Здравейте специалисти!
Имам едно такова странно питане.
Като ходих при моя майстор да погледне предницата той ми каза ,че за смяна са :1.амортисьори(била тежка колата и било добре да са газ.)
2.къси накрайници
3.Биалетки
4.Тампони на амортисьорите
Каза че трябва да се сменят наведнъж,защото били важни части и по отделно нямало смисъл.И така като се сменят колата ще мине на стенд само веднъж.
Та въпроса ми е : Може ли колата да тегли леко на дясно и въртенето на волана да е малко по-трудно на ляво при раздрънкана предница която се нуждае от горепосочените части?
Благодаря предварително!!!

въпрос за предницата
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с каяба маслени,и са твърди,пък ти ако земеш газовите ще ти иде комфорта.Няма да е плашиш досега не съм чувал подобна глупост че колата трябвало да е с газови щот била тежка.Ами германеца що не е сложил при първо вграждане газови??.По-добре маслени че нямаме пътища за газовите,всяка дупка ще я чувстваш..
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Стояне, имал съм подобен проблем с моите Пасати В3.Особенно единия, които беше без серво на волана.Оказа се, че са износени и блокирали горните опори на макферсона ( аксиалните лагери).Колата носеше на една страна а въртенето на волана си беше мъка и половина.Смених ги и изведнъж управлението олекна.Според мен трябва да се смени всичко в комплект, все пак става въпрос и за безопасноста.
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аз съм по този начин, че и на същото купе
Маслени Lipp отпред и газови Bilstein с подсилени пружини отзад.
Да си призная, не почувствах влошаване на конфорта на возене, когато преди месец сложих газовите и пружините отзад, освен в случаите, когато карам на паваж. Дори и при дупки не ми изглежда толкова зле
Но устойчивостта в завой нарастна неимоерно!
А относно стойката- не мисля, че ще се промени. По-скоро при мен колата се изправи както трябва да си бъде, защото задните пружини се оказа, че са ми били счупени, а и амортисьорите омекнали

Маслени Lipp отпред и газови Bilstein с подсилени пружини отзад.
Да си призная, не почувствах влошаване на конфорта на возене, когато преди месец сложих газовите и пружините отзад, освен в случаите, когато карам на паваж. Дори и при дупки не ми изглежда толкова зле
Но устойчивостта в завой нарастна неимоерно!

А относно стойката- не мисля, че ще се промени. По-скоро при мен колата се изправи както трябва да си бъде, защото задните пружини се оказа, че са ми били счупени, а и амортисьорите омекнали
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
stoyan0264 написа:Благодаря ви колеги!
Ами какво ви е мнението за амортисьори КАЯБА - газови?
Много ми ги препоръчват по 110 кинта са.
Кажете и вашите какви са.
Аз съм с каяба газови 5 месеца ги карам вече добре са си имам чуството че стана с 2см по ниска(може и така да ми се струва), преди това бях пак с газови но монро
като цена 110 е добре аз дадох по 108