Няколко въпроса свързани с Пасат Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
KingOfTheFog
Автомобил:
Двигател:

Няколко въпроса свързани с Пасат Б5.5

Мнениеот KingOfTheFog » Нед 25 май 2008 14:02

Здравейте на всички. От скоро имам пассат б 5.5. Искам да Ви попитям няколко неща. значи първото е свързано с борд компютара. Излиза ми като на черти(през лента). Някой знае ли как може да се оправи това?
2. Следващият въпрос ми е свързан с копчетата за ел. стъклата. Това копче дето трябва да блокира задните стъкла като го натисна не застава доло. Трябва много играене за да остане в долното положение. Как може да се оправи ?
3. Третият въпрос ми е свързан с навигацията/имам голямата навигация/. Може ли към нея да се закачи двд? Може ли да се направи на английски език/т.к. цялото меню е на немски/? И може ли от някъде в интернет да си сваля диск с навигация за България или трябва да си закупя?

Благодаря предварително!

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Нед 25 май 2008 15:56

Здравей и добре дошъл в голямото VW семейство.
По въпрос 1. Провери с търсачката, някой се беше оплаквал от подобен проблем. Възможно причината да е лош контакт, но има и други варианти.
По въпрос 2. Вероятно ще ти се наложи да сменяш копчето, но така или иначе трябва да свалиш кората на вратата и да видиш каква е причината.
По въпрос 3. Карти за България за навигациите ни няма и вероятно няма да има. Така че нито можеш да си купиш, нито да свалиш от нет-а. Във форума има писано по темата. ДВД може да се закачи, но удоволствието е доста скъпичко. Може да се пренастрои да "говори" на английски, потърси документация за твоето устройство. Имай предвид, че "големи навигации" има няколко, уточни модела на твоята.

KingOfTheFog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KingOfTheFog » Нед 25 май 2008 21:45

Благодаря ти колега. А да те попитам колко долу-горе ще излезе закачането на двд? имаш ли някаква идея ? мерси предварително

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Пон 26 май 2008 19:01

Според мен ти трябват следните устройства:

Мултимедиен интерфейс: http://cgi.ebay.de/Dietz-1412-Multimedia-Interface-1212-VW-Audi-MFD-4-3_W0QQitemZ230253230764QQihZ013QQcategoryZ138851QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

DVD плеер:
http://cgi.ebay.de/DVD-Player-DVD-Adapter-Audi-VW-Navi-Plus-MFD-TV-FREE_W0QQitemZ380028884959QQihZ025QQcategoryZ76085QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Допълнително можеш да си купиш TV-тунер:
http://cgi.ebay.de/VW-RNS-510-MFD3-Multimedia-Set-mit-DVB-T-Tuner-DVB-0200_W0QQitemZ380028501332QQihZ025QQcategoryZ76085QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
но ще трябва да се погрижиш за антена.

Това тук май е цял комплект, но не знам дали е за твоята навигация. Аз не напразно те призовах да и уточниш модела. http://cgi.ebay.de/VW-MFD-1-Interface-mit-TV-Free-inkl-DVD-Player-mit-USB_W0QQitemZ110255477611QQihZ001QQcategoryZ14259QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Ще трябва да предвидиш и определена сума за монтаж на цялата тази галимация, освен ако не се възползваш от принципа "Направи си сам".

За сведение на пазара има съвсем нелоши немаркови устройства съчетаващи следното :Радио 18 FM, 6 АМ с RDS, TV - приемник, CD/DVD/MP3/MP4/WMA - плеер, навигация със свободно достъпни карти, вкл. за България, Bluetooth, 7" тъчскрийн дисплей, 4х45 W, USB, SD/MMC card reader, line in и... т.н., последният да затвори вратата :).
Струват около 1400 лв.
Аналогични, но маркови струват двойно.

Единственият, според мен, недостатък в сравнение с оригиналната навигация е липсата на комуникация по CAN-шината, т.е. навигацията няма да ти показва стрелки за завиване наляво/надясно на дисплея на бордкомпютъра и няма да можеш да я управляваш от бутоните на кормилото, ако имаш такива. Само че... карти на България за оригиналните така или иначе няма, така че.

KingOfTheFog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KingOfTheFog » Вто 27 май 2008 13:09

Колега балгодаря ти за подробната информация. Навигацията ми е MFD . И както виждам точно това последното става за нея. Цената от 200 евро ме устройва. И ще видя дали има варянт за доставка до България и каква ще е цената на доставката.

beastyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beastyboy » Чет 29 май 2008 0:00

KingOfTheFog - виж си ЛС

Потребителски аватар
pasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasho » Нед 01 юни 2008 19:15

преди две седмици и аз сложих двд+тв на моята, интерфейса ми го прати приятел от usa а двидито (елит) си го бях купил от метро още преди време филми се гледат доста добре но телевизията е малко калпава.Когато си копувах антената от кацарски99 мисля че така се казваше магазина видях че имаха интерфеис на цена от 450 лв ако те устройва можеш да си го купиш.Езика на навито се сменя лесно ако имаш диск а сигурно може и през ваг ком аз моя диск го давах на колега от форума той си го записа и всичко му стана ок.

Върни се в “Passat”