Пак проблеми със зумера за маслото
- angelov1999
- Автомобил:
- Двигател:
Пак проблеми със зумера за маслото
днес за 4 път ми запиука зумера за маслото и понеже и преди 2 седмици пак ми се случи и след 10 мин изчакване се оправи(като преди това пак ми се случва и се консултирах с майстори и те казха че това си проблем на Г3 и да не се притеснявам защото имам масло пък и маслената помпа си бачка) та изчаках аз 1-2 мин и я запалих пак но лампичката продължи да мига и от двигателя се чуваше нещо като чукане и си викам край хвърлих маслена помпа и вдигнах капака и двигателя си трака, огасих колата и след 20 мин докато дойде майстора пала и няма и помен от чукане и тракане.Та въпроса ми е от какво се получи това тракане и да му обръщам ли внимание.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
масло
И аз сьм на мнение,като колегите за смяна на маслото.Имах сьщия проблем,та ме учеха,замери компресия на маслото,та смени датчиците та не знам какво.Смених маслото само и се оправи.
- angelov1999
- Автомобил:
- Двигател:
- svetoslav_sp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега и аз преди около година имах същия проблем - бях сменил маслото с 10W40 и ужас, някаде след 5000км.започна ужасния зумер, спирам няма промяна в нивото на маслото и след 100-200км отново звука от зумера. Смених маслото с 15W40 на лики Моли от Била и маслен филтър на MANN и сложих край на звука от сумера - сега за трети пореден път след пълни 10000км ще сложа масло Лики Моли и съм сигуре, че няма да имам проблеми. Поне при мен така беше 

- angelov1999
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”