Повдигачите ми тропат
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Повдигачите ми тропат
Колеги искам да попитам нормално ли е когато колата е студена при запалване да притропат за момент повдигачите на клапаните.Мотора е 1.6АБУ.Благодаря. 

- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Моите също тракат доста като запаля сутрин, или ако колата престои известно време, когато загрее те утихват. Филтъра няма ли клапан да задържа маслото по магистралата, питам защото ако колата престои примерно 30 минути и запаля тя е топла но отново се чуват за определен момент и после спират.Маслото ми 10/40 ACDelko според мен не е много хубаво и филтара ми filtron Кажете ако сложа по гъсто масалце 15/40 вместо 10/40 би трябвало по бързо да вдига налягане до повдигачите и те да тропат по малко на студен мотор.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Нормално е повдигачите да изтракат за 2-3 сек след студено запалване...така го пише и в някои ръководства за ФВ....Не е нормално обаче да тракат при работа на загрял ДВГ....
В интерес на истината след основния ремонт на главата(шлайф,нови водачи,райбероване и припасване на клапани, нови гумички и т.н..)без да съм сменял повдигачите, сутрешното кратко изтракване изчезна...
В интерес на истината след основния ремонт на главата(шлайф,нови водачи,райбероване и припасване на клапани, нови гумички и т.н..)без да съм сменял повдигачите, сутрешното кратко изтракване изчезна...
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
- reactiven
- Автомобил:
- Двигател:
kristinobal написа:vasstop написа:Сложи Motul 15W50 и ще останеш доволен
Да не е много гъсто пък това масло. Нека и някой дру да си каже мнението за масло и тракащи повдигачи.
не не е гъсто ... слушай vasstop и ще останеш доволен.
пп. аз лично съм с 10В50 / пълна синтетика/ и съм доволен , с 10в40 ми потропваха повечко...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”