От ламбда сонда с 4 извода към ламбда с 3 / заменяемост ?
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
От ламбда сонда с 4 извода към ламбда с 3 / заменяемост ?
Въпроса ми е може ли на моята кола която е с ламбда сонда с четири кабела, да се сложи сонда с три кабела (защото такава имам под ръка). Ако става моля кажете как се свързва. Колата е тази от гаража, Голф 3 1.4 ABD. Предварително благодаря за помоща 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
четвъртия кабел ти е маса... т.е. може
имаш 2 кабела за подгрев и два за сондата - единия е този, който влиза в компа а другия маса.
При сонда с 3 кабела масата се взима от самите колектори предполагам.
Черния кабел е за сигнала на сондата, двата бели са за подгрева - а четвъртият ти може би за двигателя трябва да се хване.
имаш 2 кабела за подгрев и два за сондата - единия е този, който влиза в компа а другия маса.
При сонда с 3 кабела масата се взима от самите колектори предполагам.
Черния кабел е за сигнала на сондата, двата бели са за подгрева - а четвъртият ти може би за двигателя трябва да се хване.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Свързах новата сонда и сега работата на мотора се подобри значително. Белите кабели от сондата с трите кабела ги вързах за белите идващи от купето. Черния кабел на сондата го вързах за черния идващ от купето. Понеже старата сонда имаше и сив кабел, а новата няма, идващия от купето сив кабел го оставих да виси в "космоса". Преди като запалех сутрин трябваше постоянно да помпам на газта, за да не загасне двигателя, а и страшно много прекъсваше. Сега вече трета сутрин си паля и си карам без проблем. Дано и така да си остане. Благодаря на всички които ми отговориха

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”