Бора или БМВ
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Айде и аз да дам един глас за BMW--просто Е39 и все още си е търсена кола.Бивануса пък предлага и неголяма лакомия за гориво и както колегата по горе каза достатъчно пъргавина в целия оборотен диапазон.А повечето от '98 нататък са си точно с двоен ванус.
Комфорта и лукса в 5 серия са мнооооооооооооооооооооого напред в сравнение с Борчето.Стабилността на коолата също.За какъв разход говорим--един приличен газов инжекцион решава всички проблеми.
Интериора в Е39 също е години напред и като материали и като здравина.ASC се предлага в някой от моделите,затова че не виждам какво общо има снега сред проблемите.
Единственото предимство на Бората е разхода,ако БМВ-то ще се кара на бензин.
Комфорта и лукса в 5 серия са мнооооооооооооооооооооого напред в сравнение с Борчето.Стабилността на коолата също.За какъв разход говорим--един приличен газов инжекцион решава всички проблеми.
Интериора в Е39 също е години напред и като материали и като здравина.ASC се предлага в някой от моделите,затова че не виждам какво общо има снега сред проблемите.
Единственото предимство на Бората е разхода,ако БМВ-то ще се кара на бензин.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Взимай което ти е на сърце. Аз като си избирах кола минах през много марки и модели между които беше и БМВ. Колебах се между 725-730D. Нещото което ме отказа беше че всички ми промиваха главата че това е БМВ и всички части са му много скъпи, та за това си взех Пасата .. нали ФВ уж евтино .. Ами може би поддръжката е еднаква на колите пък и не си взимаш кола да я поправяш а за да я караш. Потърси си кола и която е в по-добро техническо състояние вземи нея без значение дали БМВ или ФВ ...
П.П. Аз лично сега съжелявам че не си взех Седмицата ..
П.П. Аз лично сега съжелявам че не си взех Седмицата ..
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
лукса при БМВ е наистина безспорен ,но аз също смятам 4е тоя мотор е слаб за това купе и като 4е ли на Бг пътищата се разлопват по бързо
ли4но аз съм фен на дизела(последното ми БМВ беше 330д- много върви ама и много гори) и като 4е ли за обикновени хора с нормални приходи ТДИ на ваг групата е оптималния вариант
основни проблеми при тди110 са зацапана геометрия на турбината и демпферен маховик-другото е консумативи......
успех в избора колега
ли4но аз съм фен на дизела(последното ми БМВ беше 330д- много върви ама и много гори) и като 4е ли за обикновени хора с нормални приходи ТДИ на ваг групата е оптималния вариант
основни проблеми при тди110 са зацапана геометрия на турбината и демпферен маховик-другото е консумативи......
успех в избора колега

- road runner
- Автомобил:
- Двигател:
- Тульский Токарев
- Автомобил:
- Двигател:
Като ги гледах автомобилите,"кантара" натежа в полза на БМВ. Комфорта в купето,екстрите да повече са при БМВ но за мен е важно да има климати,климатроник ,другите неща не ме вълнуват толкова.Но пък бората изглежда"скоклива" докъто за бавареца не мога да кажа същото-тромав ми се види.
Последна промяна от metodi80 на Пет 23 май 2008 22:53, променено общо 1 път.
- vw_Krasi_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
passat4o написа:колега,не може да става и дума за сравнение,БМВ е светлинни години по-напред от VW,естествено след Mercedes:)) Но наистина си има причина да е по-скъпа поддръжката на БМВ...аз съм за него:)!
BMW и Mercedes са N1 , но BMW е винаги с едни гърди напред сприамо Mercedes да не споменавам другите марки !
BMW е еталон за автомобил

лично мнение

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
vw_Krasi_vw написа:passat4o написа:колега,не може да става и дума за сравнение,БМВ е светлинни години по-напред от VW,естествено след Mercedes:)) Но наистина си има причина да е по-скъпа поддръжката на БМВ...аз съм за него:)!
BMW и Mercedes са N1 , но BMW е винаги с едни гърди напред сприамо Mercedes да не споменавам другите марки !
BMW е еталон за автомобил![]()
лично мнение
само дето последните годинки първенеца е ве4е АУДИ
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:само дето последните годинки първенеца е ве4е АУДИ
Така е,но за годините за които колегата е посочил като модел на БМВ са си едни от шампионите.
Така че Бора и Е39 са коренно различни,даже е обидно за БМВ-то да са взаимносравняеми.Но колегата говореше за обща симпатия към двете коли,а не че ги поставя на едно.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
БМВ 520 и Бора не са съпоставими като клас коли - Бората е Голф с раница, а 5-цата е лимузина с 2 класа отгоре.
Вземи си Бора и си свиркай - много станаха гъзарите с БМВ нещо - направо взе да не прави впечатление.
А мислил ли си за Пасат - той е по-сравним с 520, макар че пак е леко под нея като клас.

Вземи си Бора и си свиркай - много станаха гъзарите с БМВ нещо - направо взе да не прави впечатление.
А мислил ли си за Пасат - той е по-сравним с 520, макар че пак е леко под нея като клас.

- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Защо всеки си мисли че БМВ се купува за гъзария.
Как може на хубавото да се каже лошо,само защото видите ли у българчето все още е останало мисленето към БМВ,мерцедес,джиповете въобще като цяло като за коли на борци,гъзари,фрашкани с пари и т.н......
Абе стига с тея глупости.Щом човек има възможност да избира между два продукта с различен стил и клас и може да си позволи по-доброто естествено че ще вземе него.
Стига с тия вицове за скъпото поддържане на БМВ,дадения модел който колегата търси има супер нормални като цени консумативи и за разлика от Бората ще е в пъти по-здрав.
Как може на хубавото да се каже лошо,само защото видите ли у българчето все още е останало мисленето към БМВ,мерцедес,джиповете въобще като цяло като за коли на борци,гъзари,фрашкани с пари и т.н......
Абе стига с тея глупости.Щом човек има възможност да избира между два продукта с различен стил и клас и може да си позволи по-доброто естествено че ще вземе него.
Стига с тия вицове за скъпото поддържане на БМВ,дадения модел който колегата търси има супер нормални като цени консумативи и за разлика от Бората ще е в пъти по-здрав.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”