Колеги помощ-Пасата УМРЯ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 07 май 2008 2:33

al boj написа:drasni mu kle4kata...

ban? ban? ban? ban? ban? ban? ban? ban? ban? :evil:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 07 май 2008 6:56

Да , има колега ppupof. Лично съм го пробвал и после съм мерил компресията.

dj carul
Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
Двигател:

Мнениеот dj carul » Сря 07 май 2008 19:20

Значи тази компресия която премерих е със 3 шишенца добавка за масло Valvoline и наистина имаше ефект ама...този мотор знам че е на над 1 милион километра не му е правен никакъв ремонт и никой не знае колко над тази цифра е,и за тва че каквото и да му сложа няма да го спася!
Ремонта е го започнах вече,днеска си купих сегменти и биелни лагери-Kolbenschmidt,утре пускам буталата и затварям картера!Само работата с главата ще стане по бавничко щото беше бая напуката между клапаните и имаше доста големи цепки между смукателните клапани и бренерите :roll: и съм я дал да я заварят!Шлайфам я едни нови ипускателни клапанчета,нови водачи на клапаните,два нови хидроповдигача и нови лагерчета на разпределителния вал,гарнитурки на Victor Reintz едно хубаво разработване и газ :twisted:
Междудругото ще му слагам и интерколер и маслен радиатор и да видим какво ще стане тогава?

И да кажа на всички които незнаят че някой беше споменал за даване на пари по майстори-всичко по колата си правя сам,дори и този основен ремонт,щото не съм сакат и не обичам друг да ми прави колата!Не се заяждам с никой просто уточнавям,да не ме разбере някой погрешно!Поздрави

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Сря 07 май 2008 22:35

Привет! Възхищавам ти се на уменията! Само искам да попитам, как ще шлайфаш детайлите? :shock
Шлайфам я едни нови ипускателни клапанчета,нови водачи на клапаните,два нови хидроповдигача и нови лагерчета на разпределителния вал,гарнитурки на Victor Reintz едно хубаво разработване и газ
:eyecrazy :014: :banghead:

dj carul
Двигател:

Мнениеот dj carul » Чет 08 май 2008 1:21

Ами по принцип има оторизирани сервизи които се занимават с щлайфане на глави и мотоблокове и разни такива работи.Нося я там и им казвам колко искам да ми я шлайфат плащам им(тази услуга е около 15-20 лв) и другото нещо си го правя сам-препасване на клапани райбероване и разни други такива нещица.По принцип може и аз да си я шлайфам ама не ми се занимава чак толкова и става по грубо,за това че за тия пари се спестява много труд,става по хубаво и няма смисъл да се правя на циганин :lol:

dj carul
Двигател:

Мнениеот dj carul » Пет 09 май 2008 19:04

Работата стана сериозна вече!Главата е пукната на 1-ви и 3-ти цилиндър между клапаните и бренерите :? и сега става ужассссс :x Пак много пари назад!

Върни се в “Passat”