Колеги, това ми е проблема. Бие само когато спирам. Четох разни теми, мисля си за дисковете. Ама са на няма и хиляда км. чисто нови Брембо макс, кога свариха да се изкривят?Накладки, дискове, сичко смених и до едно време беше добре, ама от скоро бие та се къса и то при по-висока скорост, след 80 някъде. На по-ниска почти не се усеща.Питането ми е, могат ли чисто нови дискове и то не к'ви да е, да се изкривят за толко време, откак са сложени?Мерси.
P.S.И има ли начин да се проверят дисковете дали са добре, тъй с голяма доза вероятност.
Бие волана при спиране
Re: Бие волана при спиране
ALESYZ написа:Колеги, това ми е проблема. Бие само когато спирам. Четох разни теми, мисля си за дисковете. Ама са на няма и хиляда км. чисто нови Брембо макс, кога свариха да се изкривят?Накладки, дискове, сичко смених и до едно време беше добре, ама от скоро бие та се къса и то при по-висока скорост, след 80 някъде. На по-ниска почти не се усеща.Питането ми е, могат ли чисто нови дискове и то не к'ви да е, да се изкривят за толко време, откак са сложени?Мерси.
P.S.И има ли начин да се проверят дисковете дали са добре, тъй с голяма доза вероятност.
еми да може да се изкривят на малко километри
можеш да ги провериш дали са криви като ги свалиш и ги занесеш при стругар, той като ги качи на струга ще ти каже. Най- вероятно е от тях
- Boyan Yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Намираш индикаторен "часовник" с магнитна стойка. Вдигаш колата на крик, сваляш джантата, опираш индикатора на диска - на външния край на гладката повърхност по която работят накладките, бавно на ръка превърташ диска да направи пълен оборот и гледаш стрелката. Ако отклонението е повече от няколко стотни от мм - диска се е изкривил.
- vladovelin
- vladovelin
- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей колега да драсна и АЗ някой ред казваш , че си сменил много скоро дискове а сега питам когато ги закупи попита ли дали са преминали термична обработка самите дискове или казано на прост език бяха ли калени защотото повечето дискове имам предвит по ефтините не са и първите 150-200 км трябва да се отнасяш много внимателно към тях и да сведеш до мимимум ползване на спирачки през тия км те се термират сами и след това са екстра иначе си е напълно нормално колкото и да е неприятно да се изкривили ако си решил да ги изпробваш от първия момент на слагането им , ако това си го спазил което ти казах търси неизправност по предницата тампони на носачите е другото което предлагам да погледнеш .........
Ся, колеги, бая време мина в чудене и мислене и темата остаря. Благодаря на всички за отговорите, аз реших проблема. Смених дисковете с нови и работата се оправи. Пак заложих на Brembo Max и си казах, че ще карам по-внимателно (уж де), но след смяната имаше очевиден и моментален ефект. Не смених накладките, макар че купих нови, но колата спира отлично и без следи от предишното си поведение. Сега, почвам да се чудя, тези предните, може ли да са били менте? Взех ги от колега във форума и нищо не искам да кажа с това, щото и той може да не е знаел к'ви са, по скоро правят ли се ментета на тази марка е въпроса и доколкото четох, май не.Пък чувам, че имало много рекламации от този модел. Незнам, както и да е. Исках да заложа на ATE, ама нямали в наличност,, чак след месец и малко се принудих да се спра пак на същите и дано не се разочеровам пак. Още веднъж, благодаря на всички, които взеха отношение.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”