко е вярно.Иначе аз карам поло 98ма година 1.4аех мотор и съм доволен,вече половин година няма ядове :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 03 май 2008 22:59

От "екстрите" единствено ел.стъклата са ялови. Всичко друго е измислено добре :wink:
Па АБС-а е най-голямата работа да знаеш! Може би са имали в предвид първите АБС-и дето нямат отделен сервоусилвател за спирачките и щом ти се прецака помпата на АБС-а оставаш без спирачки. При половорите ,освен АБС-а си има отделен сервоусилвател (както при колите без АБС) и Ако се прецака нещо АБС-а, просто ти светва лампата ,че не работи и толкова - все едно нямаш АБС фабрично и това е.
За пасатите и голфовете знам ,че първите им АБС-а са точно такива без сервоусилвател и разчитат единствено на помпата на АБС-а. Но Поло без сервоусилвател за спирачките - няма! :wink:

Последна промяна от Anbuch на Съб 03 май 2008 23:10, променено общо 1 път.

dimkatas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimkatas » Съб 03 май 2008 23:09

благодаря за бързите разяснения :)
продължавам да се ровя в мобиле-то :)

djurov123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djurov123 » Съб 03 май 2008 23:23

сервото за тези модели тогава е било екстра и за това може да срещнеш и 99г без хидравлика

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Нед 04 май 2008 8:30

моето е 95та и няма ама сложих спортен волан и пак няма поблеми върти се леко

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Вто 06 май 2008 15:25

djurov123 написа:сервото за тези модели тогава е било екстра и за това може да срещнеш и 99г без хидравлика

Точно така,моето е 98 и е без хидравлика :wink: :wink: :wink:

frugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frugo » Сря 07 май 2008 0:47

Здравейте, дали колата има АВС, климатик, бордови компютър, ел стъкла и други екстри, зависи от това дали първоначалният купувач е искал да ги има и съответно е имал желанието да си ги плати. аз лично имам хидравлика, 2 еър бега, ел стъкла и климатик. ел огледала и АБС нямам, но те не са чак толкова необходими. каква файда от това, че с АБС колата ти ще намали спирачния пък, като следващата отзад ще те дрънне :D

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Сря 07 май 2008 19:02

frugo написа:Здравейте, дали колата има АВС, климатик, бордови компютър, ел стъкла и други екстри, зависи от това дали първоначалният купувач е искал да ги има и съответно е имал желанието да си ги плати. аз лично имам хидравлика, 2 еър бега, ел стъкла и климатик. ел огледала и АБС нямам, но те не са чак толкова необходими. каква файда от това, че с АБС колата ти ще намали спирачния пък, като следващата отзад ще те дрънне :D

Хаха, и аз съм така, само че не би се сърдил да имах АБС - по друго си спира :roll:

Hun
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hun » Вто 13 май 2008 15:48

Здравейте, предстои ми покупка на VW Polo 1.6 Variant, октомври 1998 г.
Искам да попитам какво ви е мнението за този модел и имали някакви специфики на които трябва да обърна внимание при покупката. Това ми е пъпвия пост, но се надявам след покупката да стана редовен посетител.

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Вто 13 май 2008 16:04

frugo написа:Здравейте, дали колата има АВС, климатик, бордови компютър, ел стъкла и други екстри, зависи от това дали първоначалният купувач е искал да ги има и съответно е имал желанието да си ги плати. аз лично имам хидравлика, 2 еър бега, ел стъкла и климатик. ел огледала и АБС нямам, но те не са чак толкова необходими. каква файда от това, че с АБС колата ти ще намали спирачния пък, като следващата отзад ще те дрънне :D

разликата е че като нямаш абс и караш с 150 може да се потъркаляш след като натиснеш по рязко спирачките

Потребителски аватар
sub4o
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: AUB 2003

Мнениеот sub4o » Сря 14 май 2008 18:23

Hun написа:Здравейте, предстои ми покупка на VW Polo 1.6 Variant, октомври 1998 г.
Искам да попитам какво ви е мнението за този модел и имали някакви специфики на които трябва да обърна внимание при покупката. Това ми е пъпвия пост, но се надявам след покупката да стана редовен посетител.

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=90639

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”