ECU - смяна на чипове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fucking_mind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ECU - смяна на чипове

Мнениеот fucking_mind » Нед 25 май 2008 2:34

И така... .чел съм за чип тунинга и всичко изглежда просто и лесно,но аз имам един малко по "замотан" въпрос,но преди това фактите:
на голф 2 ГТИ с газова уредба,инжекцията си работеше перфектно и си го карах и на газ и чат пат на бензин,но един слънчев ден взе,че ЕКУ-то гръмна,не буквално но не гаси бензиновата помпа и отваря напълно байпаса.Проверих за гръмнали транзистори но нямаше,предполагам проблема идва от някоя от интегралните схеми.и така взех,че отидох в моргата и си купих един комп с различни крайни означения(какви точно не помня,утре ще ги погледна и напиша),не ми казаха от каква кола е.дотук всичко е добре,качих компа и колата си заработи нормално,но само на газ,на бензин пак работеше но много лошо и с прекъсвания,засега го карам на газ.и ето идва въпроса,дали ако смения двата чипа от стария комп на новия нещата ще се оправят или просто ще има едно голямо бум на електрониката?
компа е диджифант 2,на оригиналния комп означението е 037 906 022 Е , на новия утре щр поглрдна и ше напиша.
Ако някой е много наватре с тези неща да драсне някой и друг ред в моя полза,за което ще има по4ерпка :wink:

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Re: ECU - смяна на чипове

Мнениеот Petkovski » Нед 25 май 2008 14:28

fucking_mind написа:И така... .чел съм за чип тунинга и всичко изглежда просто и лесно,но аз имам един малко по "замотан" въпрос,но преди това фактите:
на голф 2 ГТИ с газова уредба,инжекцията си работеше перфектно и си го карах и на газ и чат пат на бензин,но един слънчев ден взе,че ЕКУ-то гръмна,не буквално но не гаси бензиновата помпа и отваря напълно байпаса.Проверих за гръмнали транзистори но нямаше,предполагам проблема идва от някоя от интегралните схеми.и така взех,че отидох в моргата и си купих един комп с различни крайни означения(какви точно не помня,утре ще ги погледна и напиша),не ми казаха от каква кола е.дотук всичко е добре,качих компа и колата си заработи нормално,но само на газ,на бензин пак работеше но много лошо и с прекъсвания,засега го карам на газ.и ето идва въпроса,дали ако смения двата чипа от стария комп на новия нещата ще се оправят или просто ще има едно голямо бум на електрониката?
компа е диджифант 2,на оригиналния комп означението е 037 906 022 Е , на новия утре щр поглрдна и ше напиша.
Ако някой е много наватре с тези неща да драсне някой и друг ред в моя полза,за което ще има по4ерпка :wink:

Не е важен да ти съвпада номера на чипа а и номера на софтуера на самия чип. Имали сме същия проблем с колата на приятел..след смяна на целия компютър се оправиха нещата. Ако имаш разлика в означението на компютъра не го включваи.....Поздрави

Потребителски аватар
fucking_mind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fucking_mind » Нед 25 май 2008 15:14

...и да продължа темата: номера на стария компютър е 037 906 022 Е ,а на новия - 037 906 022ВВ.всичко останало е идентично,на капака и на двата пише DIGIFANT II DF-1,което всъщност е ML1.6 .вътрешно имат доста различия по платките,но и двата са с по две платки и по един чип с софтуеър на платка.Опитах да потърся в гоогъл пдф файл на чиповете за да съпоставя захранващите и останали пинове,но така и не успях да намеря.
Който е запознат с номерацията може да сподели какво всъщност означават последните букви от серийния номер.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 25 май 2008 16:28

Колега няма кой да ползва търсачката ей тук съм пуснал едни линкове които ще са ти интересни :D
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 2787e28693

Потребителски аватар
fucking_mind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fucking_mind » Нед 25 май 2008 20:37

Към колегата Znainainai,темата която търсите не съществува.дали ще може да оправиш линка? :roll:
А търсачката е малко "глупава" и не намира нищо по моя проблем

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 25 май 2008 21:20

Това е линк от новият домейн предният беше от старият :D
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=54205

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”