може би проблем със спирачната помпа на голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

може би проблем със спирачната помпа на голф 2

Мнениеот valyo_v » Пет 09 май 2008 17:12

здравейте колеги!
пробвах с търсачката но не намерих подобна тема или решение по проблема.

Става дума за това че когато взех книжка и започнах да карам преди година и нещо.. на голфа спирачките хващаха докато ги докосна!напоследък все по надолу хваща като често усещам как при по дълго задържане на педала той потъва плавно.Предположенията ми са че помпата се е прецакала,тей като накладките и дисковете ми са на по малко от 10 000 км а предишните нз на колко бяха (в мен около 40к са карани) и не е потъвало толкова! колата е 1.6 няма АБС ии няма никава загуба на спирачно масло и е обезвъздушена системата!!!

ако и вие смятата че е от помпата,ако може да ми кажете дали се сменя цялата помпа или някой чарк от нея и колко парички долу горе да си приготвя :)

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пет 09 май 2008 19:14

Колега от описанието ти си мисля точно като теб че е помпата.Цената на нова зависи от модела и марката . От 50 до над 200 лева.Ако не ти се дават толкоз пари се продават ремонтни комплекти но няма гаранция че ще стане или ще искара още 200000 че вутре може да имая язвичка на цилиндъра или прекалено да е износен.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пет 09 май 2008 23:10

предполагам е от най простите моделчета помпата понеже голфа си е от първите 2ки.иначе е на малко километри но с тоя автоматик спирачката се ползва непрекъсната и то доста активно :)

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Съб 10 май 2008 8:34

50 лева ти е помпата,сменяй и карай :wink:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Съб 10 май 2008 10:49

някакви препоръки от къде(че не съм от софия и не ги знам мн магазинчетата тук?!само от ауто+ съм пазарил) и каква точно помпа да взема ?
4е ме посъветваха от пасат да сложа .. пасвала и била по добра ?!
мнения ?!

Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Мнениеот dimitar_85 » Нед 11 май 2008 10:11

valyo_v написа:някакви препоръки от къде(че не съм от софия и не ги знам мн магазинчетата тук?!само от ауто+ съм пазарил) и каква точно помпа да взема ?
4е ме посъветваха от пасат да сложа .. пасвала и била по добра ?!
мнения ?!

колега има значение каква помпа ще вземеш,тъй като преди време си оправях ръчната и се оказа че трябва да сменям задни апарати.преди смяната спирачките ми бяха супер.не намерих от голф2 затова сложих от пасат.педала потъваше и не ловеха.майстора(може и в него да е проблема)каза че е от помпата.някаква част вътре имала значение колко е дълга.и при едното положение(по къса от необходимото)не лови както трябва а ако е по дълга задържат.при мен сложи май по дълга и както си карам и спирачките затегнаха и спря.

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Нед 11 май 2008 10:20

пробва няколко модела помпи докато уцели правилната с нормалната дължина.сега горе долу са ми наред спирачките спира си макар че не е като преди(преди спираше много по добре).та мисълта ми е че има значение каква помпа ще сложиш.но ако майстора е добър лесно ще намери каква трябва за твойта кола (не като моя,мота ме супер много)
Успех дано си решеш бързо и лесно проблема.Цената на мойта помпа беше 46лв.така че успех! :wink:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Нед 11 май 2008 10:50

мхм.. ясно! мерси колега.аз от моята бях предоволен преди да се развали ,така че ще гледам за абсолютно същата,само ако може съвет за някой магазин в софия (по възможност около студентски но и да не е на близо не е проблем) където да е хем читаво хем на народни цени?

Потребителски аватар
dimitar_85

Мнениеот dimitar_85 » Нед 11 май 2008 11:30

с магазин вече не мога да ти помогна,тъй като не съм от София.това го оставям на някой колега от София :wink: .успех и дано нямаш ядове и бързо,лесно и евтино си решиш проблема :D

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Нед 11 май 2008 16:40

колега, аз съм вече 4-та година с помпа за 47 лв, МЕТЕЛЛИ май беше марката , италянска. Та мисълта ми е , че и евтените вършат работа, а спирачките са супер.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Нед 11 май 2008 22:32

reactiven написа:колега, аз съм вече 4-та година с помпа за 47 лв, МЕТЕЛЛИ май беше марката , италянска. Та мисълта ми е , че и евтените вършат работа, а спирачките са супер.

благодаря колега,не си първия който ми я препоръчва,но реших да почакам и съвети от форума!работата е ясна.. ще прескоча до ауто+ да питам за такава,ако не ще търся :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”