Пешеходци

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Пешеходци

Мнениеот Стиви Джи » Пет 16 дек 2005 10:16

в. Стандарт 16 декември 2005 г.

"Пешеходците ще пресичат с предимство и там, където няма пешеходна пътека. За това настояват от социалното министерство. Така колите трябва да спират на място всеки път, когато пешеходец стъпи на шосето. Такава е практиката в Евросъюза, обясниха от министерството.
За целта обаче трябва да се промени Законът за движение по пътищата. Сега в него пише, че ако пешеходците решат да пресичат извън пешеходна пътека, ги чака глоба от 10 до 50 лв., тъй като създават опасност за движението. С промените в закона хората ще могат да пресичат навсякъде, с изключение на изрично забранените зони като магистрали и извънградски пътища."

Ми то постоянно има стъпили пешеходци на шосето и повечето се държат като зомбита. Не че няма малоумни шофьори, но това ми се струва, че ще доведе до по-голям хаос и ефекта от мероприятието ще е по-скоро отрицателен.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 16 дек 2005 10:19

Така или иначе всеки си пресича кадето си иска.........

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 16 дек 2005 10:27

То и сега по правилник е че пешеходеца "винаги има право".. въпреки че реално погледнато нещата от гледна точка на личното здраве седят по-малко по различен начин :) - като когато камион и автомобил трябва да се разминат на наклон - по-лекия отстъпва :).

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 16 дек 2005 10:48

Вярно е, че ако удариш пешеходец винаги ти си виновен, обаче поне на книга досега имаше санкции за неправилно пресичане.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 16 дек 2005 11:53

Стиви Джи написа:Вярно е, че ако удариш пешеходец винаги ти си виновен, обаче поне на книга досега имаше санкции за неправилно пресичане.

Не е точно така.
Според мен не е редно да приемат такъв закон, ако стане така - ще настане пълна анархия по пътищата. Представете си пешеходците да започнат да пресичат където им попадне? Сега поне го правят по-рядко и на своя отговорност, но ако им се даде това право ще стане страшно..

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 16 дек 2005 12:11

аз пък не съм останал с впечатление, че такава е практиката в Европа :? на кръстовища и пътеки ... да СПИРАТ щом СТЪПИШ, но я пробвай да пресечеш по средата коя да е улица в кой да е град в Германия примерно ... първо - никой няма да ти спре, второ - веднага ще те глобят.

някои болен мозък от социалното пак е чел м/у редовете и симулира дейност

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 16 дек 2005 12:13

VWGT написа:но я пробвай да пресечеш по средата коя да е улица в кой да е град в Германия примерно ... първо - никой няма да ти спре, второ - веднага ще те глобят.

Те тва болднатото не е вярно :wink: спират само да се направиш, че ще излизаш на платното :D

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пет 16 дек 2005 12:16

Е какво, ще пресичат Цариградско отгоре и ще им спираме ли... :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 16 дек 2005 12:19

Те тва болднатото не е вярно :wink: спират само да се направиш, че
ще излизаш на платното :D[/quote]

всъщност прав си, изсилих малко нещата :)

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

щом трябва...

Мнениеот Perso » Пет 16 дек 2005 14:13

... ще се спира!
то и ние вочите мамата сме си ебали!
колко пъти са щяли да ме газят по улиците не е истина. а затова че паркираме на кой как му е удобно е отделна тема.
кофти е ама няма как 8)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 17 дек 2005 4:54

Цариградско не влиза в тоя вариант щото там изрично е забранено пресичането, това шосе се води със стаут "градска магистрала" или нещо такова....

Тва обаче не попречи на една майка с количка да пресече шосето :shock

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Съб 17 дек 2005 9:22

prj57 написа:Цариградско не влиза в тоя вариант щото там изрично е забранено пресичането, това шосе се води със стаут "градска магистрала" или нещо такова....

Тва обаче не попречи на една майка с количка да пресече шосето :shock

Пък после защо бащите ги......... :fight: Smackbum

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Съб 17 дек 2005 10:24

Е сега вече ,Цариградското ще е най широката пешаходна пътека в света.За съжаление нямаме никаква култура по пътя.Или поне повечето нямат (не че и аз не съм правил глупости ,но не сами навик)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 дек 2005 20:34

само искам да допълня, че мене в Щатите полицайте от тия с колелетата( аз им викам вело тъпанари, защото не са особено големи капацитети) ми се правиха на интересни защото пресокох по диагонал една улица и ми викат "ти пил ли си бе" и "я ми кажи знаеш ли кво е "cross walk"
Иначе там шофьорите са много внимателни и винаги спират когато видат пешеходец. Един път само слезнах от тротоара и един боклуджийски камион спря да ми направи път. В БГ такова нещо няма от 3та бие втора газ до дупка, сваля джама и те "псува къде ходиш бе", ама това, че аз съм на пешехона пътека него не го ебе.
Друг е въпроса, че 90% от пешеходците в нашата мила татковина нямат никаква култура и пресичат където им падне, дори без да се оглеждат. Преди две вечери щях да блъсна п**ка заспала в Младост, щото пресече, когато беше зелено за мене и беше 6часа и имаше мъгла , едвам я видях, та питам ви аз кой е виновен в този случай, как да ги опазиш като повечето са офсе.
Днеска пак имах подобен случай една циганка беше решила да пресича и ми изкочи пред колата добре, че карах с 30км/ч. За бабите и дядовците неми се коментира. Сори за офтопита ама неиздържам всеки ден се сблъсквам с някой друг олигофрен на пътя.

П.П
Като заключение мога да кажа, че на половината шофьори трябва да им се вземат книжките, а на половината пешеходци да им се забрани да излизат от вкъщи.

Потребителски аватар
CX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CX » Съб 17 дек 2005 23:39

spam
niikoo_1 написа:...Като заключение мога да кажа, че на половината шофьори трябва да им се вземат книжките, а на половината пешеходци да им се забрани да излизат от вкъщи.

:kef: Ама де такъв късмет. :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”