Протест срещу акцизите на горивата, включете се, ако искате

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
totaleng

Мнениеот totaleng » Чет 22 май 2008 17:06

ISRalien написа:...
4. Намери ми една страна в ЕС, в която дизела е по-скъп от бензина (98 )!

Австрия, Ирландия, Словения, Швеция и още има де
виж тук: http://www.aaroadwatch.ie/eupetrolprices/

Потребителски аватар
Bumer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bumer » Чет 22 май 2008 17:12

като за начало можем да се спрем на следните искания
-подобряване на пътната мрежа-асфалт, маркировка, знаци
-яснота къде отиват парите от всичките данъци, винетки, еврофондове.....
-строг контрол на качеството на горивата
-промяна начина на минаване на ГТП стриктно да се спазват изискванията, защото е пълно с кочини по улиците, а те ни застрашават живота
-изграждане на надлези за пешеходци, нови модерни светофари за облекчаване на трафика
и т.н.
тези са свързани с автомобилния транспорт
има още много да се иска, но все от някъде трябва да почнем
по-важното е да покажем, че ни е дошло до гуша

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 22 май 2008 17:27

Ето ги цените на горивата по европата - благодарение на колегите от БМВ форума:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=60
А къде е Опел клубът ... на тях май не им пречат цените на горивата ... нали колите са им изгнили и сигурно харчат по-малко ... И чухте ли по новините че и автобусни шофьори ще стачкуват ?

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 22 май 2008 17:39

longora написа:А за състоянието на пътищата ще стачкуваме ли ? Защото данъци се плащат, а колите си се трошат, джанти се изправят, гуми се сменят ... мисля че и за това трябва да се протестира.

:006:

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Чет 22 май 2008 18:27

В Пловдив видях,че днес има залепени на някои автобуси (Задно стъкло) Българското знаме и под него надпис Стачка. :да:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 22 май 2008 18:39

По новините казаха че ще стачкуват превозвачите и ако не им бъдат изпълнени исконията ще блокират София :twisted:

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Чет 22 май 2008 19:02

bomber написа:По новините казаха че ще стачкуват превозвачите и ако не им бъдат изпълнени исконията ще блокират София :twisted:

Нека да я блокират, да я задръстят дано. То и без това неможе да се кара вече. Тази година съм дал 130 лв данък и 70 лв винетка. 200 кинта съм дал на държавата само за колата, а карам из дупки, кал, задръствания, павета и т.н.
Аз немога да разбера що се оправдават за цената на дизела с поскъпването на петрола, като първо цената на петрола е в долари, а долара спрямо лева пада непрекъснато и второ дизела е втора производна на петрола. Немога да разбера що дизела е по скъп от бензина?!?

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Чет 22 май 2008 19:15

timon_tg написа:еми естествено, че ще е по скъпо горивото...вие какво искате..България на последно място по всички показатели в EU...еми няма как да е по евтино..по добре да излезем да стачкуваме,че циганите само мързелуват и да ги стройка държавата малко ..пък да видите после като ни потръгне икономиката как няма да ни е скъпо горивото и ще са ни хубави пътищата...и не ми разправяйте че 80% от българите работят ..защото само 20 от тях са наистина продуктиви, а другите само си клатят ташаците и се чудят по цял ден каква далаверка да измислят. и аз искам да ми е 1 лв горивото ..ама до колкото знаете сами си го набихме като влезнахме в EU, защото сега точно те искат от България да има определен акциз.

Не си прав...Както обясних акциза беше наложен предварително една година по-рано от изискванията на европейсия съюз...В това е проблема..Увеличението което следва сега пак не е плод на Европейскя съюз, а на лукой и по-точно на нашето правителство го правят...нашето правителство защото позволява всичко това да се случва...Ако имахме сериозно правтелство мислещо за народа си можеше като нищо да се противпостави на ЕС и да не се вдига всичко, ест. ако ЕС го изискван..Но в случая правителството си мълчи, защото е руско правтелство и обслужва интересите на Русия...А е в нейн огромен интерес да се продава възможно най-скъпо горивото...Освен това повечето големи бензиностанции у нас се държат от някакви свързани с правителството особи които също печелят изкл. много от тези увеличения...Ние трябва да се надигнем против това...

