Пяна по капачката на маслото - конденз, а дали?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пяна по капачката на маслото - конденз, а дали?

Мнениеот Mario » Нед 25 май 2008 19:23

Здравейте, отново!
Забелязах, че по капачката за маслото имам пяна, знам че е нормално когато караш колата на къси разстояния. Инак нямам смесване на маслото с антифриз.
Въпросът ми е дали ако отворя капака на моторчето и си почистя отдушника за картерни газове няма ли да се оправи?
Някой правил ли го е, и постигнат ли е очаквания резултат? :roll:
Благодаря Ви предварително! :wink:

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Нед 25 май 2008 23:01

колега, в тези жеги колкото и накъсо да караш , надали е конденз...За зимата съм съгласен, макар , че с хубаво масло небитрябвало и зимата да имаш проблем.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 25 май 2008 23:39

Зависи колко е..... Мойта не е палена от няколко дни , днес като поработи погледнах и имаше малко. :wink:

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Пон 26 май 2008 16:53

Зимата и на моята си има малко пяна от конденз, но лятото наистина нее много нормално. Провери как е нивото на антифриза и дали не ти се губи.

voivodata10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voivodata10 » Чет 13 ное 2008 10:21

Здравейте момчета. И аз искам да споделя нещо по отношение на " Майонезата " по капачката, но при мен не е на маслото а на ..... капачката на съдчето за антифриза. Търсих по темата с търсачката, но не можах нищо да открия и за това се реших да попитам. Имате ли представа от какво може да се е получило? Карам си с червен Г12 антифриз и не съм доливал грам вече може би 5-6 000 км. и нямам никакъв проблем. Но под капачката с дебелина около10 мм /милиметра/ имам бял слой пяна - без мирис, която не мога точно да определя с какви свойства е. Не бих казал, че има някаква смазочност и съм си малко притеснен. Предварително благодаря на отзовалите се по казуса. Лек ден.

Пасат 2002 AVF tdi 1.9 - 131
Наистина съжалявам - сега виждам, че съм сложил въпроса си не на място във форума и не в точния раздел по отношение на модификациите на автомобилите. Ако може да я премести някой от модераторите. Извинявам се още веднъж.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 13 ное 2008 10:37

а защо не погледнеш и пръчката на маслото дали не и тя такава(само пяна),ако е такава и тя е лошичко :roll: :roll: :roll:

voivodata10
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voivodata10 » Пет 14 ное 2008 20:30

[quote="vanko_VW"]а защо не погледнеш и пръчката на маслото дали не и тя такава(само пяна),ако е такава и тя е лошичко :roll: :roll: :roll:[/quo
Там нещата са изрядни - маслото е в нормите, дори не е горяло и грам та макар и на пробег около 7 000 км.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”