НЕ..АМ НЕРВИ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 16 дек 2005 11:17

Да им дадат по една суровачка та всичко да е легално.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 16 дек 2005 11:26

Стиви Джи написа:Да им дадат по една суровачка та всичко да е легално.

Затвор и конфискация за тия гадове мръсани и долни фуражки (катаджии)
малееееееееее как ми се повдига сичко от вътре като чуя и видя тия мазни курбани гадни миризливи
лелиииииии

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 16 дек 2005 11:38

аз рушвети не давам не съм и давал....ако ми пишат да пишат, съдиме се и така виновен, невинен да го преценява съда, а не куките
ако всички почнем така и те ще умрат от глад, гадчетата
абе във форума няма ли някой полицай да се защити :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 16 дек 2005 11:46

Pichaga написа:аз рушвети не давам не съм и давал....ако ми пишат да пишат, съдиме се и така виновен, невинен да го преценява съда, а не куките
ако всички почнем така и те ще умрат от глад, гадчетата
абе във форума няма ли някой полицай да се защити :wink:

моля моля
катаджия не е равно на полицай
катаджиите са 1000 от 1000 за затвора.
при полицаите има и кадърни и много читави служители

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 16 дек 2005 12:05

Ето една случка и от мен:

Есен е. След около 12 ч'аса зад монитора съм тръгнал от София някъде около 22:30ч. вечерта, делничен ден, да се прибирам за Благоевград. Очите ми "светят", от фарове нямам нужда (въпреки че съм ги пуснал). Карам с колан, абсолютно редовни документи и минавам покрай Княжево... Там има едно място, където ограничението е 40км/ч., пътя прави леко десен завой и излизаш на права отсечка от около 200м и те "колегите" точно там в края на отсечката (често седят там, знам ги уж, ама какво стана него ден... :dontknow: ) Карах някъде с около 60км/ч. и въобще не съм се заглеждал в скоростомера, пък и пътя беше пуст, нямаше кой да те напсува както се казва.
Спират ме, човека идва до колата, аз вече съм загасил двигателя, пуснал съм аварийните, отворил съм прозореца, светнал съм лампата вътре и му подавам документите...
Той вместо да ги вземе веднага се представи ahoy козирувайки!!! Каза си чина и двете имена (беше и със шапка) каза от кое управление е и причината за спирането - превишена скорост.
Покани ме до радарното устройство и видях, че са засекли 62км/ч.
Влезе при колегата в колата и му подаде документите ми, аз зъзна отвънка, студено е, а съм по тениска...
Обясниха ми, че има ограничение, аз казах, че знам, че съм виновен, сгрешил и т.н. обясних, че съм бил на работа и че се прибирам към вкъщи.
Човека ме погледна и вместо "стандартната" реплика ".. и сега какво ще правиме!?!" ми каза:
"Миии може да се наказваме, може и да не се наказваме."
Подаде ми документите и ми пожела - лека вечер.
През целия път надолу се чудех и се маех, и неможех да повярвам.
Оттогава всеки път като ме спрат гледам как се представят, имало е случай направо да ми каже: "Дай си документите...", пък имаше един друг случай на Раковска, където бях спрял за 5 мин. на работещ двигател, седях в колата и онзи идва и ми вика: "Абе бате, тука така неможе да спираш... " :woooow:, но това е друга история...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 16 дек 2005 12:29

абе викате, че са подкупни, ама продължавате да им давате рушвети и да се радвате ако се разминете само с 5 лв., щото искате да си спестите акта и точките и т.н., демек да ви излезе по-евтино и с по-малко разправии.........ми като искате така спазвайте правилата, като се разсеете и ви хванат си понесете отговорността, щото сички тука ревете за наказуемост и закони, ама ако стане така в държавата Утопия, половината от вас/нас/ ще си изгубите книжките докато се усетите, че всъщност ви наказват справедливо.....

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 16 дек 2005 12:42

batmilko написа:абе викате, че са подкупни, ама продължавате да им давате рушвети и да се радвате ако се разминете само с 5 лв., щото искате да си спестите акта и точките и т.н., демек да ви излезе по-евтино и с по-малко разправии.........ми като искате така спазвайте правилата, като се разсеете и ви хванат си понесете отговорността, щото сички тука ревете за наказуемост и закони, ама ако стане така в държавата Утопия, половината от вас/нас/ ще си изгубите книжките докато се усетите, че всъщност ви наказват справедливо.....

