Проблем с гарнитура на капака на двигателя на Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с гарнитура на капака на двигателя на Поло

Мнениеот hipokrat » Сря 07 май 2008 10:17

Здравейте, имам следния въпрос, понеже гарнитурата на капака на двигателя на полото е дала фира, трябва да се смени, та питането е дали тая гад е вулканизирана (върви с капака и струва 5 стотака ) или си земам нова и тнт. Проблема е че тая старата не успявам да я сваля, все едно е залепена :evil:. Колата е 98-ма, 1.4, 16 клапана.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 07 май 2008 13:55

За 8 клапановите двигатели я дават като отделен елемент ,но за 16V , не я срещнах като отделен елемент (което не означава ,е задължително върви заедно с капака на клапаните). Но вкрайна сметка ,налягането там не е чак толкова голямо както при гарнитурата на главата ,че да е проблем да се оправят нещата с малко силиконче :wink: . Със силикон теча може и да не спре на 100% ,но със сигурност ще се намали драстично

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Сря 07 май 2008 14:04

има накрая едно ръбче по цялата дължина което избутва силикона и той на практика не може да се притисне, много неприятно. Оказа се че до август 98 тъпанарите са слагали на тая модификация окомплектован капак и след тва вече започват да ги разделят нещата, за мое нещасти аз явно съм по старата схема и сегаа кихай 580 лв :( Направо зле ми стана.

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Сря 07 май 2008 14:07

Ако някой ме опровергае, много ще съм доволен но уви колкото повече се ровя толкова повече стигам до неприятната в случая истина, просто ми иде да се захяпа отзад от яд :evil:

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Сря 07 май 2008 14:10

Така е, и аз имам същия проблем, но мисля да не го разрешавам докато нещата нестанат ......плачебни :P . На мен ми казаха по-мака сума. Ако искаш пробвай в Ауто+ Мисля, че повече от 450 лв няма да ти кажат :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 07 май 2008 14:11

Да ти кажа и аз колкото ровя и аз толкова се убеждавам ,че е така :cry: . Кода на двигателят ти е AFН нали?

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Сря 07 май 2008 14:20

Да такъв е кода, голяма преебня не е истина, иначе точно в ауто + питах и там ми казах 500 левчета, ако щеш, доставак 7 дни и така. А да го чакам се по зле ше става освен тва ше ме е страх да тръгна на някъде по далеко.

Потребителски аватар
Tatrata

Мнениеот Tatrata » Сря 07 май 2008 14:27

hipokrat написа:Да такъв е кода, голяма преебня не е истина, иначе точно в ауто + питах и там ми казах 500 левчета, ако щеш, доставак 7 дни и така. А да го чакам се по зле ше става освен тва ше ме е страх да тръгна на някъде по далеко.

На мен от 1 година ми сълзи от гарнитурата и до сега нямам никакъв проблем. Само в месеца веднъж попия, каквото има за попиване(което не е много) и си паля кадето ми видят очите...повярвай ми, аз пътувам много ! До сега не ме е оставяла, заради този проблем :!: Но, че трябва да се оправи-трябва !

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Сря 07 май 2008 15:05

Е да ама при мен направо ред сълзи ред сополи, за един месец нема да ми стигне гардироба за парцали ако тръгна да попивам, от друга страна не ми се дават парите, все пак за подобна глупост са бая парички, тва е изключителна конструктивна недомислица. по морги звънях няма и няма, ше се ръся майка му стара.

Потребителски аватар
Tatrata

Мнениеот Tatrata » Сря 07 май 2008 15:18

hipokrat написа:Е да ама при мен направо ред сълзи ред сополи, за един месец нема да ми стигне гардироба за парцали ако тръгна да попивам, от друга страна не ми се дават парите, все пак за подобна глупост са бая парички, тва е изключителна конструктивна недомислица. по морги звънях няма и няма, ше се ръся майка му стара.

Аз сега отивам да гледам за моята колица по моргите едни неща, и ще питам и аз теб. Довечера очаквай отговор :wink:

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Сря 07 май 2008 15:22

ок, мерси много

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 08 май 2008 10:44

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=90288

до колкото разбирам се продава на части тази двувалка

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Чет 08 май 2008 14:59

малко условно е на части, звъннах вчера и питах, не си го дава капака само, ама то нормално, после кой ше му го иска без капак :)

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Пет 09 май 2008 14:38

Мерси на всички за мненията, РЕШИХ го проблема срещу 5 стотака, са чакам да се дотътри до бг. Като платя в сервиза ше пийна една студена водица, че парите за музика ми отидоха за тоя ремонт, а силно се съмнявам тоя кирляв капак да ми пее като пайнерчетата дет си бях заплюл :evil:

Потребителски аватар
Tatrata

Мнениеот Tatrata » Пет 09 май 2008 23:49

hipokrat написа:Мерси на всички за мненията, РЕШИХ го проблема срещу 5 стотака, са чакам да се дотътри до бг. Като платя в сервиза ше пийна една студена водица, че парите за музика ми отидоха за тоя ремонт, а силно се съмнявам тоя кирляв капак да ми пее като пайнерчетата дет си бях заплюл :evil:

Кофти си се изръсил и съжалявам, че неможах да ти помогна, но се надявам да е за добро. Все пак новото си е ново :!: Аиде ела на някоя от Поло сбирките да се запознаем и да пообменим малко опит :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”