Загуба на антифриз и звуков и светлинен сигнал за маслото

Техническа и сервизна информация за Passat
vashone
Автомобил:
Двигател:

Загуба на антифриз и звуков и светлинен сигнал за маслото

Мнениеот vashone » Вто 13 май 2008 22:25

Здравейте
Радвам се че мога да споделя с вас моите проблеми
и ще съм ви благодарен ако ми помогнете.
Първо губя антифриз и немога да разбера от къде .Видими течове нямам но си доливам.
Второ от едно известно време на дълъг път с висока скорост и обороти на моменти лампата на маслото ми свети и пищи за кратко и след това се оправя.Ще съм ви благодарен ако ми помогнете.
Колата е Passat 3 95 г. 90 к бензин
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Вто 13 май 2008 22:29

масълцето как е?нещо да ти се вижда пресечено?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 13 май 2008 22:41

Здравей и добре дошъл във форума, колега!
Погледни, наистина, в какво състояние е маслото. Ако има зачатъци дори на побеляване и появяване на гадни 'парцалчета' в него то това е сигурен признак, че влиза антифриз в маслото.
Погледни като ти е загряла колата дали от ауспуха не излиза бял дим. Това пък е признак, че водата влиза в цилиндрите и излиза на пара. До тук и двете са много зле, като първото е и доста опасно за мотора.
Означава пробила гарнитура (причината, поради която и аз навремето прописах в този форум! mhihi )
Друг възможен пробив е испарител на газова, ако имаш такава или пробив на радиаторчето на парното (ще ти запотява стъклата).
Последния, най-лесно отстраним и често срещан дефект са пластмасовите фланци по главата. От температурата измятат и текват. Трудно се забелязва, защото на загрял мотор водата се изпарява почти мигновенно! Огледай за бели (светли) петна от антифриза под фланците.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Чет 15 май 2008 12:30

ПРЕДИ ВСИЧКО ПРОВЕРКА ЗА АНТИФРИЗ ИЛИ БЕНЗИН В МАСЛОТО!
Ако ги има,те намаляват вискозитета му и маслената помпа не може да създаде необходимото налягане.
Ако то е чисто, това, което се случва със светването на маслото и предупредителния зумер, съм го изпитвал на собствен гръб преди
години с Голф 2.Новината не е много приятна и се нарича основен ремонт на колянов вал( шлаифане на шииките) и подмяна на основните и биелни лагери. Щом се стигне дотам, се прави шлаиф и на цилиндрите и се подменят буталата. Аз поне тогава смених само сегментите.

Що се отнася до загубата на антифриз,провери пластмасовите щуцери( колектори) на охладителната система Те са връзка м/у маркучите и главата и много често се пукат.

Потребителски аватар
DJ_TISHO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DJ_TISHO » Чет 15 май 2008 20:33

колега огледай хубаво колата когато е запалена да не сълзи от някаде антифриз :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 15 май 2008 21:31

Върни се в “Passat”