Теч на масло от масления филтър?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теч на масло от масления филтър?!
Здравейте колеги!Днес като сменях задното гърне на пасатора,реших да погледна картера отдолу и видях капка масло върху тръбопровода на хидравликата-там където минава под масления филтър!Изпаднах в недоумение???Маслото го смених преди 400 км.Сега като пипнах филтъра ми се видя странно разхлабен!!!Не се сдържах и го завих половин оборот--пък каквото ще да става!Маслото е Лики Моли 15W40 с добавка за газ.Досега не съм имал проблеми с маслото - не го гори така както пишат някои колеги във форума/нивото на щеката намалява някъде към 7500-8500 км. т. е. точно когато маслото е вече за смяна/. Всичко зависи от стила на каране-това показва моят 15 г. опит.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Добре е, колега, че си го завил. Напълно възможно е да е останал хлабав при поставянето, особено ако маркучите на хидравликата пречат.
По-лошия вариант е да е останал стария оплътнителен пръстен на конзолата и сега да са 2. Това би обяснило някакво саморазвиване.
Проверявай ги известно време за да не те изненада.
По-лошия вариант е да е останал стария оплътнителен пръстен на конзолата и сега да са 2. Това би обяснило някакво саморазвиване.
Проверявай ги известно време за да не те изненада.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теч на масло....
Благодаря на колегата Radotom за утешителните думи!Днес сутринта на студен двигател навих още 1/2 оборот на масления филтър и то на ръка?!!Учуден съм защото до сега не ми се е случвало подобно нещо!Колкото до това дали е останал пръстена от стария филтър--ами категорично НЕ,защото когато сменяха маслото,аз бях в канала до майстора и видях,че всичко си беше както трябва?!Възможно ли е да е нещо друго-там където ляга МАСЛООТРАЗИТЕЛЯ напр. да има някакви подбитости???