Г 4 проблем с скоростите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iohann
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iohann » Пон 26 май 2008 23:41

dokros написа:Синхронизатор за коя скорост , всяка предавка има отделен синхронизатор, т.нар. синхронизиращ пръстен или конус.

ами нямам представа задна, 1ва, 3та и 5та ми отказаха изведнъш това дали са синхронизатори ?

Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Мнениеот mirkata_ » Вто 27 май 2008 22:06

аз имам същия проблем с тия скорости особенно със задна,първа и пета от време на време, и миналия ден ходих на "доктор" та тои ми каза че е правил други Г4-ки с такъв проблем и 4е е от притескателния диск в повечето случеи(142лева)но било хубаво да се смени целия суединител кум 320-340лв. и маи ще се пооръсвам няма начин

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 27 май 2008 22:38

Аз карам пасат, но имам чувството, че тия скорости и на милион километри да станат, няма да мръднат. Май не е проблема в скоростите... :roll:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 27 май 2008 23:08

Майстори , дето не разбират на скоростни кутии , или не им се занимава,да ги разглобяват , първо се хващат за съединителя.

Освен това ,колегата ,дето питаше ,вече е сменил съединител.

respectman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот respectman » Пет 30 май 2008 2:01

по проблема както ви казах и на мене ми влизаха много трудно и по някои път не до краи и като отпусна съединитела ми се изключваха ... как си реших проблема смених маслото на скоростната кутия и също така майстора ми намаза щангите който са под колата на скоростният лост със някакъв спреи за дълбоко смазване или нещо такова... та минах днес около 50 км и резултат имаше скоростите си влизат както трябва ....дано сичко да е наред ...успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”