Как чрез OBD да активираме Welcome на Г4
Как чрез OBD да активираме Welcome на Г4
Има принципен начин чрез промяна на няколко бита в EEPROMа да се активира Welcome съобщението на MFA на Г4, както и при някои табла да се настроят стрелките да светят (само те) и при изключени фарове, така както е при по новите VW. Изчетох това онова тук таме, но някой тук прилагал ли го е на практика и знае ли повече...?
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
niks76 написа:имаш ли представа на кои ред се променят стоиностите или даи линк към форумите където си 4ел
не ме бърка да пробвам-оригиналния дъмп винаги може пак да се запише
eто още веднъж за какво става дума:

имаше някъде снимка и на Willkommen - скрийн-а но не я намирам в момента.
Освен всичко друго не е приложимо (поне това със стрелките) на всички табла...

http://www.motor-talk.de/forum/beleucht ... 99193.html
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Willkommen е само за големия ФИС това което си показал е малкия ФИС.Могат да се правят много неща не само поздравление,а и да ти показва оставащите км до зареждане,стрелките могат да се настройват да светят селективно както и осветлението на таблото и др. такива.Не всички табла могат да се направят(но на всички може да се пробва
)Обикновенно най много функции подържат таблата след 2002г,но там е и по трудно изчитането на цялото съдържание на паметта.

- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:имаш ли представа на кои ред се променят стоиностите или даи линк към форумите където си 4ел
не ме бърка да пробвам-оригиналния дъмп винаги може пак да се запише
Ники прати ми дъмпа от таблото ти и ми кажи намера на таблото,производителя му и софтуерната версия,ще пробвам да го направя и ще ти го пратя обратно за тестове

Vladko написа:Willkommen е само за големия ФИС това което си показал е малкия ФИС.Могат да се правят много неща не само поздравление,а и да ти показва оставащите км до зареждане,стрелките могат да се настройват да светят селективно както и осветлението на таблото и др. такива.Не всички табла могат да се направят(но на всички може да се пробва)Обикновенно най много функции подържат таблата след 2002г,но там е и по трудно изчитането на цялото съдържание на паметта.
Почти сигурен съм че видях Willkommen поздрава на малкия дисплей. Аз съм с табло от 2002, но именно това, за което поне в този форум, който ви посочих пише че е неподходящо за такива промени.
Що се касае за брояча на оставащи км до зареждане - не е лоша опция, но при неточността с която би била дори при успешно активиране, която е и причина да не бъде активирана, въпреки споменаването на функцията в книгите на Г4, е напълно безсмислена. Четох че прави грешка до 200-250км... което ... не мерси

А дали има начин да се настрои алармата да сигнализира активирането или деактивирането си чрез фаровете вместо мигачите? Знам че не е заложено в стандартния набор от допълнителни опции, които се активират лесно чрез VAG-COM. Говоря разбира се за фабричната аларма.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”