Трудна смяна на скоростите !?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Трудна смяна на скоростите !?!

Мнениеот fury » Пон 26 май 2008 20:37

Значи, след смяна на тампоните на лостовата система на скоростите, започнаха много трудно да се превключват. Смяната ми се наложи, защото ми изчезнаха 1-ва и 2-ра, и се оказа че едното тампонче ми беше изпаднало. Същевременно, при свободен ход на скоростния лост, луфта е прекалено голям. Когато напръскам с WD-40 започват да влизат "като в масло", но за около седмица и после пак става трудно превключването !?! Някой има ли идея на какво се дължи това ? Благодаря и поздрави !

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Вто 27 май 2008 7:55

Аз имах такъв проблем.Взех си един комплект за скоростите,с втулки и гумата оранжевата.Добре са,само дето първата рядко се опъва :) иначе пробвай да смажеш добре топката долу,махаш си предпазителя от прах дето е и смазваш наред...ама внимавай с какво,че да не стане по лошо.Аз смазах с графитна смазка,за лагери и стана чудно :)

Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fury » Вто 27 май 2008 16:05

Смяната на втулките беше преди около месец. Би трябвало всичко да е улегнало вече.... Смазвал съм и с графитна грес, ама уви !

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Сря 28 май 2008 7:59

ами почваш наред...сменяш топката долу,аз даже си я купих и си ми стои нова,че като смених втулки,гумички... и се оправи.И така докато намериш проблема.Другото което трябва да направиш е да отвориш капака и направо да пробваш лоста които влиза директно в скоростната кутия дали влиза свободно и не запъва.Ако е добре,поне не е от скоростната кутия,така мисля аз де :)

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

a

Мнениеот freshenero » Сря 28 май 2008 19:56

А масло вьв скоростите провери ли дали има?,Защото сьм виждал ск кутия сьс около 100 гр масло ,не е за приказване!!!

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Чет 29 май 2008 9:53

и това е идея.Аз смених маслото в скоростната кутия,че иначе я се сетим да проверим,я не,пък и не е скъпо толкова.

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Чет 29 май 2008 16:38

peshonp написа:и това е идея.Аз смених маслото в скоростната кутия,че иначе я се сетим да проверим,я не,пък и не е скъпо толкова.

Абе тва масло ... срам не срам .. карам си Голфа от година вече и .. не съм го сменял никога .. къде да проверя за него ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”