Здравейте, гледах си аз... какви боклуци (автоаптечки) продават по интернет и попаднах на тази тема

Специално за нея се регистрирах във форума
Автоаптечките са изключително важна част от всяка кола! Представете си следната ситуация ( дано да не се случва, но уви на ден само в София стават 130 катастрофи и загива човек, като се води, че голям брой от загиналите е можело да бъдат спасени, а да не говорим колко тежки последствия е можело да бъдат предотвратени)... ваш близък или вие катастрофирате, имате сериозно прободни и порезни рани, от където и сериозно кръвотечение (аптечката по закон е перфектно екипирана)... аз мога да ви окажа помощ, но уви колата ми е паркирана на 6 преки... няма аптечка .... няма дори турникет... и вие или вашият близък си отивате от този свят заради 10 лв и една помпа място... ! Как се чувствате ? Доволни?
Затова не псувайте този закон (той предпазва вас!!!)...
А за тези, който искат да имат хубава аптечка мога само да им кажа:
1. Турникетът ви трябва да е гумена тръба дълга един метър (лентите, които се продават в някои аптечки не вършат никаква работа, и се слепват)
2. Не две, а ТРИ триъгълни кърпи са нужни!
3. Вземете си и един еластичен бинт ( много е полезен за стягане на разкъсани капиляри и превръзка на глава)
4. Не найлонови а латексови ръкавице за еднократна употреба...
Au revoir ....