MВР и Чората

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пон 12 дек 2005 19:18

Мисля си :Абе не беше ли темата за МВР и Чората :wink:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 12 дек 2005 21:41

angel.12345 написа:Мисля си :Абе не беше ли темата за МВР и Чората :wink:

:roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 12 дек 2005 22:13

То вярно че темата е за МВР и Чората :lol: ама все пак сме в раздел ОФФ-ТОПИК.
Та за Фликеншилд-човечеца прибира месечна заплата от 15 000 евро+не знам ,но предполагам командировъчни +безплатни жилище,превоз и т.н.
Такъв човек и изобщо такива хора надали могат изобщо да осмислят проблемите на други със 150 евро месечно, камо ли пък и акъл да дават .

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 12 дек 2005 22:15

могат могат и то много по-добре могат да преценят проблема в сравнение с тези със 150 евро. Един вид виждат проблема по-отвидоко и по-ясно, докато даскалите реват за тези 15 процента като магарета. Все едн ако взимат по 30 лева на месец повече и ще цъфнат и ще вържат. Отделно, че пича леко го боли 1 педя южно от пъпа за нас и може да си позволи да назовава проблемите с истенските им имена, за разлика от всички останали политици в БГ.

А това че взима по 15к евра - евала, взимайте пример от него.

Последна промяна от musura на Пон 12 дек 2005 22:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 12 дек 2005 22:19

абе даскале, само ще ти кажа, че брат ми е даскал :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 12 дек 2005 22:26

и ще ти кажа, че отиде преди 2 месеца изкара някакви курсове в софия и сега ще преквалифицира колегите си - събота и неделя ще им води по няколко часа и затова ще му снасят около 450лв на месец допълнително + 300 заплата и + по 10лв/час бичи час-мак в училище "Европа" извънработно време. Още не е женен и не му трябват много кинти, иначе има клиенти и за частни уроци, но го мързи да бачка :)

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Вто 13 дек 2005 1:18

Li4o написа:
Имаш предвид, че от БГ по-полицейска държава няма или от САЩ, че не се разбра много добре от поста ти.... :wink: Щото нали в САЩ живееш в момента...

Имах предвид USmuthafukkinA.

www.arenabg.com написа:Ако бехме в нормална държава на тия полицай които са го гонили щеха да им дадът и по медал даже .

ти луууууууут уи сиииииииии

www.arenabg.com написа:в тоя контекст на думи пред 3 дни гледах по новините за САЩ ,че там двама въздушни шерифи застреляли некъв които се бил качил в самолет и преди да излети казал че иска да слезе и че има бомба с сака си ,жена му извикала че е психично болен но оня тръгнал да бяга и ония го застреляли ,накрая се оказало че оня верно е бил болен и кво нищо,полицаите са си били в правото и са постъпили редно.

брато ти не си гуедау новини ми има ено шоу "КОПС;
което е хипер тъпо и шибана пропаганда
да промива мозъците на реднеците май май него си нацелил
с дистанционното

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 13 дек 2005 1:18

wili98 написа:...

Знаеш ли колко ще е тази тринадесета заплата???? 30 лева... Стачкувайте и вие, бе, щом могат, ще стачкуват. Сега 15 %, друг път 20%... Хората го казаха - тръгнали сме към европа с европейски цени и български заплати. Сега, ти ако си на частна работа и вземаш 800-900 лева - супер, хич няма да ти мине през акъла да стачкуваш... Но и начина ти на мислене е променен - сития на гладния никога няма да повярва... Казах го и пак ще го кажа - не може те да поръчват мерцедеси за стотици хиляди левове, не може да допускат 3 милиарда лева да се източат от държавата!!! И в същото време държат заплатите на едно ниво, което е на ръба и всеки се опитва да върже двата края... Сестрите и лекарите преди това стачкуваха. Е, добре, че не ти се е наложило да ходиш по доктори, нали... Вярно е, че има и шантави даскали, които са минали възрастта за пенсия, та си позволяват да пушат с децата, обаче не всички са такива!!!!!!!!! Явно по-голямата част от тук пишещите много, ама страшно много обичат да слагат всичко под общ знаменател - един катаджия да те спре, айде всички са лоши и гадни... един даскал си видял да пуши с децата - айде веднага всички даскали до един са лоши хора, да ги оставят без заплата... И не ми дрънкай глупости, че родителите, едва ли не, могат да си правят каквото си искат, а учителите трябва да ги възпитават! 90% от възпитанието се пада на родителя. Останалите 10 са за даскалите.
И в случая стачката не е за парите, ами за това нещо, което се нарича гражданско общество - начин на мислене. Щом едните се вдигат и нещо не им харесва, всички трябва да се вдигат. Както беше във Франция и Гърция (повтарям се, обаче явно не сте схванали от предния ми пост). Ноние тук в България никога не сме задружни, както винаги, мразим се един друг и това е. Просто народът сам си заслужава управляващите, защото докато едни се бурят за нещо, другите им се смеят.
И за тримесечната ваканция - ако не беше тя, не знам как щеше да издържи майка ми... Не им завиждайте, защото хич не им е лека професията. Хайде стани ти учител, да те видя после какво ще приказваш... Мислех, че тук поне във форума се събираме по-отворени хора, по-състрадателни, с по-напредничаво мислене... но явно съм се заблудил...
Мисора, батка, не са ме били, само са ме шамаросвали, когато е трябвало от време за да знам кое е правилно и кое не. Ха прочети по-надолу, да видиш какво друга ъм писал ;) Даскале, кажи нещо, бе, или само ника ти е даскалски, а не си даскал изобщо... ;)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 13 дек 2005 7:23

