Стойка на Б3 след смяна на предни амортисьори

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Стойка на Б3 след смяна на предни амортисьори

Мнениеот Danny boy » Нед 25 май 2008 19:05

И така проблема ми не е чак толкова голям но ме дразни и реших да потърся мнение от патили.
Наложи ми се смяна на предните амортисьри поради тва че единия беше поизтекъл.
Смених естествено и тампоните на макферсона.Обаче с тая разлика че старите /оригинални VW-audi/бяха малко по-различни от новите,макар един и същ каталожен номер/казаха че били смачкани/и това се дава за пасат,и наистина друг вид тампони не се продаваше по магазините-след проверка.Новите тампони са Лемфиордер.Амортисьорите KYB.Направих замерване на двата амортисьора с рулетка /оригинален VW-audi и KYB /Никъде няма и милиметър разлика от размерите,както при разпънати щокове,така и тарелките на пружини и отстоянията от тях до върха на щоковете ,също така и от върха на щоковете в изпънато положение до отворите за болтовете захващащи долната амортисьорна стойка.Та с две думи всичко еднакво.
Да ,обаче стойката на колата се промени.Вирна се предницата с 10-15мм спрямо задницата и колата стои грозно,а преди това го нямаше,даже задницата беше по висока от предницата ако се погледнеше с просто око.Възможно ли е това да е от тампоните или....
Ако сменя и тампони на задните амортисьори дали ще се оправи колата че ме дразни много така да я гледам.Само да добавя че предните амортисьори сега са чувствително по-твърди от задните и с доста голям зор потъва предницата на колата като я натисна,за разлика от задницата която потъва само като се облегна на нея.
Ако на някой му се е случвало моля нека сподели как си е решил проблема

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 25 май 2008 19:14

споки-от амортисьорите е.
ше улегнат ама дотогава много ше те дразни.
няма лек. :wink:
освен ако не смениш и задните-тогава ше опраи. :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 25 май 2008 19:56

Васко е прав както винаги :wink:
И на мене на стария Пасат като смених предните аморт. и тампони стана като Голф Кънтри :lol: Но след 5-6х км зае пак нормалната си стойка :idea:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 25 май 2008 20:03

Мерси много за отговорите :oops: ,може би ще сменя задните като изтекат или кат има лев и време за такава операция.
vaskoto1-щом ти го казваш друго мнение не ми требе.Жив и здрав мерси пак.

Върни се в “Passat”