Колата е Г3, тази от гаража
Бензинова помпа?
Бензинова помпа?
Колеги искам да попитам когато колата работи на газ, бензиновата помпа върти ли бензина
Мисля,че работи де ама.....един колега от работа казва, че на неговата кола не работи.Това въртене на бензина влошава ли качествата му, намалява ли октановото число и вредно ли е за колата.И ако е...как може и може ли да стане така, че да не се върти бензина
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
msn написа:слагаш едно реле на удобно за теб масто което прекъсва захранването на помпата която ти е в резервоара
При мен даже бензиновата помпа изгоря, и си сложих една китайска нямам никви ядове, не съм слагал и реле даже просто и да изгори нема ми е жал
-
golfaeburz
- Автомобил:
- Двигател:
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроса е толкова спорен--колкото хора--толкова и мнения.
Точно така,като се има впредвид изпаряемостта на бензина на открито,все едно да се притеснявам че като наливам всяка неделя до горе,ако по една или друга причина някоя от седмиците използвам градския транспорт,ще ми се изпари бензина от резервоара.
greda написа:
п.п. Не виждам как ще се изпари бензина от затворена система
Точно така,като се има впредвид изпаряемостта на бензина на открито,все едно да се притеснявам че като наливам всяка неделя до горе,ако по една или друга причина някоя от седмиците използвам градския транспорт,ще ми се изпари бензина от резервоара.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
propparo написа:Е това вече е вярно.Бензина си губи от качествата си при продължително застояване.
Абсолютно вярно!
Но пък няма нищо общо с това дали го върти помпата или не.
Аз лично нямам намерение да слагам газова, но ако сложа- не бих спрял помпата по причини, написани вече от колегата greda
Освен това бензина охлажда и дюзите и ги предпазва от електрическо изгаряне (поне така съм чувал)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”