Както винаги - за всичко е виновна полицията....
Ми дайте да я разпуснем - кво ще кажете.....

MВР и Чората
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Li4o написа:Според теб САЩ, например, полицейска държава ли е?
От "силна" полиция могат да се плашат само бандитите - за обикновените хора животът ще е по-спокоен в пъти!
Аз лично САЩ съм ги виждал само по филмите, ама се кефя, че когато някой се опита да те тормози без основание, можеш спокойно да му кажеш в лицето "Шибано ченге, разкарай се!" - докато ако това го кажен на български полицай 90% си си изпросил боя. В последствие, може и да отнесеш присъда по бързата процедура за хулиганство или обида на длъжностно лице по време на изпълнение на служебите си задължения.
Да не говорим, че там наистина, ако спазваш законите нямаш основание, да се притесняваш, че на някой ще му хрумне да те тормози. Докато в БГ не е така ... Незнам дали четохте последните новини, но сина на шефа на благоевградската полиция имал конкурентни бизнес интереси с Чората ... Правете си изводите сами ...
П.П. Сега ти видях последният пост - не трябва да се разпуска, а трябва да се уволнят всички полицаи и наново да се назначават с конкурс, защото полвината поне са некадърници, както и всики останали държавни служители ...
В случая с Чората, виновните не са редовите полицаи, а онези бабанко с качулките, които преди акция се дрогират, за да са още по-безмилостни ... Просто ченгетата действат като мутри и евентуално ако са без униформи, няма начин да разбереш това арест ли е, или рекет.
Трябва и да се увеличи контрола на всички нива в полицията и всеки който се издъни да хвърчи на улицата. Тогава ще има ред и дисциплина и преди да удари, полицая ще помисли за професионалното си бъдеще. А сега им е ясно, че каквото и да стане, шефовете ще ги прикрият, гарван гарвану око не вади ...
Надали някой си мисли, че ще има полицай зад решетките заради убийството на Чората ...
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:
П.П. Сега ти видях последният пост - не трябва да се разпуска, а трябва да се уволнят всички полицаи и наново да се назначават с конкурс, защото полвината поне са некадърници, както и всики останали държавни служители ...
Аз предлагам да уволнят всички полицаи, а Масура да го направим Министър на ВР, че той най-добре знае кое как става ....

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
нямам нищо против
жалкото в случая е, че това няма да стане нокога, понеже никой от политическата върхушка няма интерес нещата да станат "както трябва". Ако имаше такъв интерес, отдавна да сме надминали и Полша и Унгария ... а не да сме последна дупка на кавала и да се борим с Румъния коя държава да е най-корумпирана и с най-голямо неспазване на човешките права ...
Иначе за решенията на проблемите хората отдавна са измислили как, и проблема не е, че ние незнаем или неможем, а нямаме интерес да го направим. В мътна вода най-лесно се лови риба, затова доста хора предпочитат 2007-ма да не ни приемат в ЕС, а ако може поне с още една годинка да се задържи настоящото положение.

Иначе за решенията на проблемите хората отдавна са измислили как, и проблема не е, че ние незнаем или неможем, а нямаме интерес да го направим. В мътна вода най-лесно се лови риба, затова доста хора предпочитат 2007-ма да не ни приемат в ЕС, а ако може поне с още една годинка да се задържи настоящото положение.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:................ никой от политическата върхушка няма интерес нещата да станат "както трябва". Ако имаше такъв интерес, отдавна да сме надминали и Полша и Унгария ... а не да сме последна дупка на кавала и да се борим с Румъния коя държава да е най-корумпирана и с най-голямо неспазване на човешките права ...
Видя ли как сам стигна до извода, че не за всичко е виновна полицията...

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Пич, в голяма грешка сиНаистина съжалявам, че не беше заедно с мен да беше видял това нагло полицайче. Имам книжка и то от 23 години, но такъв идиот не бях срещал. Действително има съвестни полицаи, но те са от тези дето мръзнат денонощно по улиците, а не тези от КАТ.
![]()
ОК, съгласин съм, нкога не съм казвал, че всички полицаи са добри, има и гадни хора. Но така е навсякъде. Та мисълта ми беше да не се нахвърляме всички срещу тях...
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
според статистиката, заплатите на учителите са се повишавали най-бързо през последните 10 години.
Другия фактор е, че за последните 10 години броят на учениците е намалял драстично и реално един преподавател в момента отговаря за много по-малко деца.
Изводите са два, първо трябва да се съкратят доста учители и да се закрият доста полупразни училища, за да има достатъчно пари за останалите. Тогава би било възможно да се повишат по-чувствително заплатите.
Другото нещо е, че 90% от преподавателите си докарват странични доходи чрез частни уроци. Даже самия "даскала" е написал в профила си, че освен даскал по физическо е и фитнес инструктор и масажист. Предполагам, че тези две професии не ги упражняваш за чест и слава.
В момента средната даскалска заплата е малко над 300 лв. За София е ниска заплата, но за един провинциален град дали? И колко часа работи на година реално един учител и колко един служител в частна фирма? Дали са съпоставими нещата?
Освен че искат повече пари, как преподавателите ще гарантират, че учениците ще получат по-добро образование? Защото освен постоянното вдигане на заплатите, се забелязва и тенденция за постоянен спад на качеството на образованието в БГ.
Другия фактор е, че за последните 10 години броят на учениците е намалял драстично и реално един преподавател в момента отговаря за много по-малко деца.
Изводите са два, първо трябва да се съкратят доста учители и да се закрият доста полупразни училища, за да има достатъчно пари за останалите. Тогава би било възможно да се повишат по-чувствително заплатите.
Другото нещо е, че 90% от преподавателите си докарват странични доходи чрез частни уроци. Даже самия "даскала" е написал в профила си, че освен даскал по физическо е и фитнес инструктор и масажист. Предполагам, че тези две професии не ги упражняваш за чест и слава.
В момента средната даскалска заплата е малко над 300 лв. За София е ниска заплата, но за един провинциален град дали? И колко часа работи на година реално един учител и колко един служител в частна фирма? Дали са съпоставими нещата?
Освен че искат повече пари, как преподавателите ще гарантират, че учениците ще получат по-добро образование? Защото освен постоянното вдигане на заплатите, се забелязва и тенденция за постоянен спад на качеството на образованието в БГ.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”