Смаяна втулки на обтегач на алтернаторен ремък на Поло 1.9Д

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
dedovec
Автомобил:
Двигател:

Смаяна втулки на обтегач на алтернаторен ремък на Поло 1.9Д

Мнениеот dedovec » Съб 24 май 2008 16:27

Здравейте!Значи на Поло 1.9Дизел 1997 г. требва да му смена втулките на гегата на обтегача на алтернаторния ремък!Дали некой може да ми каже точно откъде да бръкна за да извада въпросната гега,тъй като доколкото ми е известно минава от единия до другия край на мотора,а единствения вариянт според мен е да откача двигатела от единия край(откъм ремъка,който е отлево като застанеш отпред на колата)и да го пусна надолу,за да мога като махна ролката,да откача обтегача и евентуално да вида дали мога да извада въпросната гега(без откачане е невъзможно,щото ролката е успоредна на рога)!
Ако некой се е сблъскавал с подобен проблем или пък знае как точно да го отстрана и ме упъти,ше съм благодарен! :)

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Съб 24 май 2008 18:11

здравей колега извинявай за невежеството ми обаче не разбрах точно каква е тая " гега " дето искаш да сменяш аз май сам със същото поло 1.9 дизел и преди няколко месеца ми се наложи да свалям алтернатора и чесно да ти кажа ми се разказа играта :) а ролката на алтернатора ми е самонатягаща и се охлабва с звездогаечен ключ ката я дигнеш нагоре ролката се охлабва и махаш ремака обаче най - горния болт на алтернатора ми опираше малко в рога та леко подигнах с една щанга само купето като я бях мушнал под рога за да извадя болта на тебе незнам дали ти е така понеже аз имам хидравлика и тя е на ремъка на алтернатора а зада извадя самия алтернатор отпред бях разкачил всичко
маска , броня , греда на бронята и какво ли още не замалко щеше да се наложи да сваля и радиатора ама излезе някак :D дано да не се налага да го сваляш алтернатора щото е много лошо положението :(

dedovec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dedovec » Съб 24 май 2008 19:27

Milanski написа:здравей колега извинявай за невежеството ми обаче не разбрах точно каква е тая " гега " дето искаш да сменяш аз май сам със същото поло 1.9 дизел и преди няколко месеца ми се наложи да свалям алтернатора и чесно да ти кажа ми се разказа играта :) а ролката на алтернатора ми е самонатягаща и се охлабва с звездогаечен ключ ката я дигнеш нагоре ролката се охлабва и махаш ремака обаче най - горния болт на алтернатора ми опираше малко в рога та леко подигнах с една щанга само купето като я бях мушнал под рога за да извадя болта на тебе незнам дали ти е така понеже аз имам хидравлика и тя е на ремъка на алтернатора а зада извадя самия алтернатор отпред бях разкачил всичко
маска , броня , греда на бронята и какво ли още не замалко щеше да се наложи да сваля и радиатора ама излезе някак :D дано да не се налага да го сваляш алтернатора щото е много лошо положението :(

При мен ролката на алтернатора си е хваната за ротора на алтернатора!саморегулираща е въпросната ролка на обтегача на ремъка,която при мен е по диагонал между демпферната шайба и ролката на алтернатора!въпросната гега е по скоро шиш или незнам как да го нарека по-точно,който както казах по-горе влиза в блока на мотора,под нафтовата помпа,на шиша е хванат обтегача с ролката-обтяжна или саморегулираща-както искаш я наричай!
Та въпроса е,че незнам точно откъде се вади тоа шиш или гега,но в понеделник ще пусна мотора надолу и ще вида! :D

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Съб 24 май 2008 19:39

пожелавам ти успех колега и аз незнам как се вади това чудо дано някой колега който е имал подобен проблем да пише как се сваля :roll:

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Нед 25 май 2008 12:26

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... d9421ccf44
P.S Пускаш мотора на долу и го вадиш :D

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Смаяна втулки на обтегач на алтернаторен ремък на Поло 1.9Д

Мнениеот stivenj » Пон 31 яну 2011 14:45

Колеги, предстои ми ремонт на обтегача на пистовия ремък,така наречения Г-образен болт с пружината отзад,Та цените на нови са страшни ,намерих болта-60 лв пружината 140 ,втулките 8лв.това е пладнешки обир направо.Някой сменял ли е с втора употреба,защото намерих цялата конзола ,алуминиевата с монтиран на нея този обтегач и ролката за 100 лв.Дайте мнения ако ви се е случвало това упражнение,мамка и марша ще я взривя,уж били евтини частите на фолсваген.

Върни се в “Дизелови агрегати”