V8 намеси....(продължава от стр.5)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дано си прав....
Ще се пробва !
Преди малко ми дойде конфигурацията за двигателя, и като гледам целта ми да направя 400 коня от атмосферен двигател е усъществима.
Пичовете от които купувам частите са направили тест на всички части които смятам да сложа и данните са следните:
Макс Коне - 401 @ 5500
Макс Въртящ - 593Nm @ 4000
Сега малко за частите: карантията за двигателя я видяхте, после имаме 2 нови глави с 51.3мм всмукателен и 40.6мм изпускателен клапан портвани с 3 ъглови легла на клапаните, хедърси по 50мм тръби, портван дросел, М1 единичен колектор, 24lb дюзи, помпата не е необходима да се сменя, нов комп за електрониката, 1-2 идеи по агресивен разпределителен вал (според зависи, ако сменя рокърите с 1.6:1 става лудница - сега е със 1.5:1)
и това всичкото на 9.44:1 компресия
Звучи ми добре, само не питайте за парите.....

Преди малко ми дойде конфигурацията за двигателя, и като гледам целта ми да направя 400 коня от атмосферен двигател е усъществима.
Пичовете от които купувам частите са направили тест на всички части които смятам да сложа и данните са следните:
Макс Коне - 401 @ 5500
Макс Въртящ - 593Nm @ 4000
Сега малко за частите: карантията за двигателя я видяхте, после имаме 2 нови глави с 51.3мм всмукателен и 40.6мм изпускателен клапан портвани с 3 ъглови легла на клапаните, хедърси по 50мм тръби, портван дросел, М1 единичен колектор, 24lb дюзи, помпата не е необходима да се сменя, нов комп за електрониката, 1-2 идеи по агресивен разпределителен вал (според зависи, ако сменя рокърите с 1.6:1 става лудница - сега е със 1.5:1)
и това всичкото на 9.44:1 компресия

Звучи ми добре, само не питайте за парите.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някои могат да си помислят, че все пускам теми и си говоря празни приказки!!!
Та, да продължа тази доста изостанала тема....... джипката бавно започва да придобива вид, с иключение на един лек удар, който претърпях Януари месец. Накратко - един приятел ме удари след като не можа да качи един баир и се сурна назад!
Размина се с около 1000лв щети и 5 месеца в търсене на части (броня и стоп)!!!
След което след малко ровене из нета, реших че така и така колата е повредена и ще е за ремонт, що да не "турнем" нещо по-така
В момента колата е в сервиза за дълго чакания ремонт + получава нови стопове
Очакват се:
1) Нови фарове + HID
2) Преработка на цялата електрическа система
3) Нова изпускателна система (тръби 75мм)
4) Смукателен Колектор
Та, да продължа тази доста изостанала тема....... джипката бавно започва да придобива вид, с иключение на един лек удар, който претърпях Януари месец. Накратко - един приятел ме удари след като не можа да качи един баир и се сурна назад!
Размина се с около 1000лв щети и 5 месеца в търсене на части (броня и стоп)!!!
След което след малко ровене из нета, реших че така и така колата е повредена и ще е за ремонт, що да не "турнем" нещо по-така

В момента колата е в сервиза за дълго чакания ремонт + получава нови стопове

Очакват се:
1) Нови фарове + HID
2) Преработка на цялата електрическа система
3) Нова изпускателна система (тръби 75мм)
4) Смукателен Колектор