Освен това се плащат страшно много такси, твърде високи а караме по отвратителни пътища...И бате Бойко прави смешна кампания за печелене на гласове като уж ремонтира някои улици..дефакто той просто харчи нашите пари..И това в действителност не е така, т.е те се ремонтират но при липса на какъвто и да е контрол..Аз не съм видял една ремонтирана улица, която в близката година да не е станала на вълни или отново да има дупки...Има липса на диалог между институциите..оправят някоя улица и от ВИК дойдат и я разкопаят и след това там хлътне и колите се блъскат..Кръпките на нови улици са нещо напълно нормално...Това е също нещо което трябва да бъде споменато...

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Чет 22 май 2008 19:46

и аз съм ЗА

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 22 май 2008 19:49

Torsi де да беше година пътя в добро състояние след ремонт ...Я виж околовръстното ... на НИЩО не прилича! Ад е тука .. на мене само данъка ми е 200лв ... и за кво .. 2 гуми вече смених сега имам още 1 за смяна ...

Потребителски аватар
shondy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shondy » Чет 22 май 2008 20:46

"Искаме сваляне на акциза до рамките на Европейския минимум ,докато не стигнат минималните заплащания като тези в европа ,не сме платежоспособни за тези цени на горивата ,от които всички цени се вдигат така главоломно. Защо правителството не спази своето обещание за остановяване на твърда цена до 2011 ,къде отват парите от акциза ,винетките и данъците ни ,защо караме по същите стари осеяни с дупки пътища , защо продължава да няма нормални улици ,маркировка или знакови обозначения ,колко хора още трябва да дадът живота си по пътищата ,за да се сети българското правителство че трябва да се работи? Органицзацията ни протестира срещу всичко това и казва че няма да спрем протестите докато цените на горивата не влязат в "българска норма" или нашето заплащане не достигне европейското , Докато не проработи въпросната лаборатория за иследване на качестовото за бензин и не се оправят българските пътища."

това е малко от мойто предложение

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Чет 22 май 2008 20:51

.И От цялата работа сме прецаки ние, шофьорите, защото караме по възможно най-скапаните пътища е европа и плащаме невъзможни такси....

При мен дори се случи ВИК да не беше заровило изкоп за смяна на тръби зимата....И беше се напълнило със сняг и се изравнило със земята...тогава имах огромни поражения по колата...Ужас...За тва съм силно против всичките такси които плащаме..

Предлагам, ако модераторите на форума се съгласят да се копира тази тема и в раздела продава, тъй като там влизат много хора които не четата по другата част от форума, а само обявите..По този начин това мероприятие ще добие още по-голяма гласност...

А относно бюлетина, какво мислите??Този ли ще бъде ?Имате ли няаккви другио предложения?давайте да започнем да раздаваме тези бланки по таксита и шофьори за да знаят възможно най-много хора за протеста...

Дайте и предложение какво да напишем и да сложим на централна автогара, защото дочух че шофоьорие на автобуси също обмислят някакъв протест...нека всичко бъде едновременно...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 22 май 2008 22:59

totaleng написа:
ISRalien написа:...
4. Намери ми една страна в ЕС, в която дизела е по-скъп от бензина (98 )!

Австрия, Ирландия, Словения, Швеция и още има де
виж тук: http://www.aaroadwatch.ie/eupetrolprices/

Там е по-скъп (с няколко цента) от 95. Аз говоря, че тук е над цената на 98!

ISRalien написа:Датата 3 юни остава ли? Мисълта ми е обявена ли е в общината?
Там съм!

Пак да питам, да знам дали да почвам да тръбя датата наляво-надясно?

Последна промяна от Ivailo на Чет 22 май 2008 23:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Чет 22 май 2008 23:55

тази цялата работа е като със смяната на номерата,някои пак ще прибере парите и всичко ще се покрие.аз съм "ЗА" за стачката,но ще сме много малко хора.тогава е работен ден и всички са на работа.в службата всеки си трае щото го е страх да не го уволнят и за това няма да дойдат много хора.а държавата ще ни тъпче и за напред!!!!!

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Пет 23 май 2008 0:14

И аз съм там ще пустна темата и в Лада Клуб България сигурно и от там някой ще се включи в протеста. 3 юни нека всички бъдем заедно НЕ НА АКЦИЗА НА ГОРИВАТА!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”