предпоръчайте ми TVтунер

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 15 дек 2005 15:25

didoriginal написа:Бягай далече от PixelView. Аз съм с Asus 7135 (Philips чип) и съм страшно доволен ;) Прехвърлих на сестра ми кръщането на CD - безпроблемно.
Има и FM тунер - в Reset го има.
TV/FM-Tuner ASUS, Remote 46.1 41.9
Към 85лв. излиза с ДДС ;) Аа.. софтуера с който идва не става за нищо ;) Ползвам си Fly2000TV - айде, като го вземеш ще помагам евентуално при настройката ;) Хех 8)

Без да се обиждаш ама това е най-смотания тунер на пазара.
Ако говорим евтин и хубав тунер напълно подкрепям колегата по-горе тунера е един Кронос Видеошатъл с Филипс чип.....

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 15 дек 2005 15:56

silent написа:
didoriginal написа:Бягай далече от PixelView. Аз съм с Asus 7135 (Philips чип) и съм страшно доволен ;) Прехвърлих на сестра ми кръщането на CD - безпроблемно.
Към 85лв. излиза с ДДС ;) Аа.. софтуера с който идва не става за нищо ;) Ползвам си Fly2000TV - айде, като го вземеш ще помагам евентуално при настройката ;) Хех 8)

Ако говорим евтин и хубав тунер напълно подкрепям колегата по-горе тунера е един Кронос Видеошатъл с Филипс чип.....

Без да се обиждам, обаче сред всички познати, имащи TV-Тунери, моят изкарва най-добра картина ;) 2-ма са с PixelView, а едно френдче от блока е с Chronos - същата кабелна - по-лоша картина ;)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 15 дек 2005 16:09

didoriginal написа:
silent написа:

Без да се обиждам, обаче сред всички познати, имащи TV-Тунери, моят изкарва най-добра картина ;) 2-ма са с PixelView, а едно френдче от блока е с Chronos - същата кабелна - по-лоша картина ;)

Ми аз имам Кронос имам и Асус а имах преди и Пиксел Вию...... И двата ми тунера с Филипсов чип. И двата тунера имат картина с еднакво качество. И двата тунера имат еднакво дистанционно каквото си показал и оттам нататък Асус са осрали всичко. Идвата са със смотан софтуер обаче на Асуса софтуера е в пъти по-смотан. И ако Кроноса си тръгва от раз с Флай2000 и може ученик в първи клас да го подкара то Асуса иска точно определена версия точно определени драйвери. На Радиота саму объркани честотите а дистанционнот му просто нямам нерви да го подкарам и да се занимавам. Съжалявам че се подлъгах по името му. В датата навремето имаше специална тема за тоя пършивец с 32страници с пролеми и напътствия. Това ако е предимство здраве му кажи.
Ссамо ще допълня че за да прецениш два тунера трябва да ги поставиш да работят при еднакви условия....Това че съ вързани към една кабелна не означава че получават сигнал с еднакво качество. Особено като се има впредвид по слабата чувствителност на комп.тв. тунери.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 15 дек 2005 17:12

Хахаха :) Ако за теб смотан тунер е този, който трудно се подкарва... :lol:

С Флай2000ТВ моя тръгна от раз, дистанционното също... :P

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 15 дек 2005 18:43

няма спор, незнам защо, фен съм на Асус, но тунерите им не струват нищо ... най-лошото е, че съм имал клиенти, които искам да ги разубедя, да не си купуват такива, но те - йок, искаме Асус.
На ти Асуса и след 3 дена цъфне в офиса и иска да го връща ... От тогава такова животно никога не държа на склад и ги продавам, само с изрична уговорка "да не се връща". Иначе пазара сам си показва - продавам примерно 90% кроноси и останалите 10% си ги делят PixelView и Aver, като кроноса са най-скъпи, демек, не ги избират тях заради цената ...

Иначе за Fly200 - последната версия кроноси не бачкат с флай2000.

@Bratt: за лаптоп е най-добре PCMCI тунер да си вземеш, но имай в предвид, че има огоромна вероятност PCI платката която имаш, да се окаже, че може да работи само с модема ти. Пробвай я предварително с някаква друга PCMCI карта. Външните тунери са компромисно решение, поне аз досега не съм видял външен тунер, който да задоволи очкванията ми. Или картината и звука се разминават, или качеството е кофти, или софтуера е тъп ... абе нестават.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 15 дек 2005 20:13

Аз съм Pixel View май беше Conexant 878 или нещо такова.За ТВ горе доло става, но за сваляне от видео и дума да не става.Аз си свалих Сватбата на DivX Ама направо се 4удя дали да изхвърля 3-те диска който направих.Тва е пълна глупост да сваляш през тунер.Бих подкрепил колегата дал съвет за видеокарта с вход изход.Незнам какво е качеството там ама би трябвало да е много по-добро!!!
П.П. Реших си проблема като си купих телевизор 29" Панасоник ТX-29PM11.Иначе ми беше писнало още от студенските години да гледам на 17" .

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 15 дек 2005 20:17

същото е качеството през видео карта с вход. Просто има доста тънкости, които трябва да знае човек, за да постигне качествен резултат. Това е все едно, понеже имам компютър, дай да спретна един рекламен клип на кока-кола :)

Затова препоръчвам или четене на дебели книги и много безсънни нощи (за фенове) или давате 5 лева на касета на някой който знае как и си получавате CD/DVD-тата готови без да се тормозите :)

Аз като немога да си оправя колата, отивам на майстор, не се мъча сам, защото знам, че ще стане по-лошо :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 15 дек 2005 20:21

musura написа:Аз като немога да си оправя колата, отивам на майстор, не се мъча сам, защото знам, че ще стане по-лошо :)

Е да, но понякога ни трябва някой да ни подскаже много малко за да направим нещо елементарно. А нали и затова е този форум - да си помагаме ;-)
Но принципно си прав.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 15 дек 2005 20:23

musura написа:същото е качеството през видео карта с вход. Просто има доста тънкости, които трябва да знае човек, за да постигне качествен резултат. Това е все едно, понеже имам компютър, дай да спретна един рекламен клип на кока-кола :)

Затова препоръчвам или четене на дебели книги и много безсънни нощи (за фенове) или давате 5 лева на касета на някой който знае как и си получавате CD/DVD-тата готови без да се тормозите :)

Аз като немога да си оправя колата, отивам на майстор, не се мъча сам, защото знам, че ще стане по-лошо :)

Е колега чесно си казвам имал съм безсънни нощи.Ама с това чудо PixelView не вярвам да искараш добро качество след мачкане DivX за да стани за CD !!! Междо другото много зависи и от камерата с която е снимано.Сега се сетих че имам и Р.Д. на дъщерями и там качеството е доста добро за DivX.Ако искате мога да постна кадърче!!!
Аз мачкам с VirtualDub-1_4_13 Ако някой има въпроси към него да пита!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”