Здравейте!
Мисля да си търся в Германия Golf II 1.6 TD intercooler - 80к.с. Някой има ли информация за този двигател, издържлив ли е и т.н.? Този двигател май не е често срещан вече в Германия, а и не е евтин. Общо взето като гледах цените върви горе-долу колкото Golf III 1.9 TDI 75ps, но колата ще се вкарва на инвалид и затова остава 2-ката като вариант. Та какво бихте ме посъветвали, защото за тези пари има и 3-4 години по-нови Астри 1.7 ТД? (за френска кола не мисля изобщо!)
Какво ви е мнението за Golf II 1.6 TDI?
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да колегата е прав забрави че си си мислил за Астра нали знаеш че добре че някой е измислил Форд че да не е Опел най скапаната кола. А за дизела имам приятел който кара чист дизел 1.6 колата е 1986 но двигателя е в отлично състояние и няма никакви проблеми. Всичко е до късмет на какъв азтомобил ще попаднеш.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:48, променено общо 1 път.
Най-хубавия Опел е продадения Опел.
Та за ФВ-то.
Щом ще го вкарваш на ивалид - защо не вземеш 3-ка на бензин? По-новата кола си е по-нова кола..
Ти така или иначе тия 5-коня трвбва да ги доплащаш, щото над 75 коня се доплащат.
Но както и да е, каквото и да решиш - взимай бързо. Говори се че ще има промени в тези разпоредби и че скоро на инвалид може да се вкара кола с двигател не по-голям от 1,1L
Та за ФВ-то.
Щом ще го вкарваш на ивалид - защо не вземеш 3-ка на бензин? По-новата кола си е по-нова кола..

Но както и да е, каквото и да решиш - взимай бързо. Говори се че ще има промени в тези разпоредби и че скоро на инвалид може да се вкара кола с двигател не по-голям от 1,1L
Доколкото знам на инвалид може да се внесе кола до 100кс и до 1.8 двигател. Така че 80кс дизел спокойно може да се внесе. Освен това няма такова нещо като доплащане, ако конете са над тази стойност. Ако беше така веднага щях да си внеса GTI или едно 318ис, и да си доплатя разликата, но не става.
Иначе аз също имам приятел с Голф 1.6 атмосферен дизел, '84 набор. Но с такъв дизел не познавам никой, а и почти не съм виждал в България. За това ви питам вас, ако някой има впечатление от този двигател. Или поне за информация от интернет за 1.6 дизелите на Голф, защото аз не можах да намеря нещо повече от технически характеристики. Днес ще потърся още, дано открия нещо..
Иначе аз също имам приятел с Голф 1.6 атмосферен дизел, '84 набор. Но с такъв дизел не познавам никой, а и почти не съм виждал в България. За това ви питам вас, ако някой има впечатление от този двигател. Или поне за информация от интернет за 1.6 дизелите на Голф, защото аз не можах да намеря нещо повече от технически характеристики. Днес ще потърся още, дано открия нещо..
Anonymous написа:Доколкото знам на инвалид може да се внесе кола до 100кс и до 1.8 двигател. Така че 80кс дизел спокойно може да се внесе. Освен това няма такова нещо като доплащане, ако конете са над тази стойност.
Смея да твърдя за доплащането, но мисля че не си ме разбрал. За 100кс и до 1.8 двигател е напълно вярно. Говоря, че за конете между 75 и 100 се доплаща. Ако желаеш поинтересувай се за това от хора който са регистрирали кола на инвалид след последните разпоредби и колата е на 75 кс.

Точно така, и за да си говорим в реални цифри, Vento 90hps регистрирано преди 2 седмици излезе с 300 лева доплащане. При теб най-вероятно ще излезе около 100-тина лева...
И да добавя:
Ситуацията с митата стои малко по-различно (по-скъпо) с коли които не са от ЕС.
И да добавя:
Ситуацията с митата стои малко по-различно (по-скъпо) с коли които не са от ЕС.
Последна промяна от ~None~ на Съб 11 сеп 2004 20:17, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”