що ми свети ламБата за маслото?
що ми свети ламБата за маслото?
Ами искам да питам някои знае ли,защо между 2000 и 2500 оборота ми примигва лампата за маслото и над 2500 изчезва?Сменях датчици скоро,масло и филтър много скоро.От какво може да е?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Ами само да уточня,че преди бях с масло Валволин 10W40,сега съм с Кастрол 5W50,но и преди и сега си го има това.Виж,датчика преди малко смених клемата,че ми се виждаше закъсан малко,а ламбдата съм я изключил,че веднъж на път ми свърши газта и като обърнах на бензин..нъцки,не ще да върви.Е,ресетнах и се оправи,ама ме ядоса и я изкл.Да взема да я включа пък да видим как ще реагира?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
peshonp написа:Ами само да уточня,че преди бях с масло Валволин 10W40,сега съм с Кастрол 5W50,но и преди и сега си го има това.Виж,датчика преди малко смених клемата,че ми се виждаше закъсан малко,а ламбдата съм я изключил,че веднъж на път ми свърши газта и като обърнах на бензин..нъцки,не ще да върви.Е,ресетнах и се оправи,ама ме ядоса и я изкл.Да взема да я включа пък да видим как ще реагира?
ламбата за мслото колега
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
peshonp написа:че какво може да и стане на ламбата? стига бе,да е от нея ли
А,и още нещо,имам си уред за налягане на маслото,то си е нормално,на празен ход си е над 1.5 а иначе при натоварване между 3 и 4 бара.
Измери си налягането точно при 2000 об....тама са референтните стойности защото в този диапазон се включва интеграла на таблото и белия датчик...трябва да е над 2.0 бар...(Ако си с маслен филтър Филтрон....махай го веднага!)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”