звуков сигнал при прегряване?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Сря 07 май 2008 21:16

stoqn_g60 написа:
Smoke написа:
Sasho_yovev написа:доообреее точно пред мене на един почти прегрял опел кадет го правиха това ако не го бях видял нямаше да кажа нищо :wink:

братле Л+Р е прав....не се отваря казанчето при загрял мотор.
определено това е погрешно. знам 4е после се сипва студена вода на малка струя

Номера е преди да почнеш да сипваш как ще го отвориш.Знаеш ли как хвърчи вода оттам бе?Вряла.Варианта е покриваш с парцал и така отвиваш да не хвърля по лицето.Ама тая студена вода с този горещ мотор не е ли проблем?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 07 май 2008 22:33

Plumber написа:
stoqn_g60 написа:
Smoke написа:
Sasho_yovev написа:доообреее точно пред мене на един почти прегрял опел кадет го правиха това ако не го бях видял нямаше да кажа нищо :wink:

Номера е преди да почнеш да сипваш как ще го отвориш.Знаеш ли как хвърчи вода оттам бе?Вряла.Варианта е покриваш с парцал и така отвиваш да не хвърля по лицето.Ама тая студена вода с този горещ мотор не е ли проблем?
е отваря се определено НЕ веднага а след известно време ,ина4е после 4е се ходи при палсти4ния за " леки" козмети4ни промени :wink:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Чет 08 май 2008 9:31

Определено спора е излишен,на загрял мотор не се пипа казанчето.Обаче итересното е наистина като загрее много колата какво да правим?Мойта преди загряваше редовно и като спра на място вдигаше 2 пьти повече температурата.Един приятел ми каза, "като ти загре,засилваш колата ,гасиш я докато си на скорост и даваш газ" .Не разбрах точно какво трябва да се получи (особено с натискането на газта), обаче водната помпа ще продьлжи да вьрти ,а двг няма да работи.Това нещо вьзможно ли е ?

А за лампичката -веднага след като почне да намалява течността в казанчето ще почне да премигва,оттам е ясно.При мен се е случвало на единичката беше си в нормална температура и се спукало казанчето и веднага светна лампичката.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 08 май 2008 9:36

ми аз знам че гледаш да избегнеш светофари и т.н. да си малко по-в движение да обдухва радиатора...не гасиш да върти помпата защото то в блока ще си седи жега.
ама ако ти хвърли водите и да спираш да не спираш се тая

Потребителски аватар
Ivalin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivalin » Пет 09 май 2008 10:45

Колега естествено, че не се долива студена вода на работещ двигател защото ще пръснеш главата. Това вече съм го правил. Хубаво е да изгасиш двигателя и да се увериш от какво е загрял двигателя. Още повече при фолсфагена има налягане в системата, а и високата температура и както ти казва и колегата преди това ще видиш големия гейзер, ако не те изгори преди това.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 09 май 2008 11:15

при избила гарнитура на главата водата винаги ти я хвърля... :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 09 май 2008 13:48

пуска се парното и духалките на максимум и се оставя колата да работи, дърпаш ръчната, отваряш капака и чакаш

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Пет 09 май 2008 14:01

dude написа:пуска се парното и духалките на максимум и се оставя колата да работи, дърпаш ръчната, отваряш капака и чакаш

да затегне двигателя ли ? кой акъл те учи така ?
------------------------------------------------------------------------------------------------------

колеги говорите за прегвяване ... има ли пробив в охладителната система почти в всички случеи водата изтича...налягане няма

като гледам много от колегите при евентуално прегряване/загряване няма да могат да се справят адекватно :shock и недаи си може се стигне до лоши последствия

Потребителски аватар
GOLF III PLAY STATION3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF III PLAY STATION3 » Пет 09 май 2008 14:30

като ти прегре или стигне до 110 нали имаш перка...ако не ти работи и запуши гасиш я веднага и малко след,като изчезне дима започваш да развиваш капачката на антифриза....или водата ама много бавно много и не до края а до като чуеш,че започва да свисти и спираш....чакаш 10 минути,палиш и тругваш(освен ако не ти е скъсано съединение някое) това според мен е най правилното.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 09 май 2008 21:26

G3 написа:
dude написа:пуска се парното и духалките на максимум и се оставя колата да работи, дърпаш ръчната, отваряш капака и чакаш

------------------------------------------------------------------------------------------------------

отворил си капака- 30 градуса е, перката върти веднъж, второ изкарваш топлината в купето чрез парното, не виждам къде е проблемът?

Потребителски аватар
julylevi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julylevi » Съб 10 май 2008 12:35

при прегряване помага и перката .....
като се извади буксата на датчика на радятора и посредством една телчица се даде на късо , перката започва да върти постоянно и охлажда двигателя!
така съм чул от стари шофьори

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 10 май 2008 12:38

dude написа:
G3 написа:

отворил си капака- 30 градуса е, перката върти веднъж, второ изкарваш топлината в купето чрез парното, не виждам къде е проблемът?

Проблемът може да е, че е изтекла охлаждащата течност, и няма кой да отвежда топлината от работещия двигател.

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Съб 10 май 2008 18:24

dude колегата gr_kanev ти даде много точно обяснение...

да речем ,че червото се спука пускам парно перката върти....
охладителната течност е изтекла, в радиатора няма вода тои е студен термо-датчика ще отчете нормална или студена температура и перката ще спре в радиаторчето за парното няма ох. течност духа студен въздух.. в самия двигател има 300мл. ох. течност която кипи температурата на арматурното табло минава 130гр. ще изгасиш ли мотора ?

п.п. сериозно прегряване ще е това..че и перката да не може да охлади :shock

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 10 май 2008 22:04

Еми ако нямаш охладителна течност е вьзможно.Плюс това както беше при мен,перката включваше кьсно и изключваше рано.Резултата е ,че седя аз с пуснато парно на 4,гледам да я движа малко да я духне ветреца,а ако ми се наложи да спра гледам как стрелката подминава 110 и вьтре не стига, че се шашкам,но и е 120 градуса.Единственото спасение беше да се изгаси двигателя.Та ако примерно е позагрял мотора заради бьрза рьчка и докато включи перката и охлади от 100 до 85 може да спреш и да надуеш парното(не че виждам смисьл),но ако по принцип си загрява,сигурно е ,че на място ще прегрее.

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Нед 11 май 2008 7:35

stoqn_g60 написа:
Smoke написа:

Това се прави при изключителни случаи и то само при охладителни системи които не работят под налягане ...... вярно е помага - пробвал съм, но си е много опасно тъй като в първия момент винаги има изхвърляне на определено количество охл. течност в предвид достигнатата температура

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”