таблото се тресе от вентилатора на парното

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
volen777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

таблото се тресе от вентилатора на парното

Мнениеот volen777 » Нед 18 дек 2005 14:59

VW Passat 1,8 92 комби
Имам проблем с вентилатора на парното. На 1-ва степен не се чува, на 2-ра степе се усеща слабо треперене, на 3-та степен почва де се тресе таблото и бучи вентилатора, а на 4-та степен имам чувството, че нещо ще изхвръкне ужас гаджетата се плашат.
Та питам някой имал ли е същият проблем да знам какво да купувам преди да съм разглобил таблото? Дали нещо се е развило или лагер е заминал?

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 18 дек 2005 15:21

Таблото няма да разглобяваш,но като знам как ще се дупиш.Махни кората под жабката и той вижда от долу.Може само де се е разхлабил и да изка само да се закачи.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 18 дек 2005 17:44

Ел мотора е на втулки /плъзгащи лагери. Ако са изсъхнали при пускане ще имаш свиркане.
За да имаш вибрации може перката да се е рахлабила или да имаш изкривена или счупена лопата на перката.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 20 дек 2005 19:32

свали вентилатора може да има счупени витла и на високи обороти образува вибрации

Потребителски аватар
volen777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот volen777 » Сря 21 дек 2005 17:45

Благодаря за съветите е ясно добре ще се дупя, пак по-добре отколкото да разглабям цялото табло. Ще го видя почивните дни и ще пиша какво му е било дано стане с притягане, че незнам от къде да търся друга перка. Ама трябва да го оправя, че да ни е топло и спокойно с гаджетата.

Потребителски аватар
volen777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот volen777 » Чет 05 яну 2006 11:13

Ох дупих се ама не достатъчно, защото пак нищо не направих. Махнах кората под жапката, махнах и жапката, свалих и матрицата с резисторите и се пробвах от горе, от към капака на двигателя да развия 2 болта на решетката за засмукване на въздух, но немога да стигна до главите им. Има някаква пластмаска дето е сложена и неможе да се извади, а тя пречи да развия болтовете. Ще ми трябва ли или да я чупя, някой свалял ли е да сподели как точно става?
А от долу как точно се смаква вентилатора? Аз тъй като гледам май нямам кожух на вентилатора, неизглежда като на снимката в книгата. Да неби като имама климатик слаган доплънително работата със свалянето да се усложнява?

Върни се в “Passat”