VAG-COM грешка 18047

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Нед 03 фев 2008 22:36

досега все още никой не е дал мнение на постовете по чуждестранните форуми. (Трудно ми е да повярвам че никой досега не се е натъквал на тези два проблема - 18047 и 01039 едновременно, и че никой няма впечатления как смяната на G62 температурния датчик се отразява на проблема с газ педала при условие че всичко по педалния модул до връзката с ECU-то е проверено). Така или иначе досега са минали две седмици и два дена от смяната на G62 и 18047 проблема все още не се е появявал. Все още е рано за окончателни заключения, но аз ще информирам периодично за текущите резултати.

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Нед 17 фев 2008 19:30

дотук мина месец без проблема да се е появявал отново

(между другото все още няма отговори (конкретни) - изключвам форума на tdiclub.org където дадоха едно доста подробно, трудоемко и времеемко указание за цялостна проверка, което засега не намерих за необходимо да прилагам)

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Чет 20 мар 2008 16:37

добавям още 1 месец безпроблемно каране

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Чет 15 май 2008 22:09

мисля че можем да смятаме проблема за окончателно решен. След смяната на температурния датчик преди 4 месеца проблема повече не се появи.

нека колегите които се натъкват на тази грешка:

18047 - Accelerator Position Sensor 1/2 (G79/G185): Implausible Signal

знаят че една от възможните причинини (макар и в много редки ситуации) може да е също дефектен температурен датчик G62.

След много търсене и четене се убедих че тази взаимовръзка (между този проблем и датчика) не е описана никъде - писах до Wolfsburg и в няколко форума, между които TDIClub, das deutsche VAGCOM Forum, Dieselschrauber Community ... така или иначе от никъде не дойде дори загатване за взаимовръзка.

(Колегата Валериус е описал много добре най-често срещаната причина за тази грешка:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=84408)

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 16 май 2008 7:39

:bowdown
Взимайте пример от колегата. Стига само сте питали, когато сте на зор,а като оправите проблема забравяте за темата си :twisted:
Форума е именно за да се създава архив за възникнали проблеми и решението им. Евала колега. :bowdown

пс: Сори за спама , но отдавна се дразнех от това.

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Пет 16 май 2008 22:05

изобщо не е спам, колега :-) аз трябва да благодаря в случая. Това си е градивна критика. Аз също ще се радвам ако повече съфорумци довършват отворените теми с резултати.

Върни се в “Дизелови агрегати”