Б5- в движение плафона светва и вратите се отключват

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Б5- в движение плафона светва и вратите се отключват

Мнениеот _Technics » Пон 12 май 2008 22:27

Здравейте, както си карам плафона светна и централното се опита да отключи 2 пъти през 1сек. (отключените) врати :? Започнах да експериментирам: заклиючих се паля, тръгвам и по различно време пак решава плафона да светне и реално се отрключва всичко. Като допълнение стане ли това бутоните за откл./закл. поместени на шофьорската врата не реагирват! На дисплея на таблото не се изписва да се е отворила някоя врата, че да светва плафона. Проблема се оправя временно като загася двигателя, закл. и откл. с ключа на колата, паля и така.. до следващата самоинициатива на Пасата, ТДИ е 2001-ва. За щастие (това е от 2 дена) още неми се е случило сутринта като отида до колата да е отключена и вътре да свети, но явно няма да се случи защото като карам до 5 минути задължително дефекта се проевява, а за цяла нощ... добре че е на охр. паркинг.
Мн. благодаря предварително! Разгледах форума обстойно и не срещнах такова чудо.
Като допълнително инфо, сложих 1,6кВ Басс (две 15-ки) за което започвам да съжелявам. :!: кой знае какво се е сцепило

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 12 май 2008 23:14

Комфорт-модул - намира се в краката на шофьора (под мокета). Най-вероятно се е намокрил. Може и някоя "маса" да му е заминала, както и да има "изгнили" (прекъснати, претрити) проводници за вратите. А може и някоя брава (микроключе) да прави мизерията. За съжаление, всичко това е болест на модела. Но се и лекува.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Вто 13 май 2008 9:22

Виж дали ти е в ред патрона/бравата на шофьорската врата/тя управлява другите/-ако там прави мизерии се получават такива симптоми.Аз го имах тоя проблем и се оказа ,че патрона ми е почти счупен,прави контакт както и когато си иска и беше дискотека-аларми,светлини,заключване......Смених патрона,почистих бравата и всичко се оправи.

Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

Мнениеот _Technics » Съб 04 окт 2008 0:32

Влага между кабелите на комфорт модула се оказа причина вече за втори път ми се запушва пишката за оттичане на водата на "аквариума" между двигателното помещение и купето. Втория път направо е махнах, подсуших пак кабелите и кичето и се оправя проблема. Странно как влагата може да промени работата на комфорт модула при положение, че ме съмнява високочестотни импулси да вървят по кабелите и промяната на влагата т.е. капацитета да е от значение ама както и да е. Сега ми се прецакаха и огледалата - движат се заедно като превключа на "ляво" + бравата ми прави проблеми на шофьорската врата и съм разглобил почти всичко за да се добера до микробутона и май трябва да свалям стъклото ама ме е страх и незнам как - ако някой го е правил моля да помогне ! За огледалата също някой ако се е справил с проблема.
Мерси предварително! Ако помагача е от Варна ще почерпя на живо :!:

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Съб 04 окт 2008 13:02

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=23478
http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/

виж тази тема. И не се притеснявай за стъклото, лесно се разглабя.

Върни се в “Passat”