Зимни гуми през лятото?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Съб 17 май 2008 13:27

Eeee, колега, чак пък по-добре летни през зимата отколкото обратното... :lol:

За съжаление отидох при гумаджията още преди да бях прочел последните мнения...

Имаше 200 гуми в наличност, но не и моя размер :evil: Т.е. имаше само едни, на които едната леко издишаше. И той ми вика единствено мога да ги сложа вътрешна гума на тая дето издиша. И аз се съгласих. И сега съм с една безкамерна задна гума и една вътрешна задна гума :shock Гумаджията вика да не карам с повече от 100, ама на магистралата ако не карам със 130 не е човещина :lol:

Какви опасности крие вътрешната гума според вас?

Трънчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Трънчо » Нед 18 май 2008 21:32

зависи от къде е издишала като е била без вътрешна, и колко голяма е дупката, иам опасност ако настъпиш нешо остро да спадне моментално, и да причини завъртане. Аз на твое място бих карал със зимните отзад. Стабилноста няма да се намали, а схте се увеличи, понеже калчука омеква, гумата вдига по-висока температура, и става по-стабилна.

Трънчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Трънчо » Нед 18 май 2008 21:33

по принцип задните гуми само се търкалят, и не се износват много.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 19 май 2008 7:32

Трънчо написа:зависи от къде е издишала като е била без вътрешна, и колко голяма е дупката, иам опасност ако настъпиш нешо остро да спадне моментално, и да причини завъртане. Аз на твое място бих карал със зимните отзад. Стабилноста няма да се намали, а схте се увеличи, понеже калчука омеква, гумата вдига по-висока температура, и става по-стабилна.

Каучукът става кал..чук когато гумата стане кална... :wink:
А иначе много бъркаш като си мислиш,че щом си предно предаване задните гуми само се търкалят......сложи отзад едни галоши ,набий спирачки (особено по баир надолу) и се обади после какво е станало.....
гумата е стабилна точно при определена температура в зависимост състава на сместта от която е изготвена.....гледаш Формула 1 предполагам...
Именно заради прекалено високите за меките смеси на зимните гуми температури те губят стабилност и свирят през лятото по завоите...

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Пон 19 май 2008 8:09

Това ще ми е втората година с такава комбинация на гумите засега върви от практическа гледна точка няма проблем теоретично не е най доброто ,но в бг е така

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Пон 19 май 2008 8:46

Трънчо написа:зависи от къде е издишала като е била без вътрешна, и колко голяма е дупката, иам опасност ако настъпиш нешо остро да спадне моментално, и да причини завъртане. Аз на твое място бих карал със зимните отзад. Стабилноста няма да се намали, а схте се увеличи, понеже калчука омеква, гумата вдига по-висока температура, и става по-стабилна.

Съвсем малка дупчица отстрани по средата (не където е грайфера). И какви рискове все пак крие вътрешната гума. Така като чета мненията май няма голяма разлика между вътрешна и безкамерна...

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 19 май 2008 8:47

Безкамерната спада псотепенно.
Вътрешната директно гърми

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Пон 19 май 2008 11:27

Много яко се преебават зимните гуми лятото. Аз така карах предното лято със зимните и на пръв поглед си имат много грайфер и излгеждат чудни, но всичко това докато не видяха сняг :) Първо на излизане от един подлез се завъртях, после един обратен се въртях в кръг няколко пъти докато успея да насоча колата в правилната посока :) Така че, най-добре зимата със зимни, лятото с летни :)

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 19 май 2008 11:29

...а пък и има хора от форума, които продават гуми..... :wink:
Но пък като се замисля, щом сега не купуваш летни значи за зимата ще ти трябват зимни...... :wink: :lol:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 19 май 2008 11:44

Ако сложиш от зад зимните няма да усетиш загуба в сцеплението,а и износването от зад не е голямо,но по добре си намери два "галоша" колкото да търкалят и да ти е мирна главата.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 19 май 2008 11:57

kaiser666 написа:Ако сложиш от зад зимните няма да усетиш загуба в сцеплението,а и износването от зад не е голямо,но по добре си намери два "галоша" колкото да търкалят и да ти е мирна главата.

Не давай такива опасни съвети....явно не си се въртял при спиране когато задните гуми са галоши.....много е гадно повярвай ми.....

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пон 19 май 2008 21:02

Аз карам със всесезонни,и мисля че е най-добре -кажете си мнението вие?

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 19 май 2008 22:40

ori що се излагаш бе човек?! Може ли това, а може ли онова? Еми може, що да не може. И гърнето с тел като го завържеш седи, ама...
Ходи си купи две нови летни гуми.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 19 май 2008 22:53

calm написа:ori що се излагаш бе човек?! Може ли това, а може ли онова? Еми може, що да не може. И гърнето с тел като го завържеш седи, ама...
Ходи си купи две нови летни гуми.
По-точно от това не би могло да бъде казано.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”