bowdown bowdown bowdown bowdown bowdown bowdown Beer

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 13 дек 2005 9:39

Не мога да се сетя кой заслужава 300 лева заплата.Нали искаме да станем нормална държава и да живеем като бели хора,то в нормалните държави и помощите са по голями.Всички трябва да стачкуват,нормалната заплата е 1500 лева всичко останало е грабеж.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 13 дек 2005 11:38

VW_FEN .. daskala и всички даскали.!

Както и да е...
форума е за това всеки да изкаже собственото си мнение, аз казах моето и се подкрепих с факти, като се стараех да извадя чуствата "извън скоби". Естествено, че състраданието, или риска от неизвестното играят голяма роля тук.
Но извинявай аз смея да претендирам, че съм изоравал земята, за да мога да взема заплатата която вземам сега, и продължавам да копам още по-дълбого за да я вдигам.
Всеки има право на избор. Това право е дадено на всеки, и никой не е лишен от него. Аз съм го направил и слава богу не съжалявам за това.

Това което работя ми доставя удоволствие, и се старая да ставам все по-добър в него.

Когато ми дават 300 или 2000 лева, толкоз заслужавам, ако мисля че заслужавам повече правя избора, и се пробвам... уменията ми ще покажат доколко заслужавам или не.
Но за да ми дадат 300 или 2000, аз трябва да покажа че ги заслужавам преди това.
Да и това, че работя в частният сектор прави задачата още по-интересна, да не говорим, че плащам има нема заплатата на около 2-3 учителя през данъци /знам че не само тяхната плащам/ но е факт и го виждам на фиша си всеки месец.

Затова казах и по-нагоре има учители с добри заплати... и те не са малко. Така както има и хора с по-високи заплати от мен и с по-ниски от мен.
Пазар... или както обичам да се изразявам -cruel world-

С две думи да заключа за да получиш нещо, трябва да го заслужиш!.

А за гражданското БГ общество абсолютно сме на едно мнение, само че за разлика от теб не съм толкова краен.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 13 дек 2005 11:47

Бе не че искам да ви налагам мнението си, но единственият начин да се увеличат заплатите е като се работи повече и се намалят данъците и удръжките за частния сектор, това ще стимулира фирмите да си декларират реалните доходи, печалби и да осигуряват хората на истинските им заплати не на минимален праг и държавата въпреки намалените данъци няма да е на загуба .... така ще има повече пари за учителите, а ще има още повече като закрият половината училища и преквалифицират половината учители, те сега не работят ефективно ;)
Абе някой икономист да обясни......

Мое мнение трябва повече работа и по-малко оплакване, от тая стачка печелят единствено синдикатите и учениците :)

Аз работя на следния принцип ...... имам някаква работа за вършене:
от 11 до 2 съм при вас... ще правя това и това и ще го правя добре, за това очаквам ХХХ възнаграждение (не случайно по интервютата питат какво възнаграждение очаквате!!!!) ако искате да седя по 6, 8, 12, 16!!!!! и да има подръжка по всяко време на денонощието ще изисквам ХХХХ лв....... ако не, за мене беше чест че се видяхме приятен ден за хората с квалификация е бъкано от работа !!!! ако не се класирате ми ил истачкувате или половин година преквалификация .............