По добре половината без книжки отколкото утрепани по пътищата колкото в една война !!! Докато знаеш , че като дадеш 5,10 50 лв и ще ти се размине ще караш като идиот.Ако знаеш , че като се опиташ да дадеш отиваш в затвора (както е по принцип в америка или Германия), ще се замислиш как караш нали ?????? Дали германеца ако знае , че като си плати ще се оттърве от разправии няма да го направи ? ДА ама там за такова нещо се ходи в затвора и затова се спазва закона и карат нормално. Или я пробвай в америка да изюркаш ферарито или ламоргинито дето е 500-600 коня по магистралата през пустинята през ум не им минава, щот не се знае шерифа де точно седи насред пустинята и чака да те хване с над 60 мили. пък ти после му давай пари да си затвори очите ;)отиваш в миг на съд.....па независимо да ли си на Брад Пит брат му или Джам Клод Вагабонт ........ай не ме палете на тая тема.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 16 дек 2005 13:02

One написа:...

на една вълна сме май, ама по различен начин го казваме 8)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 16 дек 2005 13:05

Никога, ама абсолютно НИКОГА не съм "черпел" КАТаджия. Има разбрани момчета по пътищата и много пъти ми се е разминавало. Когато се държиш културно и насреща си имаш такъв човек, всичко се оправя и без петачето.
Тяхната работа е да съблюдават дали съм в нарушение и ако е така да ме санкционират. Когато съм виновен си понасям наказанието без да роптая. Имал съм си достатъчно актове и наказателни постановления. Когато пък се появи някой кухарник, който се заяжда за глупости и се опитва да си изкара "надника" от мен - обжалвам и досега не съм имал случай в който да не е отпаднал акта.
Всички ревете срещу корупцията, ами замислете се че ВИЕ сте страната, която дава :idea:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 16 дек 2005 13:38

Sunny написа:Всички ревете срещу корупцията, ами замислете се че ВИЕ сте страната, която дава :idea:

Ето го и този колега дето чете само началния пост

KATO СЕ ПРЕСЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТА ДА СЕ ВЗЕМАТ ПОДКУПИ НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ДАВА И ЗАКОНА ЩЕ СЕ СПАЗВА.
БАСТА

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 16 дек 2005 13:42

да извинявам се имах предвид КАТ, а не другите полицаи :wink:
ами как ще се пресече възможността-Не давйте рушвети, щото даването и взимането на подкуп е еднакво наказуемо и повечко уволнени и осъдени катаджии

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 16 дек 2005 13:45

Pichaga написа:Не давйте рушвети, щото даването и взимането на подкуп е еднакво наказуемо и повечко уволнени и осъдени катаджии

е те тва не го знаех :shock: уау

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 16 дек 2005 13:45

да казва се активен и пасивен подкуп

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 16 дек 2005 13:51

Pichaga написа:ами как ще се пресече възможността-Не давйте рушвети, щото даването и взимането на подкуп е еднакво наказуемо и повечко уволнени и осъдени катаджии

Ами Бат Бойко Б. го направи лятото - помните ли за кратко имаше мобилна група дето това превеше -постановки , и понеже лъснаха много задници тогава набързо прекратиха операцията, че нямаше да остане катаджия на пътя :))) Но това е начина за прекратяване на вземането и от там даването. като фуражката не знае дали насреща си има постановка или "редовен" нарушител няма да смее да си иска и да взема , а ще те арестува ако ти му предложиш ??? или бъркам нещо пак а ??????????

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 16 дек 2005 14:57

One написа:...Ето го и този колега дето чете само началния пост

KATO СЕ ПРЕСЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТА ДА СЕ ВЗЕМАТ ПОДКУПИ НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ДАВА И ЗАКОНА ЩЕ СЕ СПАЗВА.
БАСТА

Пич, много добре съм прочел и твоите постове, както и всички останали в цялата тема.
Мисълта ми беше, че никой не те кара на сила да плащаш подкуп. Хубава ти е идеята за пресичане на възможността за даване/взимане, но докато някой "от горе" го направи това, намали бройката на подкупи поне с ЕДИН.

P.S. Самата тема не е лошо някой модератор да я разцепи на 2, тъй като asentm смятам имаше съвсем друго предвид при пускането и.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”