Електрически проблем с Passat B3 RP 1.8 MI
-
- Автомобил:
- Двигател:
Електрически проблем с Passat B3 RP 1.8 MI
Здравейте, колеги! Много ме шашна един проблем и се надявам да не е сериозен... Празнични дни са и никой електричар не работи. Колата си върви много добре на бензин. Когато включи на газ работи нормално няколко секунди и после вдига мноооого яко оборотите почти на форсаж. Така работи примерно 1 минута и застава пак на нормални обороти. След малко пак вдига оборотите много. Имам предвид доста високи обороти, а не просто над нормалните. Преди това около 2 седмици ми правеше впечатление, че реле N1 на таблото под волана цъкаше от време на време доста интензивно, след което го махнах, проверих всички консуматори и всичко работеше. Продължих да карам без това реле, като си мислех, че съм изолирал проблема до решаването му. Започна да цъка от време на време друго реле (не помня номера му). Дали това реле има отношение към това? Как да диагностицирам проблема, имал ли е някой подобен? Разрових се по форума, но не намирам еднозначно обяснение на ситуацията... Помогнете ми
Изключвам ламбда сонда, защото ако тя беше проблема, той нямаше да се проявява само на газ. Какво може да е? Някакъв емулатор за газта или имало някакъв датчик около компютъра някъде разбрах? Пасата е RP 1988 1.8 MI

- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 0%E5%EB%E5[url]
виж това[/url]
виж това[/url]
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пробвай с ресет на компютъра - като откачиш една от клемите на акумулатора.
Преди време имах такъв проблем и на 10-на паленета се налагаша да свалям клема на акумулатор - оказа че сместта ми беше много бедна и компютъра трупа грешки.
Интересното в случая е че като трупа грешка и на бензин не работи добре а ти казваш че е супер.
Пробвай все пак с откачане на клемата за 2-3 минути.
ако се оправи временно значи трябва да се сложи емулатор на ламбда сондата, който ти нямаш вероятно поставен.
Преди време имах такъв проблем и на 10-на паленета се налагаша да свалям клема на акумулатор - оказа че сместта ми беше много бедна и компютъра трупа грешки.
Интересното в случая е че като трупа грешка и на бензин не работи добре а ти казваш че е супер.
Пробвай все пак с откачане на клемата за 2-3 минути.
ако се оправи временно значи трябва да се сложи емулатор на ламбда сондата, който ти нямаш вероятно поставен.