Колеги имам следната чуденка!
ЕКУ-то на бензин какво управлява, когато колата работи на газ. Кои параметри се контролират от двете ЕКУ-та, когато колата работи на газ и на бензин.
По специално въпроса ми е за времето за впръскване на гориво. Понеже смених чипа наЕКУ-то на бензина. Интересно ми е ЕКУ-то на газовия инжекцион дали самостоятелно контролира времето за впръскване на гориво или ползва тайминга на ЕКУ-то на бензин.
Настройваха ми газовия инжекцион след смяната на чипа и разхода ми се качи. А новия чип за бенз малко удължава времето за впръскване на гориво. Дали времето се е качило когато колата е и на газ?

работа ЕКУ-то на бензина и газовия инжекцион
Ако газовата уредба ти е с дюзи е много вероятно да е така.Повечето инжекционни уредби четат милисекундите от бензиновите дюзи и ги преработват(удължават малко времето) за работа на газ.То пак е малко според зависи,ама принципно е горе/долу така.Каква е уредбата?Къде е слагана?Че може и да не може... 

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Газовия инжекцион не знам точно коя марка се води.
Ето линк към сайта
http://www.europegas.pl/?lang=en&content=systems
Като на моето ЕКУ пише "OSCAR-N"
Слагана е в ЕМО-ГАЗ сервиз.
Значи преди с една бутилка с 32 литра газ минавах около 250-280 градско.
Сега след слагането на чипа и донастройка на газовия след слагането на чипа на ЕКУ-то за бенз минавам има няма средно 200 км Софийско
Не съм променял нищо друго по колата. Също така само подмених хартиения въздушен филтър със панелен спортен такъв. Но не вярвам това да е толкова фрапиращо относно разхода.
Ето линк към сайта
http://www.europegas.pl/?lang=en&content=systems
Като на моето ЕКУ пише "OSCAR-N"
Слагана е в ЕМО-ГАЗ сервиз.
Значи преди с една бутилка с 32 литра газ минавах около 250-280 градско.
Сега след слагането на чипа и донастройка на газовия след слагането на чипа на ЕКУ-то за бенз минавам има няма средно 200 км Софийско

Не съм променял нищо друго по колата. Също така само подмених хартиения въздушен филтър със панелен спортен такъв. Но не вярвам това да е толкова фрапиращо относно разхода.
Доколкото виждам е хубава.Тип "Сикуент".И ЕКУ-то е БОШ...Отиди за донастройка и реви за разход.С тизи филтър.Сега влиза доста повече въздух=бедна смес,бензиновото ЕКУ компенсира,газовото след това и то.Просто не е настроена.Толкова мога да видя от линка,който си дал.Ако пак не става,проблема вече може и да е в уредбата.Някои газови инжекциони не могат да се настроят и това си е.Нямат читави софтуери.Не че е кой знае каква философия,ама...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”