Проблем!!! Колата прекъсва! РЕШЕН!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan gti » Нед 18 май 2008 8:48

В сервизи за VW пише че има клубен майстор който се занимава с диагностика и ремонти на двигатели.Въпросът ми е дали някой е ползвал неговите ослуги и дали би ми свършил работа :?:

Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan gti » Нед 18 май 2008 17:38

:arrow:

Потребителски аватар
diyan80
Автомобил: bmw
Двигател: 1991
Контакти:

Мнениеот diyan80 » Нед 18 май 2008 20:12

и при мен се появи това прекъсване преди два дена.утре ще ходя да я гледам на майстор,при мен става между 1500-2000 обр.

Потребителски аватар
diyan80
Автомобил: bmw
Двигател: 1991
Контакти:

Мнениеот diyan80 » Пон 19 май 2008 16:53

днес ми я оправиха,сега вече е ок.на дистр.капачка имах един гумен кожух,от които идваше проблема.махнаха го и се оправи

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Вто 20 май 2008 10:18

diyan80 написа:днес ми я оправиха,сега вече е ок.на дистр.капачка имах един гумен кожух,от които идваше проблема.махнаха го и се оправи

Колега аз вчера се ядосах, и отворих дистрибуторната капачка :D .
Лъснах палеца до блясък :!: :!: :!: След това отдоло контактите ги изстъргах от нагара с един нож :!: Бяха мазало чернилка (контактите вътре). Изчистих всички кабели контактите им, с WD 40 съм чистил всичко :!: Също така почистих и клемите на акумулатора кабелите му там. Палнах и двигателя почна да работи като часовник :!: Супер направо ми падна 1 тон камък от сърцето бях пощурял... Тази сутрин понеже си я знам ,че на 1500 оборота на 1ва прави номера и ми придръпва. НЕ ГО НАПРАВИ :wink: :D :D :D . После загря викам си ей сега ако не направи номера направо супер. Не придръпна нито един път и работата на двигателя беше коренно различна преди ми се чуваше странен шум от към ремъците сега изчезна :!: .
Тоест какво трябва да се направи: Отваряте и чистите контактите да светнат, или сменяте самите дистрибуторни капачки и няма да има гадното придръпване ( ако кабелите ви са ок де).
Ще видя довечера дали ще се опита да направи пак проблема, ако не го направи значи е 1000% сигурно ,че е било от капачката.

Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan gti » Вто 20 май 2008 16:02

Колега колко струва една дистрибуторна капачка :?: Нова :!:

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Вто 20 май 2008 17:21

stefan gti написа:Колега колко струва една дистрибуторна капачка :?: Нова :!:

Ако не се лъжа е 20лв.

Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan gti » Вто 20 май 2008 18:20

Направих същото като теб :!: Почистих дистрибуторната капачка,палеца, на всички кабели проверих връзките :!: След това направих проба на колата и не прекъсваше.Утре ще видя като тръгна за работа как ще е, и ще споделя дали окончателно се е оправила.

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Вто 20 май 2008 18:47

stefan gti написа:Направих същото като теб :!: Почистих дистрибуторната капачка,палеца, на всички кабели проверих връзките :!: След това направих проба на колата и не прекъсваше.Утре ще видя като тръгна за работа как ще е, и ще споделя дали окончателно се е оправила.

Ии супер :D дано всичко е било от това ,че и аз вдигнах ръце вече. Стискам ти палци аз също сега след работа ще видя как е и ще пиша.
:handshake

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Сря 21 май 2008 9:56

Колега при мен продължава да прави това придръпване когато си иска :cry: , моля някои ако се сеща от къде може да е проблема да сподели, какво ли не проверих вече. Дали може да е от Бобината с комутатора?

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Сря 21 май 2008 10:53

Дали може да е от диференциала :?: Хайде колеги помагайте моля :gruebel :bowdown

Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan gti » Сря 21 май 2008 15:12

Колега и при мен е същото :( ,пак прекъсва на същите обороти :x .Колега май трябва да ходим на майстор който се занимава само с VW и като го чуе да каже от какво е :!: В форума пише че има клубен майстор незнам дали може да ни помогне,ако прочете това да напише по едно ЛС и да коже,защото вече незнам какво да правя :cry: Ако не ще отида във сервиза на VW,там може да ме одрусат ама няма начин да не я оправят :idea:

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Сря 21 май 2008 17:18

Колега пиши какво е станало като се върнеш от майстора. Аз утре също мисля да посетя сервиза. И да питам къде може да е проблема. Ще пиша тук какво е станало надявам се и ти да пишеш. Дано се разбере ,че е отвратително да се кара така.

Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan gti » Сря 21 май 2008 17:38

Така е колега :!: Колата се мъчи а на дълъг път е ужасно.Незнам дали ще мога да отида утре но когато я оправя ще ти пиша дори и на ЛС.Ти също пиши и кажи къде точно си ходил и колко ти е излязъл ремонта :!:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Сря 21 май 2008 18:06

Колега, само не разбрах дали постоянно ти го прави или само, когато е студено времето?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”