какво АГУ да монтирам на Голф 3 1.6 моно инжекцион

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
hipnotic
Автомобил:
Двигател:

какво АГУ да монтирам на Голф 3 1.6 моно инжекцион

Мнениеот hipnotic » Съб 24 май 2008 12:41

колеги поради голямата цена на бензина ре6их да си слагам АГУ, мойе ли да ми дадете савет каква да е тя? мотора ми е 1.6 моно инжекцион.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Съб 24 май 2008 13:19

електическо BRC, защото Ловато много ментета има, с ел.ключ който сам обръща газ/бензин и емулатор на ламбда сонда за да не трупа грешки. Конфигурацията върви на цени от 390 до към 430лв. с труд и узаконяване (паспорт) на бутилката.
Ако имаш някой лев повече за отделяне е добре да поставят ламбда контрол - степ мотор управлява количеството газ - резултата по пъргава и уж по-икономична кола.
ето една скорошна тема - показват сайт за газови уредби:
http://www.sofgas.hit.bg/page4.html - разгледай цените

Потребителски аватар
hipnotic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hipnotic » Съб 24 май 2008 21:29

мерси колега ама днес ходих до газаджия и се оказа че несам моно а пална инжекция незнам как ама от година я имам колата и никои маистор не ми бе6е казвал 4е е пълна,взех я за моно.ако ми даде6 савет и за пълната 6те сам ти благодарен.

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Съб 24 май 2008 22:56

Ако ти е пълна инжекция слагай единствено газов инжекцион за да ти е мирна главата :wink: А този емулатор,който слагат не върши почти никаква работа.За пълна инжекция газов инжекцион,за моното колегата ти даде савет,който и аз подкрепям :)

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Нед 25 май 2008 12:14

компромисен вариант е обикновенна уредба за пълен инжекцион.
Винаги има вероятност от гърмеж и скапване на дебитомер или счупване на пластмасите по въздушния филтър.
И все пак доста коли включително и във форума са с обикновенни газови уредби.
Според мене ако се монтира качестено с ламбда контрол и смениш всичко по запалителната система /кабели, свещи, капачка, палец/ има много малка вероятност от гърмежи.
Но газовия инжекцион си остава най-приемливото.
Доколкото съм чувал за 1,6 моторите /ако твоя е 1,6 пълна инжекция/слабо място им е дроселовата клапа и там се получават проблеми.
Избора и парите са твои. Ако смяташ да я караш дълго и имаш финансова възможност слагай един БСМ и си решавай проблемите. Мисля до 1200лв ще се оправиш.

Върни се в “Автогазови уредби”