трети стоп на Б3-комби

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

трети стоп на Б3-комби

Мнениеот ligustrum » Нед 25 май 2008 0:29

здравейте колеги :D да ви се похваля,днес си сложих така наречения трети стоп на комбито.мисля,че ще ми е полезен,защото съм с много затъмнени стопове :twisted: та исках да споделя с вас как го монтирах може на някой да му е от полза.взех го от викиват и има допълнителна светкавица(от онези сините)струваше ми 10лв.за монтаж има много здрави лепенки и отделно видии ако искаш по здраво.аз реших с лепенките.забърсах със спирт гредата горе м/у двете панти и го лепнах точно в средата-проверих има идеална видимост.нещях на стъклото понеже скоро ще затъмнявам и ще пречи.остана да прекарам жиците.оставих малко свободно разтояние на кабела при напълно отворен багажник и напъхах кабела под уплътнението на капака(5та вратата)от там в края на тавана има една лайсна която се отделя с отверка или нещо друго плоско.пъхнах кабела вътре и към страничната греда пак под уплатнението до кората на багажника.там където се съединяват кората и колоната има процеп.през него от вътрешна страна и към стопа от вътре.като отвориш едното долапче(не знам как да го нарека)се вижда задната страна на стопа.стискаш го за ушите и го дърпашда се покаже по на вън за по удобно.на гърба си има две букси и три ниши с по два щивта за свръзка(германеца е помислил за ъпгрейд :lol: )двете жици от третия стоп им слагате по едни обувки от най малките и ги свързвате в тази ниша която е между двете букси в средата-тя е за стоповете.ако объркате +и-не е фатално просто няма да светне,така че пробвате.преди това пъхнете по едно шлаухче на всеки кабел,че в тази ниша разтоянието е много малко да не даадете двете обувки на късо :!: като ги напъхате смъквате шлауха от горе и готово.ми това е, за сега не мога да снимам но ви казвам,че много си ме кефи,може би защото сам си го направих mhihi mhihi mhihi love.vw

Потребителски аватар
Svets
Автомобил: Vw Passat 2004
Двигател: 2.0 TDI BGW

Мнениеот Svets » Вто 27 май 2008 17:14

Колега айде направи всичко възможно да го снимаш, защото и аз искам да си слагам трети стоп !!! :wink: :wink: :o

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 27 май 2008 22:41

Я сега пробвай с този светодиоден стоп да натиснеш спирачка и да дадеш ляв мигач ;)
Аз знам какво ще се случи, защото и на мен ми се случва! :lol: Ама понеже е отзад, наложи се тръба да ми го каже.... Стопа мига заедно с мигача! Прекарай една маса, по-дебеличка, към акумулатора :idea:

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Вто 27 май 2008 23:50

утре ще пробвам :roll:

Потребителски аватар
Svets
Автомобил: Vw Passat 2004
Двигател: 2.0 TDI BGW

Мнениеот Svets » Сря 28 май 2008 10:35

radotom написа:Я сега пробвай с този светодиоден стоп да натиснеш спирачка и да дадеш ляв мигач ;)
Аз знам какво ще се случи, защото и на мен ми се случва! :lol: Ама понеже е отзад, наложи се тръба да ми го каже.... Стопа мига заедно с мигача! Прекарай една маса, по-дебеличка, към акумулатора :idea:

Хмммм. И при мен ли ще стане ката ако си сложа ???

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 28 май 2008 17:33

ТУК има подробно описание на руски, със снимки, за Б4.

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Чет 29 май 2008 9:10

Колега искам да те питам тези фариве на колата ли си бяха или после си ги слагал? Ако е после от каде ги намери и продаваш ли ги?

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Пон 02 юни 2008 23:48

tupalka написа:Колега искам да те питам тези фариве на колата ли си бяха или после си ги слагал? Ако е после от каде ги намери и продаваш ли ги?

кого питаш???

cna
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cna » Нед 16 ное 2008 11:22

Незнам защо казвате че 3-тия стоп мига с левия мигач. Моя не прави така, по-късно днес ще снимам как съм го вързал ако ще съм полезен на някой колега...

EDIT: Пробвах да го снимам с телефона, но не се вижда хубаво. Тези дни ще взема някой апарат...

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 16 ное 2008 18:01

това с мигането се получава когато си натиснал стоп-а,включени са габарити и в същото време е включен и мигач и няма добра маса на всички тези консуматори

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 16 ное 2008 22:04

Става като са хванали маса от мигача и като се пусне мигача стопа почва да мига :lol: Оригиналната инсталация е черен със червена лента (+) от стоп машинката и кафяв (маса) :!: На тях се закача третият стоп и няма никакви грижи :P

Върни се в “Направи си сам!”