:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Питане за цена на комутатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Питане за цена на комутатор

Мнениеот Jako_ludiq » Сря 07 май 2008 20:38

Здравейте. Имам такъв въпрос. Един познат има ГОЛФ3 1.6 моно 75коня 94год. май АБУ двигател. Та той ми каза, че му е изгорял комутатора (на него майстор му го казал) и ме помоли да пусна една темичка със запитване колко доло-горе може да му искат за втора употреба комутатор, да не стане така той да даде същите пари, с който ще може да си вземе нов.

batito
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batito » Сря 07 май 2008 21:26

щом бобина или комутатор изгори препорачителное да се сменят идвете по принцип причината да изгори едното е другото така че невиждам смисъл от втора употреба.

batito
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batito » Сря 07 май 2008 21:27

щом бобина или комутатор изгори препорачителное да се сменят идвете по принцип причината да изгори едното е другото така че невиждам смисъл от втора употреба.

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Сря 07 май 2008 23:12

Ако комутатора се разглобява от бобината, то цената на нов е около 60-тина лева. Като читав ти препоръчвам ХЮКО.

Потребителски аватар
Мikk
Автомобил: Volkswagen Tiguan
Двигател:

Мнениеот Мikk » Чет 08 май 2008 10:37

по въпроса 50-80 лева втора употреба,нов около 100 лева.
Извинявам се на колега че ползвам неговата тема,но мисля че ще му са полезни отговорите ви на моите въпроси .имам 2 не работещи бобини с комутатори,на едната мисля че си замина комутатора на другата бобината,обаче само си ги мисля тия работи,въпроса ми е има ли начин да проверя кое е точно изгорялото,и втори въпрос всички ми казаха в комутатора има само грец или грецове,някой знае ли с какви стойности са тия грецове и могат ли да се подменят,защото един грец е 5-6 лева не 50
благодаря.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 08 май 2008 14:27

Мikk написа:по въпроса 50-80 лева втора употреба,нов около 100 лева.
Извинявам се на колега че ползвам неговата тема,но мисля че ще му са полезни отговорите ви на моите въпроси .имам 2 не работещи бобини с комутатори,на едната мисля че си замина комутатора на другата бобината,обаче само си ги мисля тия работи,въпроса ми е има ли начин да проверя кое е точно изгорялото,и втори въпрос всички ми казаха в комутатора има само грец или грецове,някой знае ли с какви стойности са тия грецове и могат ли да се подменят,защото един грец е 5-6 лева не 50
благодаря.

Не....20-30 лв втора употреба(не бих взел точно комутатор втора употреба,защото не се знае колко ресурс му е останал....той е като ламбдата.... има си ресурс!)...90 лв нов....говоря за комплект комутатор+бобина.....

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Чет 08 май 2008 14:36

Комутатор+бобина на "BERU"-120лв

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 08 май 2008 14:41

Oxyde написа:Комутатор+бобина на "BERU"-120лв

BERU!!!!Даааааа.....добра марка за всичката електрика по ФВ!Само да не е фалш!

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Чет 08 май 2008 15:16

joker написа:
Oxyde написа:Комутатор+бобина на "BERU"-120лв

BERU!!!!Даааааа.....добра марка за всичката електрика по ФВ!Само да не е фалш!

Оригинале 8)

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Чет 08 май 2008 17:49

Благодаря много колеги. Ще му кажа, че ще е най-добре да си купи направо комплект бубина с комутатор нови.
:lock:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 08 май 2008 18:46

Мikk написа:по въпроса 50-80 лева втора употреба,нов около 100 лева.
благодаря.

Колега , съвсем не е така.Вътре е така нареченото "електронно запалване" известно от ерата на соц. возилата.Всъщност опростено представлява мощен транзистор , който комутира (нали е комутатор) ,т. е. превключва тока през бобината.Електронните елементи теоретично нямат износване, ресурс- както някои споменават.При нормални работни условия са вечни.Аз лично подозирам в случая бобината( нарушена изолация,пробив, късо) или несъответстваща стойност на бордно напрежение, които са изгорили..."Иначе здравия..комутатор" :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”