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 13 дек 2005 14:00

Tyan написа:.......единственият начин да се увеличат заплатите е като се работи повече и се намалят данъците и удръжките за частния сектор, това ще стимулира фирмите да си декларират реалните доходи, печалби и да осигуряват хората на истинските им заплати не на минимален праг и държавата въпреки намалените данъци няма да е на загуба ....
Абе някой икономист да обясни......

В една икономика, заплатите са добре, ако икономиката работи добре, а най-верния показател за състоянието на една национална икономика е брутния вътрешен продукт на глава от населението.

Ще цитирам по памет: В Гърция този показател е около 10 000 долара, а в България е около 1500 долара - оттук можем да добием представа какво е състоянието на двете икономики.
БВП на Бг расте годишно с около 4-5 % , което показва, че всяко увеличение на заплатите с много над този процент би могло да генерира допълнителна инфлация, защото в населението се пускат пари без реално производствено покритие.
Разбира се има и много други фактори, които определят размера на заплатите в една икономика - например България е с много лош демографски показател - първо е малък дела на трудоспособното население(голям брой пенсионери) и отделно голяма част от този дял са безработни...или малък процент работещи издържат голям процент социално слаби или пенсионери.
Най-кратко казано националната икономика може да се оприличи на една търговска фирма, ако фирмата произвежда добре и продава своята продукция, то тя може да си позволи да даде по-големи заплати, да отдели пари за нови инвестиции и т.н.

А пък защо икономиката ни е слаба - това е отделна и много дълга тема....

П.С. Чак сега видях заглавието на темата - бая сме поспамили :wink:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Вто 13 дек 2005 15:09

Май скоро ще поведем класацииите mhihi :

Българин четвърти в списъка на най-издирваните имигранти престъпници в САЩ

Реджеп Ахмедов се издирва за непредумишлено убийство и незаконно притежаване на оръжие
13.12.2005
В списъка на десетте най-издирвани бегълци, укриващи се в САЩ, е включен и българин.

Близо 1,2 млн. нелегални емигранти живеят в страната, като в класацията на десетте най-издирвани са включени "най-лошите сред най-лошите емигранти", съобщава Марк Раймонди, говорител на Службата по въпросите на емиграцията и митниците (Ice.gov), която е на подчинение на Министерството на вътрешната сигурност в САЩ.

На четвърто място в списъка е българският гражданин Реджеп Ахмедов, роден през 1955 г. Неговата снимка е публикувана и на интернет страницата на службата по емиграцията.

Освен че пребивава нелегално в САЩ, Ахмедов се издирва за непредумишлено убийство и незаконно притежаване на оръжие.

Позорният списък се предвожда от мексиканеца Игнасио Севиля, който се издирва за сексуално насилие над дете. Според граничните служби на САЩ близо 26 000 от всички нелегални емигранти са извършили престъпления.

Те трябва да бъдат издирени от агентите на Службата по въпросите на емиграцията и митниците - втората по големина разследваща агенция в САЩ след ФБР.

Увеличеният брой емигранти престъпници принуди председателя на юридическата комисия в Конгреса, републиканеца Джеймс Сенсбренър, да внесе законопроект, който затяга изискванията към работодателите в САЩ, които наемат чуждестранни граждани.

Неправителствени организации обаче се опасяват, че законодателните мерки ще засегнат милиони други нелегални имигранти, които не са извършили престъпления, а са дошли в САЩ да работят, да отглеждат деца и да плащат данъци.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Вто 13 дек 2005 15:31

VW_FEN написа: Знаеш ли колко ще е тази тринадесета заплата???? 30 лева... Стачкувайте и вие, бе, щом могат, ще стачкуват. Сега 15 %, друг път 20%... Хората го казаха - тръгнали сме към европа с европейски цени и български заплати. Сега, ти ако си на частна работа и вземаш 800-900 лева - супер, хич няма да ти мине през акъла да стачкуваш... Но и начина ти на мислене е променен - сития на гладния никога няма да повярва... Казах го и пак ще го кажа - не може те да поръчват мерцедеси за стотици хиляди левове, не може да допускат 3 милиарда лева да се източат от държавата!!! И в същото време държат заплатите на едно ниво, което е на ръба и всеки се опитва да върже двата края.....

ИзображениеИзображениеИзображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”