КАТ СПИРА КОЛИТЕ БЕЗ ГО

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

НИЕ ИДИОТИ ЛИ СМЕ

О, ДА
15
47%
М, НЕ
1
3%
НЕ ТЕ СА ИДИОТИ, АМА ЗАЩО ГИ ИЗБИРАМЕ ТОГАВА ?
4
13%
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, А ОБОСОБЕНА ТЕРИТОРИЯ НА БАЛКАНИТЕ
12
38%

Общо гласове: 32
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 15 дек 2005 19:11

Това са пълни глупости. Потенциален риск......... Да стане задължително да си застраховаме и саксиите по терасите че да не вземат да паднат от някои по силен вятър върху на някой ладата. Какво ми пречи (примерно) да си живея в къщичка, да си купя едно голфче 1чка кабрио (щото отодавна ми е мерак), да си го излъскам, да си го направя, да си го държа в гаража и да си го карам само лятото, защо да ми го спират от движение? Или джипка за зимата - за гениалните ни пътища.
Утре ще кажат че и винетките трябва да станат годишни щото много малко хора си копуват

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 15 дек 2005 19:15

zaro написа:...Утре ще кажат че и винетките трябва да станат годишни щото много малко хора си копуват

Сакън не думай... :evil:

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Чет 15 дек 2005 20:35

Идете и се молете на КАТ да пусне най-сетне сезонни регистрацнионни номера, на които пише от кой до кой месец през годината са валидни и следователно за толкова само ще можеш да си сключиш застраховка. Това е масово решение за кабриота, по-спортни коли и дори джипове.

Пътя към европейзацията изисква жертви и една от тях е коли без застраховка да не се допускат в движение. Още преди 5 години в Австрия регистрационните номера се раздаваха в застрахователните офиси - правиш си застраховка и тогава получаваш номера.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пет 16 дек 2005 0:53

е тва за регистрационните номера е идея голяма , ама нема да стане веднага , мисля ,тука сме ебати алчните ко*елета

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пет 16 дек 2005 9:15

Wizi написа:Идете и се молете на КАТ да пусне най-сетне сезонни регистрацнионни номера, на които пише от кой до кой месец през годината са валидни и следователно за толкова само ще можеш да си сключиш застраховка. Това е масово решение за кабриота, по-спортни коли и дори джипове.

Пътя към европейзацията изисква жертви и една от тях е коли без застраховка да не се допускат в движение. Още преди 5 години в Австрия регистрационните номера се раздаваха в застрахователните офиси - правиш си застраховка и тогава получаваш номера.

Сравняваме се по 1 нещо, а се различаваме със 100 :lol: като става дума и за № - В Австрия и Ко например има и исторически номера има и временни има и № за състезателни коли ...... минаваш на преглед там знаещ човек, а не Бай Уйо /понеже е мъж на жената на баджанака на шуролинката / да ти гледа колата ...и казва пич твоята кола, защото е над 25 г. и е във вид удобен за логаритмуване вид и състояние... е историческа ..ето ти червен №, или ти имаш 3 исторически коли, ето ти 1 № за трите и когато излезеш с едната си го слагаш, или това е сезонен автомобил ...№ и застраховката са за период от време .... и ако нарушиш нещо .... усмихнатия полицай ти реже главата до глезените.
Сега и за спрените от движение .... тази кола по Закон може да се кара, но ....... с ГО, изправна технически и само с шофьора в нея, не повече от 40 км/ч. или да се дърпа на въже, за да може да се придвижва от място на място за ремонт примерно ...а не да ми прибират документите и после да незнаят къде са .... и примери ще ви дам ... ами като ме спрът "органите" с кола на рапатрака бед документи какво става?
В моя талон пише, че колата е V VV 1300, да ама не /Както казваше Петко Бучаров/ колата е Карман Джия и ако трябва да има и цифри те са 1200, но в КАТ същия този Бай Уйо я е написал така, защото както казват там -Да е...а мойката не тези Кирил и Методи, дето са измислили азбуката, та сега требе и да пишем, а по-лесно е да "кьорим кво си е сложил цъвулу за емблуема на капаку"
МОЕТО ВЪЗМУЩЕНИЕ Е ЗА ТОВА ..... НЕ МОЖЕ ДА НИ РЕКЕТИРАТ ... АЗ НЯМА ДА ИЗЛЕЗНА С НЕИЗПРАВНА КОЛА .....КАКТО И РАЗУМНИТЕ КАТО ВАС ХОРА, А ЗА ДРУГИТЕ НАЛИ ЗА ТОВА Е "КОНТРОЛНИЯ ОРГАН" ДА ВЪДВОРЯВА РЕД И ЗАКОНОПРИЛОЖИМОСТ, А НЕ ДА СИ РАЗМАХВАТ ПАЛКИТЕ, ВСЕ 1НО СА СИ ХВАНАЛИ "ОРГАНА" ... ВСИЧКИ ЗА ТОВА СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ!

А и сега обръщение към др. Румен Овчаров
ГОСПОДИН МИНИСТЪР,
моля ви понеже не всички си плащат тока, да ни съберете и кинтите предварително за ток ...ама за цялата година ... :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”