Вчера (05.05.08г.) около 18:30 се придвижвам от Красна Поляна към Люлин и на кръстовището на Вардар и Ал. Стамболийски (който не знае там са две ленти за направо и една за наляво, а отсреща също са две ленти, но после пътят става общо две ленти - по една във всяка посока). Светна зелено и аз тръгвам от средната лента (3 или четвърта кола съм) и пресичайки трамвайната линия AUDI A4 тъмносиньо комби СА 4951 МР ми сече пътя отляво и се опитва да се намърда най-нагло (карайки срещу колите, който чакат отсреща на светофара за ляв завой по Стамболийски), аз съответно не го пуснах (може би, ако беше дал поне мигач щях, но по-принцип не обичам тарикати дето се мислят за много важни и велики, за да чакат като всички останали в правилната лента). Та шофьора на аудито мина отдясно, сечейки пътя на колите зад мен (веднага след кръстовището има автобусна спирка и е малко по-широко) и започна да прави маневри към предния ми десен калник откровенно търсейки интервенция за удар, явно ядосан, че не му е минал номера с пререждането. Нямах много избор дадох газ в насрещното и после се намърдах в първата пролука между колите отиващи към светофара на кръстовището на Вардар и Царица Йоанна (добре, че нямаше коли срещу мен). Изчаках си да светне зелено (аудито беше останало някъде назад ) и завих към тунела за Люлин надявайки се, че разума е надделял. Да ама не!!!
Спирам си най-кротко на светофара след тунела и о изненада до мен заковава спирачки въпросното ауди А4 тъмносиньо комби СА 4951 МР(аз съм в средната лента, той в лявата) и какво да видя вътре двама тинейджъри показват неприлични жестове и псуват. Явно имаха желание да ме афектират, но след като видяха, че не се поддавам се опитаха отново да ме блъснат, но този път отляво, та се наложи да се спасявам в дясната лента където за мой късмет втората кола беше баничарка, която тръгна по-бавно и аз успях да се намърдам преди нея. След това веднага свих в локалното до станцията на метрота, за да избегна по-нататъшни провокации. Тинейджърите отпрашиха направо!
Та колеги имайте едно наум, ако забележите това АУДИ А4 с номер СА 4951 МР тъмносиньо комби !!!

Crash wish - или как стават белите!
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:Подай жалба в полицията, мисля ще им стане много зле... вземи някой приятел, който "е бил неотлъчно с теб в колата"
Благодаря за подкрепата и предложенията, но целта ми не е да им диря сметка, било то и в полицията. Исках просто да споделя преживяното. За мен то е адски идиотско, а и да дам поредния пример, защо има толкова катастрофи по пътищата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми така стават да. Щото вместо да спират и проверяват до дупка идиотите дето правят такива изпълнения, ми се карат на мене що пресичам на кръстовище без сфетофар пеша и ме проваряват докато си ходя по тротоара. За това най-добре гражданско правосъдие още на място и както намерим за добре. Иначе управия нема... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
То само пубери да бяха добре. Последния път за 5 секунди на 2 светофара, щяха да ме бутнат 2 коли докато си пресичам на зелено. И чак налитат на бой и псуват.
Хора на по 40-50... Изкуфели некви. Вече ще почна да си нося нещо тежко, че ми писна от тъпанари, а такива не ги ли извадиш през джама, на следващия светофар убиват пешеходци с наглостта си. А куките тъпи седят отстрани и се подхилкват.
И то единия возеше дете отзад. Питам се как ли би се почуствал тоя ако един ден залепя детето му на някоя пешеходна пътека с голфа и после го пребия за урок, ей така да не пресича на зелено... 

- bulr1dr
- Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
- Двигател: от 1600 до 3200
black` написа:То само пубери да бяха добре. Последния път за 5 секунди на 2 светофара, щяха да ме бутнат 2 коли докато си пресичам на зелено. И чак налитат на бой и псуват.Хора на по 40-50... Изкуфели некви. Вече ще почна да си нося нещо тежко, че ми писна от тъпанари, а такива не ги ли извадиш през джама, на следващия светофар убиват пешеходци с наглостта си. А куките тъпи седят отстрани и се подхилкват.
И то единия возеше дете отзад. Питам се как ли би се почуствал тоя ако един ден залепя детето му на някоя пешеходна пътека с голфа и после го пребия за урок, ей така да не пресича на зелено...
...отдавна имам една бухалка до краката за респект

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Боят колеги е най-простото и лесно решение. Почти никога обаче не е без последици. Изключително много внимавам в подобни ситуации поради простата причина, че веднъж осъждан не ми се лежи заради някой бунак който съм ушлевил по светофарите...
Постъпвайте културно и според законите на републиката пък на бой налитайте само в НАЙ-крайни случаи
Постъпвайте културно и според законите на републиката пък на бой налитайте само в НАЙ-крайни случаи

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”