Вибрира ми волана!?
- ecstasy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вибрира ми волана!?
Колеги, след като ми балансирах гумите волана ми запона да вибрира когато карам - леко, но се усеща и имам чувството, че лееко ми носи в дясно.На какво може да се дължи след като преди нямаше такова нещо.?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Вибрира ми волана!?
ecstasy написа:Колеги, след като ми балансирах гумите волана ми запона да вибрира когато карам - леко, но се усеща и имам чувството, че лееко ми носи в дясно.На какво може да се дължи след като преди нямаше такова нещо.?
Или лош баланс, или някоя от гумите които си сложил е крива /може да е по "рождение", ако са нови/
- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Вибрира ми волана!?
ecstasy написа:Колеги, след като ми балансирах гумите волана ми запона да вибрира когато карам - леко, но се усеща и имам чувството, че лееко ми носи в дясно.На какво може да се дължи след като преди нямаше такова нещо.?
тези вибрации може да са както каза колегата - майстора да си е оставил ръцете
така и от баланс
а най- странното което шокира още и мен от различно напомпване на гумите (знам че много тъпо, ама е възможно)
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Едно перфекно обяснение при какви вибрации къде е проблема:
Dobromirski написа:1.Крива гума/джанта- симтоми:
Усещане на леко биене на волана при висока скорост. При натискане на спирачката биенето се засилва, до промяна на скоростта с поне 30-40 км/ч надолу, при което почти изчезва. Характерното тук е че се усеща клатене на волана при скорости от около 20км/ч.
2.Криви гуми/джанти (и двете) -симптоми.
Тук симптомите са същите с разликата , че в зависимост от положението на едното колело спрямо другото понякога изпадат в резонанс, понякога почти се "унищожават" вибрациите. Тоест, карате направо и винаги едно и също. След това обаче правите по-дълъг завой и пак излизате на правата отсечка, но нещата вече не са http://forum.vwclub.bg/posting.php?mode=smiliesсъщите. С една дума, след всеки завой е различно
3. Дебалансирани гуми/джанти - симптоми:
Същите , но при ниска скорост всичко спи
4. Криви дискове -симптоми:
Вибрации на волана има ЕДИНСТВЕНО , при натискане на спирачката. Ако не се пипа спирачката биене НЯМА, независимо от скоростта.При то тежки ситуации се усеща и биене на спирачният педал.
Когато дисковете са вентилирани, обикновенно се пукат именно в ребрата. Не се вижда, но при интензивно спиране (180 на 100 ) диска се загрява, измята се и започва леко биене във волана. Като изстине , "уж" се оправя.
5.Разбита "предница" -симптоми :
Освен евентуално биене, се чуват и други звуци от рода "клоп-клоп" при натискане на спирачката
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ecstasy написа:Начи единственото което може да е станало е да е паднал баланса когато съм натискал да вкарвам тасовете... сега се сетих че единия преден ми запъна и го посритах малко.
Благодаря колеги
Колега, баланс с ритане на капаците не се нарушава. Обикновено това става от дупка, или качване на бордюр. Ако се беше върнал веднага, можеха да го минат като рекламация /ако е от него де/
- ecstasy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maslinkov написа:ecstasy написа:Начи единственото което може да е станало е да е паднал баланса когато съм натискал да вкарвам тасовете... сега се сетих че единия преден ми запъна и го посритах малко.
Благодаря колеги
Колега, баланс с ритане на капаците не се нарушава. Обикновено това става от дупка, или качване на бордюр. Ако се беше върнал веднага, можеха да го минат като рекламация /ако е от него де/
Колега, нали като ритна капака и ако е упрял в баланса може а го размърда.... де да знам

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ecstasy написа:maslinkov написа:ecstasy написа:Начи единственото което може да е станало е да е паднал баланса когато съм натискал да вкарвам тасовете... сега се сетих че единия преден ми запъна и го посритах малко.
Благодаря колеги
Колега, нали като ритна капака и ако е упрял в баланса може а го размърда.... де да знам
Имам предвид баланса на предницата, а ти доколкото схващам говориш за баланса на гумата. Той не би трябвало да мърда от таса, ако е поставен добре.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ecstasy написа:myrshavija написа:Да добавя и аз една възможна причина - при мен вибрациите са заради по-голям централен отвор на джантата и липса на втулки.
Това ме навежда на мисълта, че в момента съм със оригинални стоманени джанти 13 на ГОЛФ 3
VOLKSWAGEN
LLKW LT 28/31---Централен Отвор-95---PCD-5x160mm
LLKW LT 35-55/L 80---Централен Отвор-161---PCD-6x205mm
LLKW LT 35 (9/'96-)---Централен Отвор-83---PCD-5x130mm
Polo/Golf/Derby/Passat---Централен Отвор-57---PCD-4x100mm
Scirocco/Lupo/Jetta/Vento---Централен Отвор-57---PCD-4x100mm
Caddy/Santana/Corrado---Централен Отвор-57---PCD-4x100mm
Vento VR6/Corrado VR6---Централен Отвор-57---PCD-5x100
Golf ('92-)/Bora---Централен Отвор-57---PCD-5x100mm
New Beetle---Централен Отвор-57---PCD-5x100mm
Taro---Централен Отвор-67---PCD-5x114,3mm
Taro 4*4---Централен Отвор-107---PCD-6x139,7mm