глоби за мръсни коли в кеш пак от нас да мине и една идея

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 12 май 2008 21:26

batmilko написа:моем ли глобим общината за неизнесен боклук?

Ако може тука в Лозенец може да направим бизнес с някой форумен адвокатин. Тука минават 1 път в седмицата ...

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Пон 12 май 2008 21:42

току що чух по новините да обсъждат дефиниция за мръсна кола - явно изобщо нямало да става дума само за регистрационните номера и дадоха за пример една черна на цвят кола с мръсни врати...

...че те колите първо по вратите се цапат !!! Това според мен е крайно недопустим абсурдизъм. Някакъв тюфлек с нашивки го питаха да даде дефиниция кога една кола се приема за мръсна и му показаха въпросната кола, и той каза "еми то си личи" - това отговор на офицер представител на органите на реда ли е ?!

е как си личи, кое си личи по-точно, има ли някаква конкретна дефиниция и законна обосновка която да постановява колко трябва да е замърсеността за да се приема за такава. Така ли ще пише в новите наредби които ще раздадат на редовите пътни полицаи - поглеждате автомобила и "ако си личи" че е мръсен тогава налагате глоба :Mr Green Fun

Дори градските пътища да са достатъчно чисти, тогава какво катаджиите ще се редят на подстъпите за да причакват прибиращите се и както казва колегата по горе, ние какво сега трябва да си мием колите на път ли :mad:

настоящите законотворци са остро :screwy :screwy :screwy :a boi de

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Пон 12 май 2008 22:20

то работата ще стане като при наркопласьорите - 10kg дрога за лична употреба :shock

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 12 май 2008 22:28

такаа... аз разбирам цялата работа глобално: до 50лв акт не се обжалва, дори може да се плати на ръка... от тук какво следва- спира те някой кукер (ченгел), всичко ти е наред, но той си изфабрикува нещо, каквото си пожелае за под 50лв и си избираш- плащай 50лв актче или 20лв между документите... колкото до мръсните номера - е наистина има големи образи дето ще кажеш че нарочно са си зацапали номерата, ама въпроса с дефиницията за мръсен номер не е единствен по рода си... живеем си в страната на абсурдите и озаконената корупция

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 12 май 2008 22:40

Аз си мия колата, могат ме фанат за ......

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пон 12 май 2008 22:50

мисля, да запиша едно Право аз, то в тая шибана държава ми се реве вече, честно ...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 12 май 2008 22:54

lowrider написа:мисля, да запиша едно Право аз, то в тая шибана държава ми се реве вече, честно ...
аз пък мисля като ме спрат да ми пишат акт,и като ме питат какво работя,да им казвам че съм в адвокадската колегия и да си направя едни визитки за такива случаи mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пон 12 май 2008 22:56

Нека пишат, ше правиме работа на съда...

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Пон 12 май 2008 23:02

Скоро може и глоба да ми пишат как съм облечен в таз държава скапана :motz: :motz:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 12 май 2008 23:04

pacoboy написа:Аз си мия колата, могат ме фанат за ......
и аз, но точно за 2 отивания до Ст.Град става на Г*З, да не говориме за това калко са чисти улиците около новостроящите се сгради :evil:

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Пон 12 май 2008 23:29

jetttlii написа:
pacoboy написа:Аз си мия колата, могат ме фанат за ......
и аз, но точно за 2 отивания до Ст.Град става на Г*З, да не говориме за това калко са чисти улиците около новостроящите се сгради :evil:

мойта за 2 дни на паркинга затъна в прах , че чак ме хвана яд защо я мих

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 13 май 2008 0:08

:? въй-й-й-й, сега ще ме нахокате (ама и аз що ли се навирам между шамарите) ,ама аз не виждам нищо лошо в тази цялата работа. Обичам да си мия сам колата и си я поддържам чиста ,а като видя някаква турбо прашасала дето с пръст можеш да пишеш по нея ми става гнусно :!:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Вто 13 май 2008 1:19

Що да те хокаме? Аз не знам някой дето да обича да му е мръсно, всеки разбира се, че харесва да му е чиста колата, ама не е въпрос на пари само, ами и на време, мерак и т.н. и все пак не смятам, че е разумно за това да има глоба.. поредната вратичка да се заяждат и да вземат десеятка от тебе.. както казах моята е бяла и почти винаги е мръсна -> в 80% от случайте съм в нарушение :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 13 май 2008 6:11

Anbuch написа:...
и аз обичам да си мия колата ама...тръгваш на дълго примерно Хасково-Бургас някъде по магистралата завалява за 15 мин. както вали калотия целия ставаш гняс , колите пред теб хвърлят от гумите си кални капки които се полепят по капака ти стъклото , броните и т.н. отделно че ти самия правиш същото и си правиш вратите турбо гноясали....това лятото! ами зимата? ще си носиш вместо АГУ бидон с вода?не мисля...първоначално и на мен ми прозвуча добре ама като се замислих малко си е просто легализиране на рушвета.
представям си го така.спират ме искат да плащам на ръка за мръсна кола при което просто ще възразя и ще си тръгна.
ако искам ще се изсера на капака си никой няма да ми казва как да си карам колата дали чиста , мръсна , с лепенки и т.н.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 13 май 2008 7:28

Накрая ще се оказже че някой от правителството си е направил верига автомивки и чрез този закон се застрахова че ще има предоволен оборот всеки ден.
Това че е поредния абсурд--ясно е.Това да не е Холивууд,Брюней,Дубай и къде ли още не че колата да е като току що купена????
Те тия ченгенца ще станат още по нагли--на 50 лева глоба която можело да се плати на място значи спокойно могат да искат до 25 за рушветче.И най-лошото е че определенията дали си в нарушение или не ги оставят на личната преценка на катаджийчето.Ами че двамата от патрулката днес да спрат средно 10 човека на смяна си делят само от тая глупост по 125 лева.
Питам аз къде има друга държава полицая сам за себе си да тълкува закона както му е удобно--тази кола е чиста,тази не е,тоя мина на червено,оня на оранжево.......................Ами те тия нашите пУлитици скоро може да променят и съдебната система--в съда няма да има заседатели,съдията сам ще решава кой виновен и кой не--хем е един и по-лесно се корумпира,хем по-малко пари ще трябват за това,хем ще е доволен.
А че това ще е поредната тема където само ще разлаем кучетата-то е ясно.Но наистина вече трябва големи групи хора чиято дейност е свързана с автомобила и им носи пари трябва да се надигнат--таксиметраджии,куриери,шофьори на какво ли не,обикновения любител шофьор.......

P.S.В раздел ''Автомобилни газови уредби'' чета че било много вероятно да забранят карането на газ и метан след 2009г.---еми нямам думи и за това.Значи ние имаме XX години пердиоди на ограничение за това и онова въпреки че сме членки на Евросъюза,а когато от там кажат нещо го приемаме още преди Европарламента да си го е приел--подай дупе сме ние от време.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”