В бош сервиза в пловдив преди седмица смяна на обтяжен механизъм на пистовия ремък- обтяжен механизъм Лемфьордер 219 лв
ремък пистов -21 лв
труд 100 лв
тотал 340 лв
Ангренажният ремък -струваше 35 лв преди година и половина от SNT.

Колко стува смянат на ремъци на B5 TDI?
patter написа:trunner написа:Кажи моля те колега, в кой сервиз си ходил, та да не ходя аз или който и да е колега?
Извинявай, но специално за смяна на ролката на пистовия ремък това са много пари!
Не сменях само ролката а и това, което я държи - една пружина и там разни други неща. За да се смени това определено се отваря отпред като за смяна на адренажен ремък. Като време им отне около 4 часа (от оставянето на колата в сервиза до вземането и).
Лично аз не мисля че цената за труд им е висока, но щом питаш - сервиз "Косара", Варна. Това е второто нещо, което правя при тях (сменях и един маншон) и определено не мисля да сменям сервиза
Два пъти съм сменял обтяжния механизъм с ролката и отпред НЕ СЕ СВАЛЯ нищо-имаше преди година такава тема във форума.Свалят се маски и т.н само за агренажа....
Сашо,механизма е толкова,ама ако само за неговата подмяна са ти взели 100лв-направо ме плашиш.Мисля,че платих около 25лв миналия август.
sasho_mf написа:ами на две места ходих и ми казаха еднаква цена за монтажа.Просто избрах уж по-сигурното място.Пък и аз го гледах не виждам как е възможно да се бръкне там с инструмент при положение че има не повече от 2 см до перката.
Дано не се заблуждавам,ама моя човек бъркаше нещо отзад/откъм купето/,не откъм перката.Първия път видя много зор-беше клеясало нещо-тогава сменях оригиналния обтегач,но втория път-15мин.Иначе Боша съм доволен-те единствени ми оправиха забиването на турбото и вече година и половина си свиркам.
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, вече смених ремъците, ролките и помпата
За ВСИЧКИ ролки и механизма за обтягането + водна помпа = 431 лв.
Труд - 100лв
Сменях и поленов филтър, и някаквъв механизъм при ролките, със течен силикон вътре (съжелявам че не го запомних как се казва, но охлажда двигателя) - 20+190 лв.
Тотал - 741 лв.
П.С. Имах изкривен болт някъде по ролките и от ангренажният ремък беше останало около 1/2. Направо съм карал на магия. Този въпросният болт си беше обикновен български (незакален) и от напрежението се беше изкривил доста.
Да им гу начукам на предишният сервиз - заради една част за стотинки, шях да правя ремонт за хиляди.
За ВСИЧКИ ролки и механизма за обтягането + водна помпа = 431 лв.
Труд - 100лв
Сменях и поленов филтър, и някаквъв механизъм при ролките, със течен силикон вътре (съжелявам че не го запомних как се казва, но охлажда двигателя) - 20+190 лв.
Тотал - 741 лв.
П.С. Имах изкривен болт някъде по ролките и от ангренажният ремък беше останало около 1/2. Направо съм карал на магия. Този въпросният болт си беше обикновен български (незакален) и от напрежението се беше изкривил доста.
Да им гу начукам на предишният сервиз - заради една част за стотинки, шях да правя ремонт за хиляди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
sasho_mf написа:ами на две места ходих и ми казаха еднаква цена за монтажа.Просто избрах уж по-сигурното място.Пък и аз го гледах не виждам как е възможно да се бръкне там с инструмент при положение че има не повече от 2 см до перката.
Правилно!Точно така се прави вече.Вярно нищо не се сваля отпред - плаща се за знанието и опита на майстора който има необходимите инструменти и знае как да ги използва.
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
Re:
трябва да сменя хидравличен обтегач, и ролка на Помпа Дюза 115к пасат, че се чудя сега трябва ли да ми свалят всичко ??? И вър Варна ако ми кажете добър майстор, и актуални цени.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Колко стува смянат на ремъци на B5 TDI?
Свържи се с колегата ifidik той е от Варна ще ти свърши чудесна работа 

Върни се в “Дизелови агрегати”