Въпрос за годишния технически преглед

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 09 май 2008 12:41

*bpm написа:
Pichaga написа:ДАТАТААААААААААААААААААААААААААА

Ей ся погледнах на картончето какво пише. Ясно е казано че перфорацията показва МЕСЕЦА на следващия технически преглед!

А погледна ли, че на картончето няма разграфени дните от месеца и съответно няма как да се перфорира!

Потребителски аватар
*bpm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот *bpm » Пет 09 май 2008 13:18

Marto0 написа:
*bpm написа:

Ей ся погледнах на картончето какво пише. Ясно е казано че перфорацията показва МЕСЕЦА на следващия технически преглед!

А погледна ли, че на картончето няма разграфени дните от месеца и съответно няма как да се перфорира!

Картончето е перфорирано, като показва годината и месеца! Дни от месеца съответно няма :wink:

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Пет 09 май 2008 16:26

"перфорациите указват месеца и годината за представяне на превозното средство на периодичен технически преглед"

Ама има и гнусен печат с датата. Последно до дата ли е или до месец, че ме чака един гробник, който ще го водя на ГТП. :?: в закона има ли нещо конкретно :roll:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 09 май 2008 17:41

и ако НЕ вярвате питайте в КАТ :wink:

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Пет 09 май 2008 18:14

Marto0 написа:
b0-MaNiAkA написа:
Marto0 написа:
d00mEr написа:Един бърз въпрос за техническите прегледи :)

Приеха ли го това че талонът от техническия преглед важи до датата която е написана на гърба му а не до края на месеца?

Дано не съм разбрал правилно но мисля миналата година се обсъждаше подобно нещо.

Така е, трябва да спазваш точно датата.

Напротив, трябва да се спазва само месеца :idea:

Защо объркваш хората, като не си запознат?!

Забелязъл ли си каква дата пише? Пише датата, когато автомобила е преминал преглед (това го вкараха преди около година), няма обозначена дата, когато трябва да е следващия преглед, просто трябва да се спази само месеца :idea:

Потребителски аватар
pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pro » Пет 09 май 2008 19:46

b0-MaNiAkA написа:
Marto0 написа:
b0-MaNiAkA написа:
Marto0 написа:
d00mEr написа:Един бърз въпрос за техническите прегледи :)

Приеха ли го това че талонът от техническия преглед важи до датата която е написана на гърба му а не до края на месеца?

Дано не съм разбрал правилно но мисля миналата година се обсъждаше подобно нещо.

Така е, трябва да спазваш точно датата.

Напротив, трябва да се спазва само месеца :idea:

Защо объркваш хората, като не си запознат?!

Забелязъл ли си каква дата пише? Пише датата, когато автомобила е преминал преглед (това го вкараха преди около година), няма обозначена дата, когато трябва да е следващия преглед, просто трябва да се спази само месеца :idea:

Гледа се ДАТАТА на талончето :!:

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пет 09 май 2008 22:33

Гледа се датата .. ако не беше така нямаше да има и дата на издаване която е написана на гърба на талончето ;) проверено е .. и застрахователите гледат датата отзад и ако си я пресрочил и с ден ти го слагат за каското (лично сам си имал проблеми по този повод преди около 3,4 месеца )

Потребителски аватар
*bpm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот *bpm » Съб 10 май 2008 7:58

offside написа:Гледа се датата .. ако не беше така нямаше да има и дата на издаване която е написана на гърба на талончето ;) проверено е .. и застрахователите гледат датата отзад и ако си я пресрочил и с ден ти го слагат за каското (лично сам си имал проблеми по този повод преди около 3,4 месеца )

Ако е така, ми се струва доста объркващо и даже бих казал НЕ вярно ... защото това си противоречи с надписа отпред. Колегата по горе го беше цитирал: "перфорациите указват месеца и годината за представяне на превозното средство на периодичен технически преглед"
А може би е направено умишлено с някаква цел... знам ли... всичко може да се очаква :evil:

Rabit23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rabit23 » Съб 10 май 2008 8:03

Здравейте стана ми интересен този спор и снощи като ме спряха полицай се сетих за спора кое се гледа и ги питах най смешното е че и те не бяха сигурни :lol: та аз си мисля че трябва да е датата

Потребителски аватар
pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pro » Съб 10 май 2008 9:58

Колеги аз работя в пункт за ГТП и са идвали доста хора които се жалват че там пише примерно 4 месец, а полицая ми написа акт. Такаче не се заблуждаваите с този месец, а гледаите датата написана на талончето.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 10 май 2008 11:46

[quote="pro"]Колеги аз работя в пункт за ГТП и са идвали доста хора които се жалват че там пише примерно 4 месец, а полицая ми написа акт. Такаче не се заблуждаваите с този месец, а гледаите датата написана на талончето.[/quote]

:да:

Потребителски аватар
valeri1
Автомобил:
Двигател:

valio

Мнениеот valeri1 » Съб 10 май 2008 14:00

A защо да не гледаме и спазваме и датата имесеца ?!?!?!

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 10 май 2008 14:08

pro написа:Колеги аз работя в пункт за ГТП и са идвали доста хора които се жалват че там пише примерно 4 месец, а полицая ми написа акт. Такаче не се заблуждаваите с този месец, а гледаите датата написана на талончето.
това мисля слага край на спора :lock: , че ще си пишеме така е, не е така до догодина :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”